Opihr - a ginek kuriózuma királyi ízgazdasággal

Az Opihr gint (ejtsük bátran “o-pír” néven, jó hosszan elnyújtott í hanggal a végén) 2013 óta készítik Anglia egyik legpatinásabb szeszfőzdéjében. Az egykori Salamon király mesésen gazdag, keleti tartományára utaló nevet viselő márka ugyan viszonylag friss tehát, de a mögötte álló tapasztalat és tudás szinte felbecsülhetetlen komolyságú. 

Így nem is csoda, hogy az Opihr gin máris nagy hírnevet szerzett, és sokak szívébe belopta magát különleges, orientális, fűszeres zamatának köszönhetően.

Nemcsak a műkedvelő gin-rajongó közönség körében vált azonnal rendkívül népszerűvé, de a szakértők elismerését is kivívta: 2015-ben a Gin Masters versenyen aranyérmet szerzett a szuper-prémium kategóriában.

Minden korty valójában egy kalandos utazás, amiben magunk is átélhetjük a hajdani fűszerkereskedők romantikus hajózását Dél-Kelet Ázsiától kezdve Törökországon, Marokkón és Spanyolországon át egészen Angliáig. 

Ízében ugyanis felfedezhetjük a kis malajziai szigetről, Malaccáról származó, titokzatos és pikánsan kámforos kubebaborsot, az indiai Keralából beszerzett, illatos kardamomot és a legnemesebb Tellicherry fekete borsot, (amelyet a királyok fűszere vagy "Fekete Arany" néven is ismernek), az Isztambul vidékén termett, kiváló minőségű köményt, a Velence-i borókát, a Marokkóból érkezett, izgalmas koriandert,  és a Spanyolországban szüretelt érett narancsot egyaránt. 

Micsoda utazás ez, misztikus kincsekben és csodákban bővelkedő aromák társaságában, amelynek végén Angliában a hagyományos London Dry Gin szabályainak megfelelően egyesülnek az egzotikus fűszerek és növényi aromák a klasszikus réz kisüsti, minőségi gabonapárlattal.

Az Opihr gint intenzív, egészen egyedi fűszeresség jellemzi, amelyben a borsos, illetve citrusos aromák dominálnak.

Fedezd fel és merülj el Salamon király egykori mesés birodalmának gazdagságában! 

Az összes gin, ami webáruházunkban kapható: gin

expand_less