Tequila

A tequila története, több, mint 1000 évre nyúlik vissza, amikor egy villámcsapás kettéhasított egy agávét, ami így felforrósodott, majd a kifolyt tejszerű folyadék erjedésnek indult. Az aztékok rögtön el is nevezték istenek ajándékának. Később a spanyol hódítók, miután kifogytak az otthonról hozott készleteikből és új innivaló után néztek helyben, tökéletesítetteték az eljárást, így született meg a ma ismert tequila.

Webshopunkban a Sierra Tequila és a Sauza márkák párlatait forgalmazzuk. 

Keresési találat: 23

A tequila ital a nevét az 1530-ban alapított Tequila kolóniáról, településről kapta. Ennek a településnek a közelében fekszenek azok a falvak és farmok, ahonnan a tequilának elnevezett agavé-párlathoz a különleges kék agavét elsőként szállították. Olyan jól sikerült a spanyoloknak a helyi italgyártás, hogy a helyi fogyasztáson felük az 1500 évek végén már Tequila „márkanévvel” Európába is szállítottak.

A tequila minőségének titka az alapanyagokra és a gyártásra vonatkozó szigorú törvények, valamint a törvények betartásának rendszeres ellenőrzése amit egy külön kormányhivatal végez.

A tequila készítésének szabálya egyértelmű: csak az az ital nevezhető tequilának, aminek előállításához, minimum 51%-ban kizárólag a kék agavéból nyert cukrot használnak. A kék agavé sem szármázhat akárhonnan, azokból a tartományokból kerülhetnek feldolgozásra, amiket hagyományosan a tequila szülőföldjeként ismernek a helyiek.

A tequila legfontosabb minőségjelzője a címként található „100% agave” vagy „100% agave azul” felirat. Ha ezt látod, akkor biztos lehetsz benne, hogy minőségi tequilával van dolgod, mert ez azt jelenti, hogy a termék kizárólag kék agavé felhasználásával készült és ellenőrzött mexikói eredetű. Minél magasabb arányban tartalmaz kék agavét az adott tequila, annál drágább prémium termékről van szó.

Tequilával kapcsolatos blog cikkeink:

A tequila titka: a szigorúan ellenőrzött eredet és gyártási technológia

A tequila történetéről, a tequila gyártásáról, koktél receptekről itt olvashatsz bővebben>

Sierra Milenario tequila, a szuperprémium tequila az igazi ínyenceknek

expand_less