Maker's Mark 46 whisky 0,7l

Akciós ár (bruttó): 18 999 Ft
Ár (bruttó): 25 999 Ft
Egységár: 27 141 Ft/liter
Ön ennyivel jár jól: 7 000 Ft
 • Márka:
 • Bruttó ár:
  25 999 Ft
 • Karton kiszerelés:
  6 üveg
 • Űrtartalom:
  0,7 liter
 • Súly:
 • Bruttó akciós ár:
  18 999 Ft
 • Alkoholfok:
  47 %
 • Ország:
  USA

Részletes termékleírás

A Maker's 46 az első teljesen új whisky az 50-es évek óta a lepárlónál. Nevét onnan kapta, hogy sok különböző "fás receptet" próbáltak ki mielőtt a végleges, 46-os számú mellett döntöttek. A 46-ot ugyanis kicsit tovább érlelik, mint a klasszikus verziót, amely során francia tölgyfa dongákat raknak a whiskybe. Ezáltal büszkébb, komplexebb ital születik, a hosszabb érlelési időből származó kesernyés hatások viszont kevésbé érvényesülnek.

Márka

Maker's Mark

Ha egy kiválóan iható, kellemesen édeskés bourbon whisky-t keresel, akkor fedezd fel a Maker’s Mark pompás ízvilágát, amely az itallal még csak most barátkozók valamint a whiskey elit profinak számító rajongói számára is ideális választás. 

Annak idején a főzde alapítója, az idősebb Bill Samuels, egyszerűen csak egy olyan whiskyt akart készíteni, amit bármikor szívesen, örömmel iszik. Az eredmény pedig a nagyszerű Maker's Mark whisky lett, amelynek egyedülálló lágysága annak köszönhető, hogy a fő alapanyag kukorica mellett a szokásos rozs helyett vörös őszi búza hozzáadásával készül. Így a búzalap hihetetlenül sima, telt és utánozhatatlan karakterű, könnyen iható bourbont eredményez, amely soha nem lehet keserű, és nem csípős.

A lepárló Amerika egyik legrégebbi hagyományaival rendelkezik, hiszen 1805 óta készítenek whiskyt a területen, és a Star Hill Farmon is. A birtokon egyébként őrzik a tradíciót, hiszen a régi időkben a Quart House nevezetű boltjuk előtt sorban álltak a vásárlók kocsijai és közvetlenül a hordóból csapolt whiskykkel távozhattak a vasárnapi asztalhoz, egyből a mise után. Fontos megjegyezni, hogy a Maker's Mark őrzi a bevándorló skótok hagyományát, és nem whiskey-nek, hanem whisky-nek írják, fogalmazzák magukat és palackjaikat. 

Tovább a márkaoldalra
expand_less