Opihr Párlatok

Opihr, ejtsd: o-pír. A név maga utal egy egzotikus világban elveszve eltöltött időre, egy misztikus, kincsekben és csodákban bővelkedő útra. Ez az utazás egy kalandos út az ismeretlenbe. Kezdjük mondjuk a küldetést egy kis malajziai szigeten, ahol a titokzatos és sötéten pikáns kubebabors terem.

A helyiek azt tartják, ez afrodiziákum, és mágikus is, távol tartja a démonokat. A következő úticél India, a mesés Malabar. Itt gyűjtjük az illatos kardamomot és a Tellicherry borsot, amely másik neve a király fűszere vagy a fekete arany. Hosszú tengeri út után Törökországba érünk. Itt találjuk a fűszeres köményt. A következő kikötőig hosszú az út, a víz színén lebegő város, Velence már ismerősebb vidék. Itt az értékes borókát gyűjtjük össze, amely megkülönböztető borsos harapást kölcsönöz, innen a gin oly jellegzetes íze. Marokkóig megint utazunk egy keveset, itt vesszük fel rakományunkba a híres koriandert. Az út a végéhez közeledik, de azért még megállunk Spanyolországban. Mindenki tudja, hogy itt a legillatosabb és legédesebb a narancs. A következő és egyben utolsó állomása: Anglia. Hosszú volt az út, de otthon vagyunk végre. Itt, Anglia legrégebbi gint készítő szeszfőzdéjében, a lepárló mester hozzáadja az általunk gyűjtött egzotikus fűszereket és növényeket a réz kisüsti főzethez, és mintegy varázsütésre létrehozza az Opihr-t. A gint, amelyért oly sokat utaztunk, és amely páratlanságában bizony megérte ezt az utazást.

Hírek

  • STROH RUM - RECEPTEK 2. - Szendrei Bencétől

    2018.04.03.

    Ahogy ígértük, jelentkezünk a 2. szuper STROH RUM recepttel, ami számunkra is nagy meglepetés volt. Hagytuk, hogy Bence alkosson valami olyat, ami tényleg 100%-ban kreatív és az Ő utánozhatatlan kezei közül születik, így most a Csokis-rumos bucit készíthetjük el mi is otthon!

    tovább
  • STROH RUM - RECEPTEK- Szendrei Bencétől

    2018.03.19.

    Mindig érdekes, amikor egy alkohol olyan sokszínű, mint a Stroh rumok. Tökéletes önmagában is, de szeretjük a hüttében ülve puncsként, illetve nem utolsó sorban az ebédünket megbolondítani vele. Ez utóbbi felhasználási módját szeretnénk most megmutatni nektek Szendrei Bence csodálatos receptjein keresztül.

    tovább