Roku japán gin 0,7l

Ár (bruttó): 12 499 Ft
Egységár: 17 856 Ft/liter

A Roku, a Beam Suntory új kézműves gin-je. Nevének jelentése; HAT. A hatos szám utal a hatszögletű üvegformára és a hat különböző japán fűszerre amivel kiegészítik a nyolc klasszikus gin fűszert így megalkotva ezt a premium gin-t.
 A hat japán fűszer: Japán cseresznye fa virága és levele, Juzu Peel (Japán citrom), Sansho bors, Sencha tea és Gyokuro tea
A hat Japán fűszer a négy évszakot szimbolizálja: A cseresznye fa levele és szirmai a tavaszt, a két féle zöld tea a nyarat, a sansho bors az őszt és a yuzu peel a telet.
Ízében aromákban gazdag, tea, koriander, gyömbér, menta, citrusok. Friss izgalamas, komplex ízvilág.

Részletes termékleírás

Koktél ajánlatunk - Japanese Gin & Tonic

Az emberek kilencven százaléka nem magában kortyolgatja a gint, hanem jellegzetesen tonikkal kísérve. A gin-tonik a világ legkedveltebb koktélja, amely nagyrészt annak köszönheti népszerűségét, hogy a három fő összetevőn kívül (ezek a gin, a tonik és az elmaradhatatlan jég) gyakorlatilag csak a képzeletünk szabhat határt az italunk elkészítésében.

A japánok, a tradícióik iránti tisztelet jegyében találták ki a Rokuhoz legjobban passzoló gin-tonik verziójukat. A Japanese Gin & Tonic a japán vendégszeretet alapvető esszenciáját, vagyis az “omotenashit” szimbolizálja számunkra, amely afféle frissítő rituálé. A tökéletes “Roku-élményt” garantáló koktél szeánszhoz a gin, a jég és a tonik mellett mindössze hat darab, vékonyra vágott gyömbérszelet szükséges. A távol-keleti gasztronómia nélkülözhetetlen fűszereként szolgáló gyömbér jellegzetes édes-csípősségével remekül egészíti ki a Roku gin aromáját, és minél tovább ázik az pohárban, annál inkább felerősödik az íze, ezáltal folyton változik az ital. Frissítő, kellemes, kivételes koktél, amely a barátokkal együtt töltött felhőtlen pillanatok igazi kísérője.

Fontos még tudnunk, hogy ehhez az örökzöld hűsítőhöz egy magas falú “high-ball” pohár kell, mert az ízek és az aromák ebben mutatkoznak meg igazán. 

Hozzávalók:

  • 4 cl Roku gin
  • 2 dl tonic
  • 6 db vékonyra vágott gyömbér szelet
  • sok jég

Elkészítés:

A jeget és a gyömbér szeleteket egy 3 dl-es “high-ball” pohárba tesszük, majd ráöntjük elsőként a gint, aztán a tonikot. Az egészet alaposan elkeverjük, majd némi citromlevet csepegtetünk hozzá, vagy citromkarikával díszítjük.

expand_less