STROH RUM - RECEPTEK- Szendrei Bencétől

2018.03.19. 11:44:43

Mindig érdekes, amikor egy alkohol olyan sokszínű, mint a Stroh rumok. Tökéletes önmagában is, de szeretjük a hüttében ülve puncsként, illetve nem utolsó sorban az ebédünket megbolondítani vele. Ez utóbbi felhasználási módját szeretnénk most megmutatni nektek Szendrei Bence csodálatos receptjein keresztül.

Egyre népszerűbb ifjú szakácsunk, ihletett kapott, hogy próbára tegye elsőként a Stroh 80-as rumunkat. Bence őstermelőként saját alapanyagokkal gazdagítja főztjeit, még egyedibbé téve stílusát. Fiatalos szemlélete, lendülete mindenkit magával ragad.

Kövesd Te is Bence őstermelői munkásságát és facebook oldalát:

Szenderkert

Szendrei Bence facebook oldala

Szerezd be nálunk a Stroh rumokat és próbáld ki Te is Bence recepjét!

Gyöngytyúk mell, erdei gombás puliszka

Hozzávalók 4 személyre:

2 db fiatal gyöngytyúk

Kukorica kása (nagyobb szemcse méretű dara) 20 dkg

Só, bors

Fokhagyma

Friss kakukkfű

Alaplézöldségek (sárgarépa, karalábé, szárzeller, póréhagyma)

Erdei gomba 50 dkg

Újhagyma 1 csokor

Stroh 80-as rum 1 cl

Vaj 10 dkg

Libazsír 1 dl

A fiatal gyöngytyúkokat feldaraboljuk és a melle húsukat félretesszük.

A csontokból, combokból és az alaplézöldségekből főzünk egy lágy húslevest, kevés sóval.

A kukoricakását puhára főzzük a még forró gyöngytyúk alaplével, ügyelve arra, hogy mindig csak annyi folyadékot adjunk hozzá, amennyi éppen ellepi és ezt a műveletet addig folytatjuk,  amíg teljesen meg nem főtt a kása. Ekkor hozzáadjuk a vajat és ízesítjük sóval,borssal ha kell.

A gyöngytyúk melleket bőrükkel lefelé forró zsiradékon aranybarnára pirítjuk, ízlés szerint sózzuk s borsozzuk majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, fokhagymát és egy kevés vajat. Amint átfordítjuk a húsokat bőrös oldalukkal felfelé, akkor adjuk hozzá a feldarabolt erdei gombákat majd a Stroh rumot és flambírozzuk. ( Meggyújtjuk )

1-2 percig tovább pirítjuk majd levesszük a tűzről és frissen aprított újhagymával tálaljuk.

 Gyöngytyúk mell, erdei gombás puliszka

Hírek

  • Viaszba zárt tökéletesség

    2019.01.18.

    - Azt tudtad - kérdezi barlangász barátom, aki mellesleg tárgyfotós is, ezért ő készítette a képeket a Maker's Mark-üvegről ehhez a cikkhez -, hogy az igazi viszkifanok tartanak otthon egy kis forrásvizet is az ital származási helyéről, mert ha ebből öntenek pár cseppet a pohárba, még autentikusabbá válik az ízélmény?

    tovább
  • PORTÓI VARÁZSLAT MAGYARORSZÁGON

    2018.12.07.

    PORTÓI VARÁZSLAT MAGYARORSZÁGON

    BESZÁMOLÓ A REAL COMPANHIA VELHA KÓSTOLÓRÓL

    Novemberben a Heinemann Testvérek Kft. szervezésében lezajlott egy igen nívósra sikeredett portói bor kóstoló, amit egy remek szakember tartott, aki nem más, mint a Real Companhia Velha cég jelenlegi tulajdonosa, Pedro Silva Reis.

    tovább