Beluga Noble vodka – szenvedély a tökéletességért

Beluga Noble vodka – szenvedély a tökéletességért

Beluga Noble vodka - szenvedély a tökéletességért

A szuper-prémium kategóriába tartozó szeszes italok egyik kimagasló ékkövének számító Beluga Vodka eredetileg a szibériai Marijinszk városában található lepárlóüzemben készült, amelyet több, mint 100 éve alapítottak. Így nem csoda, hogy az évszázados tradíciókkal rendelkező szaktudás és a modern technológia eredményeként egy rendkívüli vodka született, amelyet az érintetlen artézi víz és a különleges gondossággal készült malátapárlat tett semmi mással össze nem hasonlítható élménnyé.

Mariinsk a Beluga vodka városa

Ennek a páratlan örökségnek köszönhető, hogy a Beluga márka a XXI. században a kifinomult igényesség és a siker nemzetközi szimbólumává vált. Különösen azon férfiak körében, akik számára a siker, az elismertség, a státusz és a prémium minőség elsődleges fontossággal bír, így mindig a legjobbra törekednek, és mindig a legjobb kényeztetést érdemlik.

Ezt az életérzést szimbolizálja a Beluga Vodka alábbi hirdetése is, a világszerte mindenhol jól ismert szlogennel (“created, not made”), amelyben az ínyencek némi James Bond-os felütést is felfedezhetnek:

Beluga vodka plakát

  1. májusában a Beluga Vodka gyártója globális partnerségre lépett az ausztrál Woolworths Group tulajdonában álló Summergate Fine Wine & Spirits céggel az ázsiai forgalmazást illetően, majd 2022-ben az ismert politikai események miatt a Beluga Group úgy döntött, hogy a szuper-prémium vodka márka nemzetközi gyártási és forgalmazási jogait eladja a Noblewood Group társaságnak. A több mint 75 millió dolláros üzleti tranzakció után a Noblewood Group a lepárlást hivatalosan is áthelyezte a vállalat lettországi üzemébe, a palackozást pedig a montenegrói Niksic városába.

Mi a titka a Beluga Vodka egyedien selymes ízének?

Beluga Vodka prémium minőségét nagyban köszönheti annak, hogy a tulajdonosváltást követően is kizárólag szibériai őszi búzából készítik, méghozzá teljesen vegyszermentesen. 

Sokan nem tudják, hogy számos nemzetközi vodkamárka is használ a desztillációs folyamatban kis százalékban kémiai adalékanyagokat, például glicerint a simább utóíz és lecsengés érdekében, viszont a Beluga az indulás óta a 100% vegyszermentesség híve.

Egyébként az alapanyagnál nagyon fontos, hogy az magas keményítő- vagy cukortartalommal rendelkezzen, így a búza, a burgonya, a rozs, a kukorica, a rizs és elvileg még a cirok is alkalmas alapanyag lehet vodkakészítéshez. Viszont az eredeti, szibériai, fehér őszi búza kétségtelenül az egyik legtisztább ízvilág garanciája. A cefrekészítés és pihentetés után következik a többszörös lepárlási folyamat, hogy a vodka minél inkább áttetsző, tiszta legyen.

A következő lépés a szűrés, amely a készülő vodka lágy ízéről hivatott gondoskodni, így nem csoda, hogy a legtöbb gyártó azzal népszerűsíti magát, hogy hány alkalommal szűrték át. 

Végül az utolsó lépés a hígítás, hiszen a többszörös lepárlás után az italnak még nagyon magas (akár jóval 90% feletti is lehet) az alkoholtartalma. Az orosz vodkákra jellemző, hogy a legmagasabb minőségű, több tízezer éve érintetlen artézi kutakból vagy gleccserekből származó vizet használnak a hígításhoz.

Beluga vodka

A Beluga vodka különlegességét a minőségi alapanyagokon túl a desztilláció végén felhasznált exkluzív kivonatok is adják. Az ital egyedülállóan selymes ízét ugyanis egy leheletnyi cukorszirup, méz, zabpehely, máriatövis és vanília kivonat teszi tökéletessé. A háromszoros szűrés után a Beluga vodkát 30 napig pihentetik, ezalatt az íze bársonyosan simává válik, és kialakul az a gazdag és lágy ízvilág, ami a vodkát egyedivé varázsolja.

A Beluga (mint szinte minden más vodkamárka) többféle terméksorozattal és “special edition” különlegességgel szolgálja ki a vodkarajongók kifinomult ízlését. Ezek közül a Heinemann webshopban is kapható tételek: 

Beluga Noble, 

Beluga Transatlantic Racing, 

Beluga Allure, 

Beluga Gold Line, 

Beluga Celebration,

Beluga Hunting Berry 

és egy valódi ritkaság, a Beluga Epicure by Lalique.

Beluga Noble Vodka - a legjobb egyenesen a fagyasztóból!

A Beluga Noble sorozathoz tartozó italok színe kristálytiszta, mint általában, amit egy szuper-prémium vodkától elvárunk. Illatát tekintve a gabona aromája határozott és domináns - jellemzően megjelenik a sós zabpehely egy kis édes citrusillattal.

Kóstolás után enyhén édeskés, vaníliás árnyalatok gazdagítják az összképet, helyet adva a méznek és a cukorszirupnak. A szájpadlás hátulján könnyed fűszeres utóíz jelenik meg, és minél hidegebb az ital annál jellegzetesebbek benne a szárazabb gyógynövényes jegyek is. 

Lecsengése különlegesen tiszta és intenzív, valamint jóval hosszabb ideig is tart, mint a legtöbb vodkánál. Kellemes, aromadús, gabonás, és enyhén citrusos ízélmény marad minden korty után.

A Beluga Noble vodka tökéletessége -17 C fokon, vagyis egyenesen a fagyasztóból kivéve mutatkozik meg, amikor az őszi búza, a zab és a méz aromája a leginkább érezhető. 

A Beluga legjobb kísérője a kaviár 

Természetesen minden Beluga vodka palackján ott találhatjuk a híres tokhal emblémát, amelyet a mai napig kézzel készítenek. Ez a híres orosz kaviárra utal, és a valódi gasztroguruk ajánlása alapján a Beluga Noble és a kaviár valóban kiváló párosítás. Ha azonban nincs kéznél kaviár, akkor se búslakodjunk, hiszen egy pohár Beluga a világ legexkluzívabb szórakozóhelyein is a tökéletesség iránti szenvedély megtestesítője.

Beluga termékek megtekintése

Hírek

expand_less