Knob Creek Párlatok

Knob Creek

„Ez a bourbon olyan, amilyen régen volt, olyan, amilyennek lennie kell.” – Booker Noe

A Knob Creek bourbon egy igazi, klasszikus whiskey, amelyet a Beam Santory Jim Beam lepárlójában készítenek.

Ennek a nemes arany italnak érdekes története van egyébként. A hírhedt alkohol-tilalom ideján az Egyesült Államokban gyakorlatilag megszűnt az italgyártás. Amikor a tilalom megszűnt, a készítőknek a semmiből kellett újrakezdeniük a dolgot, ez viszont azt jelentette, hogy nem tudták kivárni a megfelelő, 9 évig tartó érlelési időt, korábban kellett eladniuk az elkészült whiskeyket. Ez persze azt jelentette, hogy sokkal visszafogottabb aromájú italok készültek, mint a korábbi gazdag izű, telt bourbonok.

Ez motiválta Booker Noet, a Knob Creek atyját. Nem akart több gyengécske, átlagos whiskeyt, vissza akarta állítani az ital becsületét. Így alkotta meg a Knob Creeket, amelyet Abraham Lincoln (az USA 16. elnöke) gyermekkori otthona után nevezett el.

Tudj meg többet a whisky történetéről és a nagy whisky nemzetekről ! ---> BLOG - WHISKY

Hírek

  • Újvilági Borakadémia - Egyesült Államok

    Újvilági Borakadémia - Egyesült Államok

    Évről-évre egyre több borkedvelő honfitársunk kezd rajongani az újvilági borok iránt is, amelyek legjellemzőbb stílusjegyei a könnyed, gyümölcsös aromák és a kiszámítható minőség. Az éghajlati adottságok miatt minden szüretnél közel hasonló alapanyagból készülnek ezek a borok, így az évjáratok sokkal kevésbé szólnak bele a minőségbe, mint Európában.

    “Újvilági Borakadémia” c. sorozatunkban most az Egyesült Államok legjobb termőhelyeivel ismerkedünk meg részletesebben, webshopunk kínálatából válogatva pedig az itt olvasottakat gyakorlati teszteléssel is ellenőrizheted! 

    tovább
  • Újvilági Borakadémia - Ausztrália és Új-Zéland

    Újvilági Borakadémia - Ausztrália és Új-Zéland

    Hazánkban is egyre többen kezdik felfedezni az újvilági borokat, vagyis a kaliforniai, dél-amerikai, dél-afrikai, ausztráliai, új-zélandi területekről származó izgalmas nedűket. Az egyre népszerűbb újvilági stílust leginkább a könnyed, gyümölcsös aromák jellemzik, amelyek könnyen fogyaszthatóak, és mivel az éghajlati adottságok miatt közel hasonló minőségű alapanyagból készülnek, az évjáratok sokkal kevésbé szólnak bele a minőségbe, mint nálunk Európában.

    tovább
expand_less