Sierra Tequila Párlatok

Sierra Tequila a kitűnő minőség szinonimája. Ezt többek között a legrangosabb mexikói tequila versenyen is elismerték, amikor 2008-ban a Sierra Tequila Reposado aranyérmet nyert és ezzel elnyerte a "PREMIO MAYAHUEL 2008" kitüntetést.

A tequila azon kevés italok közé tartozik, mely szigorú feltételekhez kötve, csak egy bizonyos területről származhat. Csak és kizárólag a kék agavéból-"Tequilana Weber"- lehet tequilát előállítani. Ennek a csodanövénynek a botanikus elnevezése egy német bevándorlóra vezethető vissza, aki a 19. században ezt a növényt felfedezte. A kék agavé főleg Jalisco tartományban található. A kék agavét ami a tequila előállításához kell Los Altos és Teuila körüli felvidéken termesztik, mely 1500 és 2600 méter magasan fekszik, így garantálva a magas minőséget a szó legszorosabb értelmében is. A növények 8-12 év alatt érik el a megfelelő minőséget ahhoz, hogy le lehessen őket szüretelni.

A tequila előállítását a Consejo Regulador del Tequila (CRT) rendkívül szigorúan felügyeli világszerte. A törvény alapján tequila csak az lehet, amelynek előállításához, legalább 51%-ban - a fermentáció és a desztilláció előtt- kizárólag Jalisco megyéből származó kék agavéból nyert cukrot használnak. Az érlelés alatti raktározás is szigorúan szabályzott.

Sierra Tequila Antiguo Anejo

Egy igaz kuriózum a tequilák között. Mély aranybarna színét a minimum 2 évig tartó érlelés biztosítja, ez idő alatt íze is teltté, édeskéssé válik, érdemes tisztán, önmagában fogyasztani

Sierra Café Licor

Sierra Tequila Silver, mexikói kávé és csúcsminőségű vanília képezi az alapját ennek a likőrnek, mely fogyasztható tisztán, jégre töltve, de kitűnő koktélalapanyag is egyben

Sierra Spiced Licor

Sierra Tequila Reposado, fahéj és narancskivonat képezi az alapját ennek a likőrnek, mely fogyasztható tisztán, jégre töltve, de kitűnő koktélalapanyag is egyben

Sierra Milenario Blanco

A különleges, kellemes gyümölcsös agavé jegyeket a háromszori desztilláció biztosítja.

Sierra Milenario Anejo

A kész párlatot minimum 4 évig érlelik tölgyfa hordókban, ezen idő alatt éri el mélybarna színét és utolérhetetlen aromáját.

Hírek

  • Jim Beam - A világ legnépszerűbb Bourbon Whiskeyje

    2020.03.26.

    A jól ismert Jim Beam Brand idén ünnepeli 225. évfordulóját. Az alapító Jacob Beam Németországból érkezett telepesek gyermeke, akik mezőgazdaságból éltek. Elsők között települnek be Kentucky államban és kezdenek kukoricát termeszteni, majd Jacob Beam 1795-ben árulni kezdi saját whiskey-ét Old Jacob Beam Sour Mash néven. Az 1800-as évek elején nagyon hamar válik a környék egyik kedvenc whiskeyjévé.

    tovább
  • Viaszba zárt tökéletesség

    2019.01.18.

    - Azt tudtad - kérdezi barlangász barátom, aki mellesleg tárgyfotós is, ezért ő készítette a képeket a Maker's Mark-üvegről ehhez a cikkhez -, hogy az igazi viszkifanok tartanak otthon egy kis forrásvizet is az ital származási helyéről, mert ha ebből öntenek pár cseppet a pohárba, még autentikusabbá válik az ízélmény?

    tovább