Gin

A Gin napjaink egyik legnépszerűbb szeszes itala. Az egyik legismertebb és legkeresettebb long drink a mai napig a gin tonik. 

A gin jellegzetes ízű borókabogyóból készülő szeszes ital. A gin a vodka mellett napjaink egyik legnépszerűbb koktél-alapitala, ráadásul egyre többen önmagában is szívesen kortyolgatjuk. 

A legismertebb ginek a Finsbury, Larios, Spacegrace, Roku illetve Opihr.

Keresési találat: 17

A gineknek két fő fajtáját különböztethetjük meg. Az alacsonyabb minőségű kevert és a prémium minőségű párolt gint. A gineket fogyaszthatjuk koktélokhoz keverve, de a legkitűnőbb ginek magukban, vagy jégre töltve is kiváló élményt nyújtanak.

A gin olyan, főként gabonából készült párlat, aminek fő jellegalkotó ízét a borókabogyó adja. Sokszor a házi készítésű ginek alapja valamilyen vodka, amit a lepárlás során borókával, és opcionálisan egyéb fűszerekkel, gyógynövényekkel ízesítenek.

A klasszikus gin gyártása során tehát először készül egy semleges ízbázisú gabonaszesz, amit a második lepárlásnál aszalt borókabogyóval vagy annak kivonatával ízesítenek, és a végeredménynek legalább 40% alkoholtartalmúnak kell lennie. A mai modern gyártás során a boróka mellett számtalan egyéb gyógynövény és fűszer is felhasználásra kerülhet - ez adja meg a kézműves termékek egyedi karakterét, zamatát és a féltve őrzött, titkos receptúrák alapját!

A webáruházunkban forgalmazott gin márkák: Finsbury, Larios, Scapegrace, Roku, Opihr

Ha jobban megismernéd a gin fajtákat, olvasd el blogunkat!

expand_less