Az egykoron a tengerészek és kalózok italaként emlegetett, de napjainkban egyre népszerűbb és felkapottabb rum valójában egy rendkívül finom, sokoldalú és izgalmas szeszes ital - feltéve ha valódi, minőségi terméket választunk!
Isteni erő ihlette
Ma a mexikói Sierra Madre hegység nyugati részén elterülő Jalisco tartományban – ahol egykor Quetzalcoatl könnyei táplálták az ásványi anyagokban gazdag fennsík földjét – a zseniális lepárlómester, Rodolfo Gonzalez Gonzalez felel a 100%-os agavé-tisztaságú Sierra Milenario tequila termékcsalád előállításáért.
A napsütötte éghajlaton a hegyi kék agavé mindenféle műtrágyától vagy ipari szennyeződéstől mentesen nő éveken át, amíg kézzel betakarítják. Guadalajarában, Jalisco tartomány fővárosában található az a szeszfőzde, ahol Gonzalez mester felügyelete alatt préselik és erjesztik a legjobb minőségű agavé levet, majd hagyományos módszerekkel, réztartályokban desztillálják, végül érlelik és kézzel palackozzák.
Maga a tökéletesség
A kifinomultság csúcsát képviselő Sierra Milenario tequilákhoz kizárólag az első préselésből származó levet használják fel. Az erjesztéshez pedig egy gondosan őrzött családi titkos recept szerinti élesztőt adnak. A lepárlási folyamat minden lépése kulcsfontosságú a prémium minőségű tequila elkészítéséhez; a Sierra Milenario ezért ma is a hagyományos desztillációs technikákkal készül, hogy a kivételes minőség szinonimája legyen minden rajongó számára.
A Sierra Milenario család különlegessége, hogy mindegyik fajta tequilát egy-egy maja csillagjegy díszít. Így fejezik ki az egyedi tulajdonságaikat a kígyó, a jaguár, a majom, a sas, a nyúl és a krokodil szimbólumok segítségével. Ezek a csillagképek vigyáznak azokra, akik a mai napig tisztelik és ápolják az ősi istenségek ajándékát – és vezetik őket az istenné válás útján!
A kifinomult ízlés csúcsa
A szuperprémium Sierra Milenario tequilák 41,5%-os alkoholtartalma (kivéve a Sierra Milenario Café, amelynek alkoholtartalma 35%-os) meghaladja a prémium tequilák számára előírt meghatározó követelményeket. A lepárlási után az italok eredeti amerikai fehértölgy vagy a franciaországi Limousine tartományból származó, nagy szövetsűrűségű tölgyfa hordókban érlelődnek akár négy évig is.
Az ideális éghajlati viszonyok, a tökéletes páratartalom, a gondosan válogatott hordók és az érlelés hossza felülmúlhatatlan, egyedi ízt és lecsengést eredményeznek.
Próbáld ki Te is, és érezd az ősi maja istenek lüktető erejét a szívedben!
Tovább a termékekhez:
- Sierra Milenario Blanco
- Sierra Milenario Reposado
- Sierra Milenario Anejo
- Sierra Milenario Extra-Anejo
- Sierra Milenario Café
- Sierra Milenario Fumado