A Connemara a Cooley lepárlóban készül. A készítéshez Skóciából és Írországból származó malátát is felhasználnak. 

A malátázás után, a hagyományoknak megfelelően helyi tőzeg felhasználásával szárítják az árpát, ez felelős a füstös íz kialakításáért. A cég bevallása szerint olyan whiskey-t akartak készíteni ezzel az itallal, amire a régi illegális lepárlók is méltán büszkék lennének. A lepárlás után, mint minden single maltot, ezt is régi bourbon-ös hordókban érlelik. Ezt az italt az Ír whiskyknél tipikusnak tekinthető háromszori lepárlás helyett mindössze kétszer párolják le, pontosan úgy, mint a Skót single maltokat.

Érdekességként megemlíthető a lepárló, némileg szokatlan kabala állata is, ami egy barna bika, amely a lepárló melletti földeken legelészik. Állítólag ez az állat egyenes ági leszármazottja, annak a bikának, melyért a helyi legendák szerint az írek valaha véres csatát vívtak a szomszéd királysággal

Hírek

  • Harry Potter - Jelly belly nyereményjáték

    2018.02.15.

    JÁTÉKSZABÁLYZAT – 2018.02.19.

    Harry Potter- Jelly Belly nyereményjáték

    2018.02.19. 17:00-tól 2018.02.26. 12:00 óráig tartó " NYEREMÉNYJÁTÉK" üzenőfali nyereményjátékhoz

    tovább
  • Hogy lett a Jelly Belly a világ legélethűbb ízű drazséja?

    2018.01.29.

    A JellyBelly™ cukorka gyökerei egy Goelitz nevű család nevéhez fűződnek. Két fiatalember, akik testvérek voltak Németországból emigráltak Amerikába, hogy megcsinálják a szerencséjüket. Elvégeztek egy cukorkagyártó iskolát, majd 2 évvel a megérkezésük után 1869-ben Gustav Goelitz, fagylalt és cukorka boltot vásárolt Bellevillben. Az ő testvére Albert pedig, lovas kocsiról az utcán árulta az édességeket.

     

    tovább