Jim Beam - A világ legnépszerűbb Bourbon Whiskeyje

Jim Beam - A világ legnépszerűbb Bourbon Whiskeyje

A jól ismert Jim Beam Brand idén ünnepeli 225. évfordulóját. Az alapító Jacob Beam Németországból érkezett telepesek gyermeke, akik mezőgazdaságból éltek. Elsők között települnek be Kentucky államban és kezdenek kukoricát termeszteni, majd Jacob Beam 1795-ben árulni kezdi saját whiskey-ét Old Jacob Beam Sour Mash néven. Az 1800-as évek elején nagyon hamar válik a környék egyik kedvenc whiskeyjévé.

Jacob Beam

A Beam család következő generációi folyamatosan fejlesztik a főzdét és a whiskey gyártást, hogy minél nagyobb mennyiségben tudjanak gyártani. Évről évre egyre népszerűbbé válik a fogyasztók körében egészen 1920-ig amikor bevezetik a szesztilalmat az Államok területén. Ahogy sok más főzde a Beam gyár is bezárja kapuit és leállítják a termelést.

Az akkori leszármazott és lepárlómester James B. Beam nehéz helyzetbe kerül, ám amikor 1933-ban véget ér a tilalom röpke 120 nap alatt újra indítja a főzdét 70 éves kora ellenére és ezzel megmenti a céget. Az Ő tiszteletére nevezik át a Jim Beam-re a ma is sokak által jól ismert névre whiskeyjüket. Kevesen tudják, hogy a Beam család amellett, hogy nagyon hamar talpra állt, rengeteget segített a környéken lévő lepárlóknak, hogy ők is vissza tudjanak térni a Bourbon üzletbe. Kentuckyban a mai napig nagy az összetartás a lepárlók között mindannyian a Bourbon jövőjéért dolgoznak.James B. Beam

James lánya Margaret házasodik be a Noe családba, akik szintén tradicionális whiskey készítők, így a jelenlegi tulajdonos és lepárló mester Fred Noe ereiben is Beam vér csörgedezik. Fred aki hamarosan átadja fiának Freddinek a üzletet nagyon sok időt áldozott arra, hogy a világot bejárva népszerűsítse a brandet. Többször járt Magyarországon is, az elbeszélések alapján egy nagyon barátságos kedves és közvetlen embert ismerhettek meg személyében.

 Freddi Beam

A Noe család vezetése alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül a cég. A Jim Beam whisky white zászlóshajó mellett, ami körülbelül 4 évig érlelt whiskey keveréke piacra dobják a Jim Beam Black-et ami nagy hozzáértéssel és figyelemmel érlelt Bourbon min. 6 éves érleléssel. A hosszabban tartó érlelés hatására a fás jegyek és a karamell jóval selymesebb karaktereket hoz ki a kiváló minőségű párlatból. Mindenki számára remek alternatíva, aki szereti a klasszikus Bourbon-t. Emellett 2009-ben piacra dobják az ízesített Jim Beam palettát, melynek első terméke a feketecseresznyével ízesített Jim Beam Red Stag. Az elmúlt 10 évben évről évre hoznak ki új ízeket melyek töretlen népszerűségnek örvendenek főleg a fiatal fogyasztók körében. Magyarországon a Red Stag mellet kapható almás (Jim Beam Apple), és mézes (Jim Beam Honey) ízek, de létezik fahéjas, juharszirupos, vaníliás és barackos változat is. Bízunk benne, hogy a jövőben ezek is elérhetőek lesznek itthon.

Összeségében a Jim Beam a mai italkultúrában - mint ahogy az elmúlt 225 évben is - egy megkerülhetetlen és nagyon népszerű ital.

A hét generációs Beam és Noe család mindig is azon dolgozott és dolgozik a mai napig is, hogy Bourbonjük kifogástalan minőségben kerüljön a fogyasztókhoz.

És hogy hogyan fogyasszuk idézném Fred Noe szavait: „Any damn way you please”

Fedezd fel bourbon kínálatunkat!

Jim Beam whiskey 1 l
Amerikai Whiskey
Standard bourbon whisky
Premium Bourbon whisky
Flavoured bourbon whisky

Hírek

  • Újabb 3 fantasztikus koktélrecept - Roku ginből!

    Újabb 3 fantasztikus koktélrecept - Roku ginből!

    Mint tudjuk, gin felhasználásával már jóval azelőtt készültek remek koktélok, hogy James Bond és az amerikai filmipar divatba hozta volna a legendás száraz martinit. Valójában a gin-koktélok már a XX. század első felében a partik elengedhetetlen kellékei voltak.

    A gin gyógynövényes aromája olyan jellegzetes vibe-ot ad, amely semmilyen más italhoz nem hasonlítható. Több ezer gin cocktail létezik a világban, amelyek jelentős részét egy-egy specifikus gin teszi különlegessé.

    tovább
  • Miért szeretik annyian az egzotikus ízesítésű gineket?

    Miért szeretik annyian az egzotikus ízesítésű gineket?

    A gin népszerűsége folyamatosan növekszik itthon és külföldön egyaránt. Erre utal a szakértők körében gyakran használt “ginaissance” kifejezés is. Amióta pedig ez az eredendően borókabogyóval ízesített gabonapárlat ismét fénykorát éli, már nem is Skócia ad otthont a világon a legtöbb szeszfőzdének, hanem Anglia. A magyar fogyasztók elsősorban a minőséget keresik, de ahány márka, annyi egyéniség, és a választható ízek száma is évről-évre egyre nő.

    tovább
expand_less