Canadian Club Párlatok

Canadian Club

A kanadai Hiram Walker és fia Ltd. gyártja.

A Canadian Club kanadai whisky, a whiskyk családjának legkönnyebb, legsimulékonyabb tagja. Világos színű, könnyed whisky, visszafogott, fűszeres illattal.

A Canadian Club egy kukorica, rozs és árpapárlat, melyet az ideális eredmény eléréséhez, a korábban bourbon whiskey készítéséhez használt hordókba töltés előtt kevernek. A keverék így a hordókban érik össze harmonikus itallá. Ideális társ a koktélokhoz és üdítőitalokhoz:

kanadai whisky (Canadian whiskyCanadian rye whisky, ritkábban whiskey) a kanadai törvények szerint olyan whisky amelyet Kanadában készítenek erjesztett gabonaszemek felhasználásával és legalább három évig – bár általában legalább 6-8 évig érlelik – legfeljebb 700 literes fahordókban kell érlelni. A kanadai whiskyk általában kevert whiskyk, és gyakran még ehhez mérten is könnyű és lágy jellegűek, egy részüket olykor „barna vodkának” is hívják emiatt. Fő alapanyagai általában a rozs és a kukorica (gyakran rozs- és kukoricawhisky keveréke), de a Canadian WhiskyCanadian Rye Whisky és Rye Whisky megnevezés követelményei nem különböznek, így akár rozsmentes whiskyt is lehetne kanadai „rozswhiskynek” címkézni. A kanadai whiskyt ma már szinte kizárólag „whisky” betűzéssel címkézik, régebben azonban egyaránt jellemző volt – és ma sem példa nélküli – a „whiskey” változat.

Tudj meg többet a whisky történetéről és a nagy whisky nemzetekről ! ---> BLOG - WHISKY

Hírek

  • Hogyan készül a Bourbon lépésről lépésre?

    Hogyan készül a Bourbon lépésről lépésre?

    Valójában a kérdésre a válasz egyszerű. A kukoricából és egyéb gabonákból cefrét készítünk, amihez élesztőt adunk, ami a cukrot alkohollá erjeszti, és ezt lepároljuk majd tölgy fahordókban érleljük. Pofonegyszerű.

    tovább
  • Hogyan lett a vodka a világ legnépszerűbb szeszes itala?

    Hogyan lett a vodka a világ legnépszerűbb szeszes itala?

    Szinte hihetetlennek hangzik, de tény, a XX. század elejéig a világ jelentős részén teljesen ismeretlen ital volt a vodka, amely először az orosz forradalom “mellékhatásaként” kezdte meghódítani a nyugati civilizációt. 1917 után ugyanis a bolsevik terror elől menekülve az orosz arisztokrácia, a polgárság és a művészek köréből is szép számú emigráns szóródott szét nyugaton, és ők az új környezetben sem akarták nélkülözni kedvelt „vizecskéjüket”. 

    tovább
expand_less