Louis Roederer Borok

Minden palack Louis Roederer Champagne a türelem gyümölcse: fahordós érlelés, folyamatos kóstolás, minden egyes bornak megadva a szükséges időt, hogy az emberi munka dicsőségévé váljon. A szőlő iránti szenvedélyes szerelem és valamennyi bor egyedi stílusának megőrzése iránti vágy megtestesülése.

A Louis Roederer Házat 1776-ban alapították és 1819-óta egy család birtokában van, egyike az utolsó független Champagne házaknak. Az éves champagne termelésük megközelíti a hárommillió palackot, világszerte 80 országban vannak jelen, éves árbevételük 90 millió EUR felett alakul. Frédéric Rouzaud 2006-óta ügyvezető, személyesen felügyeli a hagyományos családi értékeket, mindenek elé helyezve a kiválóságot. A cégcsoport további vállalkozásait is ő irányítja: a Roederer Estate and Scharffenberger-t Kaliforniában, a Champagne Deutz Aÿ-ban, a Maison Delas-t a Rhône völgyben, a Ramos Pinto-t Portugáliában, a Domaines Ott borászatot Provence-ban, a Château de Pez, a Château Haut-Beauséjour, a Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande és a Château Bernadotte pincészeteket Bordeaux-ban. Ezek a vállalkozások összesen évi 180 millió EUR jövedelmet biztosítanak. Nagyszerűségének köszönhetően a champagne az ünnepek itala.

Hírek

  • Jim Beam - A világ legnépszerűbb Bourbon Whiskeyje

    2020.03.26.

    A jól ismert Jim Beam Brand idén ünnepeli 225. évfordulóját. Az alapító Jacob Beam Németországból érkezett telepesek gyermeke, akik mezőgazdaságból éltek. Elsők között települnek be Kentucky államban és kezdenek kukoricát termeszteni, majd Jacob Beam 1795-ben árulni kezdi saját whiskey-ét Old Jacob Beam Sour Mash néven. Az 1800-as évek elején nagyon hamar válik a környék egyik kedvenc whiskeyjévé.

    tovább
  • Viaszba zárt tökéletesség

    2019.01.18.

    - Azt tudtad - kérdezi barlangász barátom, aki mellesleg tárgyfotós is, ezért ő készítette a képeket a Maker's Mark-üvegről ehhez a cikkhez -, hogy az igazi viszkifanok tartanak otthon egy kis forrásvizet is az ital származási helyéről, mert ha ebből öntenek pár cseppet a pohárba, még autentikusabbá válik az ízélmény?

    tovább