Sierra Tequila Párlatok

Sierra Tequila a kitűnő minőség szinonimája. Ezt többek között a legrangosabb mexikói tequila versenyen is elismerték, amikor 2008-ban a Sierra Tequila Reposado aranyérmet nyert és ezzel elnyerte a "PREMIO MAYAHUEL 2008" kitüntetést.

A tequila azon kevés italok közé tartozik, mely szigorú feltételekhez kötve, csak egy bizonyos területről származhat. Csak és kizárólag a kék agavéból-"Tequilana Weber"- lehet tequilát előállítani. Ennek a csodanövénynek a botanikus elnevezése egy német bevándorlóra vezethető vissza, aki a 19. században ezt a növényt felfedezte. A kék agavé főleg Jalisco tartományban található. A kék agavét ami a tequila előállításához kell Los Altos és Teuila körüli felvidéken termesztik, mely 1500 és 2600 méter magasan fekszik, így garantálva a magas minőséget a szó legszorosabb értelmében is. A növények 8-12 év alatt érik el a megfelelő minőséget ahhoz, hogy le lehessen őket szüretelni.

A tequila előállítását a Consejo Regulador del Tequila (CRT) rendkívül szigorúan felügyeli világszerte. A törvény alapján tequila csak az lehet, amelynek előállításához, legalább 51%-ban - a fermentáció és a desztilláció előtt- kizárólag Jalisco megyéből származó kék agavéból nyert cukrot használnak. Az érlelés alatti raktározás is szigorúan szabályzott.

Tequilák, tequila alapú különlegességek 

Sierra Tequila Antiguo Anejo

Egy igaz kuriózum a tequilák között. Mély aranybarna színét a minimum 2 évig tartó érlelés biztosítja, ez idő alatt íze is teltté, édeskéssé válik, érdemes tisztán, önmagában fogyasztani

Sierra Café Licor

Sierra Tequila Silver, mexikói kávé és csúcsminőségű vanília képezi az alapját ennek a likőrnek, mely fogyasztható tisztán, jégre töltve, de kitűnő koktélalapanyag is egyben

Sierra Spiced Licor

Sierra Tequila Reposado, fahéj és narancskivonat képezi az alapját ennek a likőrnek, mely fogyasztható tisztán, jégre töltve, de kitűnő koktélalapanyag is egyben

Sierra Milenario Blanco

A különleges, kellemes gyümölcsös agavé jegyeket a háromszori desztilláció biztosítja.

Sierra Milenario Anejo

A kész párlatot minimum 4 évig érlelik tölgyfa hordókban, ezen idő alatt éri el mélybarna színét és utolérhetetlen aromáját.

Legismertebb tequila koktélok

Hírek

  • Whisk(e)y a világ egyik legnemesebb itala

    2020.07.01.

    Hogy mi a whisky? Olyan szeszesital, melynek alapja gabona, melyet az erjesztést követően lepárolnak és hordóban érlelnek. Ez persze nagyon tág fogalom és talán ez is a szépsége az egésznek, hiszen ahány ház – jelen esetben lepárló - annyi szokás.

    tovább
  • Ismered a nyári tequila koktélokat Sierra Tequilából?

    2020.07.01.

    A nyári meleg, párás vagy éppen száraz napokon mindig jól jön a felfrissülés. Sokan választják a hideg fröccsöt vagy a sört, de ugyanennyire népszerűek a koktélok is. Most csak a tequila alapú koktélokra fókuszálunk, azok közül is azokra, amelyek nyáron felfrissítenek. 

    tovább