Sierra Milenario - szuperprémium tequila a nagyvárosi dzsungelek csúcsragadozóinak

Sierra Milenario - szuperprémium tequila a nagyvárosi dzsungelek csúcsragadozóinak

A luxus minőségű Sierra Milenario tequilákat övező legendák az ősi mexikói istenek idejére nyúlnak vissza:

Quetzalcoatl (magyarul Tollaskígyó) a tolték, a maja és az azték mitológiában is a tudás és a tanulás istene volt, aki a sötétség istennőjével harcolt. A monda szerint a sötétség istennője megölte Quetzalcoatl feleségét, és ahogyan a bánatos férj könnyei ráhullottak a sírra, egy gyönyörű agavé virág nőtt ki a földből. Ez a növény - a napisten ajándéka - lett aztán minden tequila őse.

Isteni erő ihlette

Ma a mexikói Sierra Madre hegység nyugati részén elterülő Jalisco tartományban – ahol egykor Quetzalcoatl könnyei táplálták az ásványi anyagokban gazdag fennsík földjét – a zseniális lepárlómester, Rodolfo Gonzalez Gonzalez felel a 100%-os agavé-tisztaságú Sierra Milenario tequila termékcsalád előállításáért.

Sierra Tequila- Heinemann webáruház

A napsütötte éghajlaton a hegyi kék agavé mindenféle műtrágyától vagy ipari szennyeződéstől mentesen nő éveken át, amíg kézzel betakarítják. Guadalajarában, Jalisco tartomány fővárosában található az a szeszfőzde, ahol Gonzalez mester felügyelete alatt préselik és erjesztik a legjobb minőségű agavé levet, majd hagyományos módszerekkel, réztartályokban desztillálják, végül érlelik és kézzel palackozzák.

Maga a tökéletesség

A kifinomultság csúcsát képviselő Sierra Milenario tequilákhoz kizárólag az első préselésből származó levet használják fel. Az erjesztéshez pedig egy gondosan őrzött családi titkos recept szerinti élesztőt adnak. A lepárlási folyamat minden lépése kulcsfontosságú a prémium minőségű tequila elkészítéséhez; a Sierra Milenario ezért ma is a hagyományos desztillációs technikákkal készül, hogy a kivételes minőség szinonimája legyen minden rajongó számára.

Sierra Milenario Tequila - Heinemann webáruház

A Sierra Milenario család különlegessége, hogy mindegyik fajta tequilát egy-egy maja csillagjegy díszít. Így fejezik ki az egyedi tulajdonságaikat a kígyó, a jaguár, a majom, a sas, a nyúl és a krokodil szimbólumok segítségével. Ezek a csillagképek vigyáznak azokra, akik a mai napig tisztelik és ápolják az ősi istenségek ajándékát – és vezetik őket az istenné válás útján!

A kifinomult ízlés csúcsa

A szuperprémium Sierra Milenario tequilák 41,5%-os alkoholtartalma (kivéve a Sierra Milenario Café, amelynek alkoholtartalma 35%-os) meghaladja a prémium tequilák számára előírt meghatározó követelményeket. A lepárlási után az italok eredeti amerikai fehértölgy vagy a franciaországi Limousine tartományból származó, nagy szövetsűrűségű tölgyfa hordókban érlelődnek akár négy évig is. 

Az ideális éghajlati viszonyok, a tökéletes páratartalom, a gondosan válogatott hordók és az érlelés hossza felülmúlhatatlan, egyedi ízt és lecsengést eredményeznek.

Próbáld ki Te is, és érezd az ősi maja istenek lüktető erejét a szívedben!

Tovább a termékekhez:

A Sierra Tequila márkaoldala>

Hírek

expand_less