Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
STROH RUM - RECEPTEK- Szendrei Bencétől

STROH RUM - RECEPTEK- Szendrei Bencétől

Mindig érdekes, amikor egy alkohol olyan sokszínű, mint a Stroh rumok. Tökéletes önmagában is, de szeretjük a hüttében ülve puncsként, illetve nem utolsó sorban az ebédünket megbolondítani vele. Ez utóbbi felhasználási módját szeretnénk most megmutatni nektek Szendrei Bence csodálatos receptjein keresztül.

Egyre népszerűbb ifjú szakácsunk, ihletett kapott, hogy próbára tegye elsőként a Stroh 80-as rumunkat. Bence őstermelőként saját alapanyagokkal gazdagítja főztjeit, még egyedibbé téve stílusát. Fiatalos szemlélete, lendülete mindenkit magával ragad.

Stroh rum feles

Kövesd Te is Bence őstermelői munkásságát és facebook oldalát:

Szenderkert

Szendrei Bence facebook oldala

Szerezd be nálunk a Stroh rumokat és próbáld ki Te is Bence recepjét!

Gyöngytyúk mell, erdei gombás puliszka

Hozzávalók 4 személyre:

2 db fiatal gyöngytyúk

Kukorica kása (nagyobb szemcse méretű dara) 20 dkg

Só, bors

Fokhagyma

Friss kakukkfű

Alaplézöldségek (sárgarépa, karalábé, szárzeller, póréhagyma)

Erdei gomba 50 dkg

Újhagyma 1 csokor

Stroh 80-as rum 1 cl

Vaj 10 dkg

Libazsír 1 dl

A fiatal gyöngytyúkokat feldaraboljuk és a melle húsukat félretesszük.

A csontokból, combokból és az alaplézöldségekből főzünk egy lágy húslevest, kevés sóval.

A kukoricakását puhára főzzük a még forró gyöngytyúk alaplével, ügyelve arra, hogy mindig csak annyi folyadékot adjunk hozzá, amennyi éppen ellepi és ezt a műveletet addig folytatjuk,  amíg teljesen meg nem főtt a kása. Ekkor hozzáadjuk a vajat és ízesítjük sóval,borssal ha kell.

A gyöngytyúk melleket bőrükkel lefelé forró zsiradékon aranybarnára pirítjuk, ízlés szerint sózzuk s borsozzuk majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, fokhagymát és egy kevés vajat. Amint átfordítjuk a húsokat bőrös oldalukkal felfelé, akkor adjuk hozzá a feldarabolt erdei gombákat majd a Stroh rumot és flambírozzuk. ( Meggyújtjuk )

1-2 percig tovább pirítjuk majd levesszük a tűzről és frissen aprított újhagymával tálaljuk.

 Stroh rumos gyöngytyúk mell erdei gombás puliszka

Hírek

  • Új hűsítő TatraTea koktélok ínyenceknek!

    Új hűsítő TatraTea koktélok ínyenceknek!

    Kényeztesd magad és barátaidat a szezon legfinomabb TATRATEA koktéljaival! 

    A kellemes nyárvégi és őszi esték izgalmas hangulatához aligha találunk jobban illő italt, mint egy frissítő koktélt, amelynek minden kortyában átélhetjük a szabadság pillanatait és az ízek sokszínű varázsát. Ehhez az élményhez pedig tökéletes választás, ha alapanyagként a TATRATEA likőrök különleges aromáit hívjuk segítségül a koktélkészítés során.

    tovább
  • A Yellow Tail a világ legerősebb bormárkája lett, immár a hatodik egymást követő évben.

    A Yellow Tail a világ legerősebb bormárkája lett, immár a hatodik egymást követő évben.

    A Wine Intelligence legfrissebb Vinitrac felmérése szerint, amely világszerte több mint 466 millió borfogyasztó megítélését méri, az ausztrál családi tulajdonban lévő bormárka, a Yellow Tail nem csak a globális márkaerő index első helyét szerezte meg, hanem az affinitási és ajánlási pontszámok alapján a "Legkedveltebb bor" címet is elnyerte 2023-ban.

    tovább
expand_less