Roederer Brut Rosé Vintage 0,75 l díszdobozban

Ár (bruttó): 43 990 Ft
Egységár: 58 653 Ft/liter

62% Pinot noir
38% Chardonnay

 • Márka:
  Louis Roederer
 • Súly:
 • Borvidék:
  Champagne
 • Évjárat:
  2016
 • Szín:
  rosé
 • Szőlőfajta:
  vegyes
 • Ország:
  Franciaország
 • Karton kiszerelés:
  6 üveg
 • Típus:
  brut
 • Űrtartalom:
  0,75 liter
 • Bruttó ár:
  43 990 Ft

Részletes termékleírás

Louis Roederer - ROSÉ 2016

SZÜRET

A 2016-os évjáratot igen erőteljes időjárási változások jellemezték: a tavasz hűvös, csapadékos és viszonylag későn érő volt, míg a nyár meleg és száraz, augusztus végi hőhullámmal, majd száraz és napos időjárás követte a szüreti időszakban, ami rendkívül kedvezően hatott a szőlő érésére. A Pinot noire-aink jól fejlődtek ezekben a száraz, napsütéses körülmények közt, és a meleg hatására intenzív gyümölcsös jelleget és selymesen lágy textúrát kaptak. A chardonnay-k ugyanilyen kiválóak, bár karakterük cizelláltabb és sósabb.

A szüret 2016. szeptember 15. és október 1. között zajlott.

Egy mély és gyümölcsös rozé, amely magában foglalja a száraz, világos kontinentális nyár kivételes érettségét és intenzitását!

ÍZVILÁGA

Lazacrózsaszín árnyalat élénkpiros tónusokkal. Mély, intenzív szín.

A buborékok finomak, mégis élénkek és energikusak.

A nyárias illat kivételes intenzitást és frissességet mutat az érett, lédús csonthéjas gyümölcsök ("őszibarack") aromáival, amelyeket pikáns piros gyümölcsök ("ribizli") és citrusos jegyek ("vérnarancs") egészítenek ki. Szellőztetéskor az illatban a roussilloni vörös sárgabarack lekvárosabb jegyei jelennek meg.

A szájban lágy, lédús és koncentrált benyomást kelt, majd gyorsan megjelenik egy meszes, sós frissesség, amely strukturálja a bort, és érzéki, mégis finom szájérzetet kölcsönöz neki. A zamatos, érett gyümölcsök (nektarin és őszibarack) és a citrusfélék friss, pikáns karaktert kölcsönöznek a bornak, amelyet egy finom kesernyés illat támaszt alá. A lágy, finom buborékok bevonják a szájpadlást, és bársonyos textúrát adnak. A szájban a végkifejlet ínycsiklandó és enyhén sós, diszkrét tanninokkal és egy kellemesen finom keserűséggel, amely kiegészíti a bor hihetetlenül száraz meszes ízét, és a végtelennek tűnő lecsengésben is megmarad.

TERMELÉS

SZÁRMAZÁS: "La Rivière" dűlők CRUS: Cumières, Chouilly

SZŐLŐFAJTÁK:

62% Pinot noir

38% Chardonnay

TÖLGYFAHORDÓBAN ÉRLELT BOROK:

 21% MALOLAKTIKUS ERJEDÉS

MALOLAKTIKUS ERJEDÉS: 4%

ADAGOLÁS: 8g/l

A pinot noir hosszú, kíméletes infúziójával készült rozé, amely kivonja lédús érettségét, miközben megőrzi hatalmas sós frissességét. Ennek során a Pinot noir erjesztéséhez némi Chardonnay levet adnak, hogy együtt fermentálódjon és a két szőlőfajta tökéletes integrációját eredményezze.

expand_less