STROH RUM - RECEPTEK- Szendrei Bencétől

STROH RUM - RECEPTEK- Szendrei Bencétől

Mindig érdekes, amikor egy alkohol olyan sokszínű, mint a Stroh rumok. Tökéletes önmagában is, de szeretjük a hüttében ülve puncsként, illetve nem utolsó sorban az ebédünket megbolondítani vele. Ez utóbbi felhasználási módját szeretnénk most megmutatni nektek Szendrei Bence csodálatos receptjein keresztül.

Egyre népszerűbb ifjú szakácsunk, ihletett kapott, hogy próbára tegye elsőként a Stroh 80-as rumunkat. Bence őstermelőként saját alapanyagokkal gazdagítja főztjeit, még egyedibbé téve stílusát. Fiatalos szemlélete, lendülete mindenkit magával ragad.

Stroh rum feles

Kövesd Te is Bence őstermelői munkásságát és facebook oldalát:

Szenderkert

Szendrei Bence facebook oldala

Szerezd be nálunk a Stroh rumokat és próbáld ki Te is Bence recepjét!

Gyöngytyúk mell, erdei gombás puliszka

Hozzávalók 4 személyre:

2 db fiatal gyöngytyúk

Kukorica kása (nagyobb szemcse méretű dara) 20 dkg

Só, bors

Fokhagyma

Friss kakukkfű

Alaplézöldségek (sárgarépa, karalábé, szárzeller, póréhagyma)

Erdei gomba 50 dkg

Újhagyma 1 csokor

Stroh 80-as rum 1 cl

Vaj 10 dkg

Libazsír 1 dl

A fiatal gyöngytyúkokat feldaraboljuk és a melle húsukat félretesszük.

A csontokból, combokból és az alaplézöldségekből főzünk egy lágy húslevest, kevés sóval.

A kukoricakását puhára főzzük a még forró gyöngytyúk alaplével, ügyelve arra, hogy mindig csak annyi folyadékot adjunk hozzá, amennyi éppen ellepi és ezt a műveletet addig folytatjuk,  amíg teljesen meg nem főtt a kása. Ekkor hozzáadjuk a vajat és ízesítjük sóval,borssal ha kell.

A gyöngytyúk melleket bőrükkel lefelé forró zsiradékon aranybarnára pirítjuk, ízlés szerint sózzuk s borsozzuk majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, fokhagymát és egy kevés vajat. Amint átfordítjuk a húsokat bőrös oldalukkal felfelé, akkor adjuk hozzá a feldarabolt erdei gombákat majd a Stroh rumot és flambírozzuk. ( Meggyújtjuk )

1-2 percig tovább pirítjuk majd levesszük a tűzről és frissen aprított újhagymával tálaljuk.

 Stroh rumos gyöngytyúk mell erdei gombás puliszka

Hírek

  • Beluga vodka – A legdrágább ital, ami feldühít és lenyűgöz egyszerre

    Beluga vodka – A legdrágább ital, ami feldühít és lenyűgöz egyszerre

    Beluga Epicure: amikor egy ital többet jelent pénznél

    A „vodka” szó hallatán legtöbben egyszerű, kristálytiszta szeszesitalra gondolunk – de a Beluga vodka ezt a fogalmat egészen új dimenzióba emeli. Különösen igaz ez a Beluga Epicure by Lalique esetében, amelyet a Heinemann webáruházban 3 999 000 Ft-os áron találunk meg. Bár a termék jelenleg nem elérhető, ez valahol teljesen érthető: ez az ital nem a napi fogyasztásra készült, hanem a luxus csúcsa, és mint ilyen, ritka, kívánatos – és sokak számára irritáló.

    tovább
  • Bemutatkozik a Jim Beam Black 7 éves 1 liter – Újdonság a bourbon világában

    Bemutatkozik a Jim Beam Black 7 éves 1 liter – Újdonság a bourbon világában

    Ha egy igazán stílusos, mély karakterű bourbon whiskey-t keresel, ami tökéletesen illik az elegáns estékhez vagy egy hangulatos baráti beszélgetéshez, akkor a Jim Beam Black 7 éves bourbon whiskey 1 literes változata lehet az új kedvenced. A Jim Beam név önmagában is garancia a minőségre, de ez a nagyobb kiszerelés most új dimenzióba emeli az élményt.

    tovább
expand_less