Cégünk, a Heinemann Testvérek Kft. 1992-es megalakulása óta meghatározó szereplője a magyarországi minőségi italpiacnak. Nevünket anyacégünkről, a Gebr. Heinemann-ról kaptuk, ami egy több, mint 100 éves múlttal....
Pizza és Rosé
Akár barátaidat látod vendégül, akár magadat kényezteted egy nagyszerű estén, a pizza és a rozé egy fantasztikus kombináció. A rozé elég textúrált ahhoz, hogy elbírja a gazdagabb pizza feltéteket, és egyúttal gyümölcsökkel teli ízt és aromát ad, amely kiegyensúlyozott hatást kínál.
Recept:
Burrata és Mortadella pizza
Ez az aromás, sós és dekoratív ízletes Burrata és Mortadella pizza a következő összejöveteled slágere lesz, de tökéletes párosítás egy sima hangulatos estéhez is. Párosítsd az élénk és gyümölcsös Blush Sauvignon roséval, és máris kész a recept, amelyhez újra és újra vissza fogsz térni.
Hozzávalók:
- 500 gramm friss pizzatészta
- Extra szűz olívaolaj, a megcsepegtetéshez és az ecseteléshez
- Tengeri só és frissen őrölt bors
- ½ csésze friss bazsalikomlevél, durvára vágva
- ⅓ csésze pisztácia, pirítva
- 6-8 vékony szelet Mortadella
- 250 g burrata sajt
- 200 g mozzarella sajt
- Chiliolaj (nem kötelező)
Elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
- Nyújtsd ki a friss pizzatésztát egy sütőformára, és a sütőben 3 percig süsd elő.
- Vedd ki a pizzatésztát a sütőből, kend meg egy kevés olívaolajjal, és egyenletesen tedd rá a mozzarella sajtot.
- Süsd további 10 percig, vagy amíg a tészta széle aranybarnára sül.
- Vedd ki a sütőből, és vágd fel szeletekre.
- Minden szeletre hajtogass 1 szelet mortadellát.
- Tépd el a burrata sajtot falatnyi darabokra, és egyenletesen tedd rá a pizzára.
- Szórd meg pisztáciával, majd szeletelt bazsalikommal, és ízlés szerint fűszerezzük.
- Csepegtess rá chiliolajat (opcionális).
- Tálald és élvezd!