YELLOW TAIL Borok

YELLOW TAIL

Ausztrália egyik legismertebb bor márkája a Yellow Tail. A borászat messze földön a legjobb ár-érték
arányú borok készítéséről híres amelyek a kontinens és a borvidék legjellegzetesebb szőlőfajtáit és
bor stílusát kívánják képviselni.

Az alapító Casella család legújabb generációja viszi a borászatot Yendában ami egy kis falu a Riverina
borrégióban. A család ősei Filippo és Maria Casella Szicíliából vándoroltak be Ausztráliába 1957-ben.
Azzal a szívükből áradó mentalitással fogtak neki a borkészítésnek, hogy csakis jó minőségű és
elérhető árú borokat szeretnének készíteni és ezt a mai napig ugyanúgy tartják. Mára a vállalkozásból
a világ minden pontján ismert jól csengő márkanév lett.

Yellow Tail Chardonnay
A Chardonnay a fajtára jellemző jellegzetes illattal rendelkezik, amit itt a szép vaníliás jegyek és a
szép trópusi gyümölcs aromák még színesebbre festenek, szinte kiugrik a bor a pohárból. A bor
gazdag krémes szerkezettel bír, miközben síma, selymes és könnyen iható.
Egyszerűen imádnivaló.


Yellow Tail Shiraz
A Yellow Tail Shiraz illatában érett bogyós gyümölcsök és édes vanília vezet. A fűszeres, édes
gyümölcs ízeket a szájban visszafogottan földes jegyek és finom tanninok jellemzik. Ausztrália
legnépszerűbb és legtöbbet telepített fajtája a Shiraz, érdemes megkóstolni.


Yellow Tail Merlot
A Yellow Tail Merlot bársonyos, szerethető vörösbor édes szilva és cseresznye ízekkel, édesgyökérrel
és ánizsos háttérrel.
A Merlot kiváló alternatívája a nehezebb és tanninosabb vörösboroknak.


Yellow Tail Cabernet Sauvignon
A Yellow Tail Cabernet Sauvignon élénkvörös színű, illatában elsődlegesen piros gyümölcsök és a
fekete ribizli érezhető de a háttérben édes kávés és frissen darált szedres aromák is gazdagítják. A
szájban feketeribizlis és meggyes ízekkel hódít a bor, közepes testtel és lágy bársonyos tanninokkal.

Hírek

  • Hogyan készül a Bourbon lépésről lépésre?

    Hogyan készül a Bourbon lépésről lépésre?

    Valójában a kérdésre a válasz egyszerű. A kukoricából és egyéb gabonákból cefrét készítünk, amihez élesztőt adunk, ami a cukrot alkohollá erjeszti, és ezt lepároljuk majd tölgy fahordókban érleljük. Pofonegyszerű.

    tovább
  • Hogyan lett a vodka a világ legnépszerűbb szeszes itala?

    Hogyan lett a vodka a világ legnépszerűbb szeszes itala?

    Szinte hihetetlennek hangzik, de tény, a XX. század elejéig a világ jelentős részén teljesen ismeretlen ital volt a vodka, amely először az orosz forradalom “mellékhatásaként” kezdte meghódítani a nyugati civilizációt. 1917 után ugyanis a bolsevik terror elől menekülve az orosz arisztokrácia, a polgárság és a művészek köréből is szép számú emigráns szóródott szét nyugaton, és ők az új környezetben sem akarták nélkülözni kedvelt „vizecskéjüket”. 

    tovább
expand_less