Sierra Tequila Párlatok

Sierra Tequila

Sierra Tequila a kitűnő minőség szinonimája. Ezt többek között a legrangosabb mexikói tequila versenyen is elismerték, amikor 2008-ban a Sierra Tequila Reposado aranyérmet nyert és ezzel elnyerte a "PREMIO MAYAHUEL 2008" kitüntetést.

A tequila története

A tequila története, több, mint 1000 évre nyúlik vissza, amikor egy villámcsapás kettéhasított egy agávét, ami így felforrásodott, majd a kifolyt tejszerű folyadék erjedésnek indult. Az aztékok rögtön el is nevezték istenek ajándékának. Később a spanyol hódítók tökéletesítetteték az eljárást, így született meg a ma ismert tequila. A tequila története bővebben>

Eredetvédett tequila

A tequila azon kevés italok közé tartozik, mely szigorú feltételekhez kötve, csak egy bizonyos területről származhat. Csak és kizárólag a kék agavéból-"Tequilana Weber"- lehet tequilát előállítani. Ennek a csodanövénynek a botanikus elnevezése egy német bevándorlóra vezethető vissza, aki a 19. században ezt a növényt felfedezte. A kék agavé főleg Jalisco tartományban található. A kék agavét ami a tequila előállításához kell Los Altos és Teuila körüli felvidéken termesztik, mely 1500 és 2600 méter magasan fekszik, így garantálva a magas minőséget a szó legszorosabb értelmében is. A növények 8-12 év alatt érik el a megfelelő minőséget ahhoz, hogy le lehessen őket szüretelni.

A tequila előállítását a Consejo Regulador del Tequila (CRT) rendkívül szigorúan felügyeli világszerte. A törvény alapján tequila csak az lehet, amelynek előállításához, legalább 51%-ban - a fermentáció és a desztilláció előtt- kizárólag Jalisco megyéből származó kék agavéból nyert cukrot használnak. Az érlelés alatti raktározás is szigorúan szabályzott. A tequila gyártásáról bővebben>

Tequilák, tequila alapú különlegességek 

Sierra Tequila Antiguo Anejo

Egy igaz kuriózum a tequilák között. Mély aranybarna színét a minimum 2 évig tartó érlelés biztosítja, ez idő alatt íze is teltté, édeskéssé válik, érdemes tisztán, önmagában fogyasztani

Sierra Café Licor

Sierra Tequila Silver, mexikói kávé és csúcsminőségű vanília képezi az alapját ennek a likőrnek, mely fogyasztható tisztán, jégre töltve, de kitűnő koktélalapanyag is egyben

Sierra Spiced Licor

Sierra Tequila Reposado, fahéj és narancskivonat képezi az alapját ennek a likőrnek, mely fogyasztható tisztán, jégre töltve, de kitűnő koktélalapanyag is egyben

Sierra Milenario Blanco

A különleges, kellemes gyümölcsös agavé jegyeket a háromszori desztilláció biztosítja.

Sierra Milenario Anejo

A kész párlatot minimum 4 évig érlelik tölgyfa hordókban, ezen idő alatt éri el mélybarna színét és utolérhetetlen aromáját.

Legismertebb tequila koktélok

Hírek

  • A tequila titka: a szigorúan ellenőrzött eredet és gyártási technológia

    A tequila népszerűségének és minőségének egyik legfőbb garanciája abban rejlik, hogy gyártását szigorú törvények írják le és szabályozzák. Ezen szabályok betartását ráadásul egy külön kormányhivatal, a mexikói Consejo Regulator del Tequila rendszeresen ellenőrzi, a szabályszegést pedig meglehetősen könyörtelen módon szankcionálja is.

    tovább
  • Mexikó tömény esszenciája, az istenek ajándéka – amit tudnod kell a tequiláról!

    Aki a tequila történetének és származásának ősi mítoszait keresi, annak a nyugat-mexikói Guadalajara városának vidékére, Jalisco tartományba kell utaznia. A nauhatl indiánok hajdani földjén élő leszármazottak ma is úgy mesélik, hogy a tequila az „istenek ajándéka”, amely már a világ kezdetén is létezett. Ha belekóstolsz egy igazi, mexikói tequilába, te is átélheted az azték istenek különös, félelmetes lényekkel és sötét titkokkal teli világát. Az élet és a halál körforgásának, az öröm és bánat hullámzásának, a megismerhető és az örökre kiismerhetetlen találkozásának ősi, latin-amerikai mítoszait most is magadba szívhatod minden egyes tüzes korttyal. A tequila ugyanis Mexikó tömény esszenciája.

    tovább
expand_less