Sierra Tequila

Sierra Tequila – Hecho en Mexico 

A Sierra Tequila a kitűnő minőség szinonimája, vagy ahogyan sokan emlegetik: „a legjobb dolog, ami egy sombrero alatt történhet!” 

És valóban, ha szeretnénk átérezni a napfényes Mexikó titokzatos, maja és azték hagyományokkal kevert kultúráját, valamint a mai napig izgalmas, vad történelmét, akkor nincs más dolgunk, mint megkóstolni egy kupica Sierra Tequilát.

A márka kizárólag eredeti, mexikói (egészen pontosan Jalisco tartomány 1500 m tengerszint feletti lankás hegyoldalain érett) agavé felhasználásával készül. A lehető legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel végzett kétszeri lepárlás eredménye ez a tüzes és méltán közkedvelt ital. Illatát friss aromák, fűszeres és zöld jegyek dominálják az agavé nyersességével ötvözve.

Alkoholtartalma 40 százalék körüli, de a konkrét alkoholfoknál fontosabb minőségi jelző, ha a címkén a „100% agave” feliratot látjuk. Ez azt jelenti, hogy a tequila kizárólag kék agavé felhasználásával készült és ellenőrzött mexikói eredetű.

Az egyedi kialakítású palack, a miniatűr mexikói fejfedővel valamennyi ünnepi asztal egyedi díszítéseként is pompás látvány. Nem véletlen, hogy a Sierra Tequila a világ több mint 100 országában az egyik legnépszerűbb, piacvezető tequila.  Minőségét többek között a legrangosabb mexikói tequila versenyen is elismerték, amikor 2008-ban a Sierra Tequila Reposado aranyérmet nyert és ezzel elnyerte a "PREMIO MAYAHUEL 2008" kitüntetést.

A tequila története

A tequila története, több, mint 1000 évre nyúlik vissza, amikor egy villámcsapás kettéhasított egy agávét, ami így felforrásodott, majd a kifolyt tejszerű folyadék erjedésnek indult. Az aztékok rögtön el is nevezték istenek ajándékának. Később a spanyol hódítók tökéletesítetteték az eljárást, így született meg a ma ismert tequila. A tequila története bővebben>

Eredetvédett tequila

A tequila azon kevés italok közé tartozik, mely szigorú feltételekhez kötve, csak egy bizonyos területről származhat. Csak és kizárólag a kék agavéból-"Tequilana Weber"- lehet tequilát előállítani. Ennek a csodanövénynek a botanikus elnevezése egy német bevándorlóra vezethető vissza, aki a 19. században ezt a növényt felfedezte. A kék agavé főleg Jalisco tartományban található. A kék agavét ami a tequila előállításához kell Los Altos és Teuila körüli felvidéken termesztik, mely 1500 és 2600 méter magasan fekszik, így garantálva a magas minőséget a szó legszorosabb értelmében is. A növények 8-12 év alatt érik el a megfelelő minőséget ahhoz, hogy le lehessen őket szüretelni.

A tequila előállítását a Consejo Regulador del Tequila (CRT) rendkívül szigorúan felügyeli világszerte. A törvény alapján tequila csak az lehet, amelynek előállításához, legalább 51%-ban - a fermentáció és a desztilláció előtt- kizárólag Jalisco megyéből származó kék agavéból nyert cukrot használnak. Az érlelés alatti raktározás is szigorúan szabályzott. A tequila gyártásáról bővebben>

Tequilák, tequila alapú különlegességek 

Sierra Tequila Antiguo Anejo

Egy igaz kuriózum a tequilák között. Mély aranybarna színét a minimum 2 évig tartó érlelés biztosítja, ez idő alatt íze is teltté, édeskéssé válik, érdemes tisztán, önmagában fogyasztani

Sierra Café Licor

Sierra Tequila Silver, mexikói kávé és csúcsminőségű vanília képezi az alapját ennek a likőrnek, mely fogyasztható tisztán, jégre töltve, de kitűnő koktélalapanyag is egyben

Sierra Milenario Blanco

A különleges, kellemes gyümölcsös agavé jegyeket a háromszori desztilláció biztosítja.

Sierra Milenario Anejo

A kész párlatot minimum 4 évig érlelik tölgyfa hordókban, ezen idő alatt éri el mélybarna színét és utolérhetetlen aromáját.

Legismertebb tequila koktélok

expand_less