Beluga Noble vodka – szenvedély a tökéletességért

2020.06.22. 13:36:25

Ha az embernek a vodka szó jut eszébe, azonnal Oroszországra gondol, ahonnan ez a színtelen égetett szeszesital származik.

A Beluga, mint az orosz vodkák ékköve a szibériai Mariinsk városában található lepárlóban készül, amelyet több, mint 100 éve alapítottak – nem csoda, hogy a tapasztalat és a modern technológia eredménye egy rendkívüli vodka, amelyet az érintetlen artézi víz és a malátapárlat tesz különlegessé.

Ez az örökség tette lehetővé azt, hogy a Beluga márka a luxus és sikeresség nemzetközi szimbólumává váljon. A fogyasztói célcsoportja azok a fiatalemberek, akik számára nagyon fontos a siker és elismertség, ezért pedig mindent képesek megtenni, így mindig a legjobbra törekednek – ezért is érdemlik meg a legjobb kényeztetést.

Mielőtt azonban jobban megismernénk a Beluga ízvilágát és különlegességének titkait, érdemes kicsit megismerkednünk a vodka eredetével. Az alapanyagnál nagyon fontos, hogy magas keményítő- vagy cukortartalommal rendelkezzen, így a búza, burgonya, rozs, kukorica, cirok, rizs is alkalmas alapanyag. A cefrekészítést és pihentetést követően következik a többszörös lepárlási é folyamat, hogy a vodka áttetsző, tiszta legyen.

A következő lépés a szűrés, mellyel még inkább fokozzák a készülő vodka lágy ízét, így ne csodálkozzunk, ha a legtöbb vodka azzal próbálja eladni magát, hogy hány alkalommal szűrték át – természetesen a használt szűrő minőségétől is nagyon sok minden függ. Az utolsó lépés a pálinkakészítés végén is használt hígítás, hiszen a vodkának ilyenkor még nagyon magas az alkoholtartalma. Az orosz vodkákra jellemző, hogy a legmagasabb minőségű, több tízezer éve érintetlen artézi vagy gleccserből származó vizet használnak.

A Beluga vodka különlegességét nemcsak az alapanyag és a hozzáadott víz, hanem az elkészítéséhez felhasznált kiváló minőségű kivonatok is adják. A Noble ízét a szibériai búza, 300 méter mélyről feltörő kristálytiszta artézi víz, valamint a kivonatok - cukorszirup, méz, zabpehely, bogáncs és egy leheletnyi vaníliakivonat teszi kifinomulttá és egyedivé. A háromszoros szűrés után a vodkát 30 napig pihentetik, ezalatt az íze elsimul és kialakul az a gazdag és lágy ízvilág, ami a vodkát egyedivé varázsolja.

Beluga termékek megtekintése: https://www.heinemann.hu/belugavodka

Hírek

 • Whisk(e)y a világ egyik legnemesebb itala

  2020.07.01.

  Hogy mi a whisky? Olyan szeszesital, melynek alapja gabona, melyet az erjesztést követően lepárolnak és hordóban érlelnek. Ez persze nagyon tág fogalom és talán ez is a szépsége az egésznek, hiszen ahány ház – jelen esetben lepárló - annyi szokás.

  tovább
 • Ismered a nyári tequila koktélokat Sierra Tequilából?

  2020.07.01.

  A nyári meleg, párás vagy éppen száraz napokon mindig jól jön a felfrissülés. Sokan választják a hideg fröccsöt vagy a sört, de ugyanennyire népszerűek a koktélok is. Most csak a tequila alapú koktélokra fókuszálunk, azok közül is azokra, amelyek nyáron felfrissítenek. 

  tovább