Stroh

A Stroh rum egy osztrák eredetű rum márka, amelyet már több mint 200 éve gyártanak. A Stroh rumot a Stroh Austria Distilleries GmbH gyártja, amely Bécsben található. A cég története 1832-re nyúlik vissza, amikoris Sebastian Stroh megalapította. A Stroh rum Eltérően a karibi rumoktól, nem nádcukorból készül, hanem gyógy- és fűszernövényekből, valamint gyümölcsök desztillátumából. Izgalmas ízvilága jól használható teák, forralt borok, desszertek ízesítésére, flambírozásra és koktélok készítésére.

 A Stroh rumot széles körben ismerik és népszerűnek számít az osztrák és a német piacokon, de exportálják más európai országokba és Távol-Keletre is. A Stroh rumot a legtöbben a tradicionális osztrák ételek mellé fogyasztják, mint például a Wiener Schnitzel, vagy a Tafelspitz.

A Stroh rumot többféle fajtában készítik, így van fehér rum, színes rum és érlelt rum. A fehér rumot gyorsan palackozzák és érlelik, így az íze és a színe világos marad. A színes rumot hosszabb ideig érlelik, így az íze és a színe sötétebb lesz. Az érlelt rumot pedig hosszú ideig érlelik, így az íze és a színe intenzívebb lesz.

A Stroh rumot leginkább "szívószál rum" néven ismerik, ami azt jelenti, hogy egy szívószálon fogyasztják el. A Stroh rumot általában 40% alkohol tartalmú, de vannak olyan fajtái, amelyek akár 80%-ak is lehetnek.

A Stroh rumot sokféle koktélban is fogyaszthatjuk, mint például a Rum&Coke, vagy a Stroh Colada, de a tradicionális osztrák fogyasztási mód a már említett szívószálon keresztül történő fogyasztás.

Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a rum degusztálása, és a Stroh rum is része ennek a trendnek. A Stroh rumot számos rum degusztáló eseményen lehet megkóstolni, ahol a különböző fajták és évjáratok ízeit, illatait ismerhetik meg a résztvevők.

A Stroh rumot számos díjjal jutalmazták már a világ különböző részein. A legismertebb díjak közé tartozik a World Rum Award, a International Wine & Spirit Competition és a International Spirit Challenge.

expand_less