Auchentoshan Párlatok

A gyár kezdetben Duntochner néven indult útjára, aminek megemlítésére már a 19. század elejéről is találhatunk nyomokat. A mostani nevét később, 1834-ben vette fel a Lowland és Lowlander között található lepárló.

Bár a második világháború során lebombázták, 1948-ban megkezdődött a rekonstrukció, amelynek következtében egy új és modern Auchentoshan épült fel. Néhány évvel ezelőtt, 2008-ban felújították az üzemet, átalakultak a címkék valamint az épület fekvése, és a látogatóközpontot is korszerűsítették. A lepárló nem egy világvégi skót mezőn fekszik, mint ahogy azt egy skót lepárlótól elvárnánk, hanem Glasgow városában működik. Ezt egyik fő jellemzőjükként is sokszor említik, az Auchentoshan része a városnak, és a város része az Auchentoshannak, úgy mondják, itt találkozik a kézműves minőség, és a városiakat jellemző progresszív gondolkodásmód. Az itt készült whiskyk jellemzője a háromszori lepárlás, ez ugyan egy drágább megoldás, de a cég úgy gondolja, csak így lehet igazán minőségi terméket előállítani. 

Auchentosan 21 YO A hármas desztillálás után ez a különleges whisky több mint húsz esztendeig érik, ennek nagyobb felét amerikai bourbon hordókban tölti, majd a spanyol sherry-s hordókban történő érlelés következik. 21 év hosszú idő, ezalatt ez a kifinomult alföldi maláta whisky kivételesen gazdag és komplex ízvilágot nyer. Igazi Auchentoshan termék, amelyet minden malt kedvelő meg kéne kóstoljon.

Az egyedülálló Auchentoshan Three Wood whisky – mint ahogy a neve is mutatja – három különböző hordóban érlelődik. Az amerikai bourbon után a spanyol oloroso sherry és a Pedro Ximenez Sherry hordókba kerül, hogy így egy igazán különleges ital születhessen meg. 

Az Auchentoshan American Oak whisky kizárólag amerikai bourbon hordókban, háromszori lepárlással készülő, igazán remek ital.

Az Auchentoshan 18 Years Whiskyt háromszorosan párolták le és a nedű 18 éves múltra tekint vissza. Testes és karakteres ízével különleges hangulatot teremt. 

Auchentoshan 12 Years Whiskyt Az első osztályú alföldi malátából készült párlat ezután 12 évig érlelődik, ezalatt igazán különleges és csábító aromákkal gazdagodik. Az itt készült termékeknek kétségtelenül van egy jellegzetes, meghatározó, pirított mandulás, karamelles, édes malátás ízvilága. Különleges ital, mindenképp érdemes egy próbát tennünk vele. 

Hírek

  • STROH RUM - RECEPTEK 2. - Szendrei Bencétől

    2018.04.03.

    Ahogy ígértük, jelentkezünk a 2. szuper STROH RUM recepttel, ami számunkra is nagy meglepetés volt. Hagytuk, hogy Bence alkosson valami olyat, ami tényleg 100%-ban kreatív és az Ő utánozhatatlan kezei közül születik, így most a Csokis-rumos bucit készíthetjük el mi is otthon!

    tovább
  • STROH RUM - RECEPTEK- Szendrei Bencétől

    2018.03.19.

    Mindig érdekes, amikor egy alkohol olyan sokszínű, mint a Stroh rumok. Tökéletes önmagában is, de szeretjük a hüttében ülve puncsként, illetve nem utolsó sorban az ebédünket megbolondítani vele. Ez utóbbi felhasználási módját szeretnénk most megmutatni nektek Szendrei Bence csodálatos receptjein keresztül.

    tovább