Auchentoshan Párlatok

Auchentoshan

A gyár kezdetben Duntochner néven indult útjára, aminek megemlítésére már a 19. század elejéről is találhatunk nyomokat. A mostani nevét később, 1834-ben vette fel a Lowland és Lowlander között található lepárló.

Bár a második világháború során lebombázták, 1948-ban megkezdődött a rekonstrukció, amelynek következtében egy új és modern Auchentoshan épült fel. Néhány évvel ezelőtt, 2008-ban felújították az üzemet, átalakultak a címkék valamint az épület fekvése, és a látogatóközpontot is korszerűsítették. A lepárló nem egy világvégi skót mezőn fekszik, mint ahogy azt egy skót lepárlótól elvárnánk, hanem Glasgow városában működik. Ezt egyik fő jellemzőjükként is sokszor említik, az Auchentoshan része a városnak, és a város része az Auchentoshannak, úgy mondják, itt találkozik a kézműves minőség, és a városiakat jellemző progresszív gondolkodásmód. Az itt készült whiskyk jellemzője a háromszori lepárlás, ez ugyan egy drágább megoldás, de a cég úgy gondolja, csak így lehet igazán minőségi terméket előállítani. 

Auchentosan 21 YO A hármas desztillálás után ez a különleges whisky több mint húsz esztendeig érik, ennek nagyobb felét amerikai bourbon hordókban tölti, majd a spanyol sherry-s hordókban történő érlelés következik. 21 év hosszú idő, ezalatt ez a kifinomult alföldi maláta whisky kivételesen gazdag és komplex ízvilágot nyer. Igazi Auchentoshan termék, amelyet minden malt kedvelő meg kéne kóstoljon.

Az egyedülálló Auchentoshan Three Wood whisky – mint ahogy a neve is mutatja – három különböző hordóban érlelődik. Az amerikai bourbon után a spanyol oloroso sherry és a Pedro Ximenez Sherry hordókba kerül, hogy így egy igazán különleges ital születhessen meg. 

Az Auchentoshan American Oak whisky kizárólag amerikai bourbon hordókban, háromszori lepárlással készülő, igazán remek ital.

Az Auchentoshan 18 Years Whiskyt háromszorosan párolták le és a nedű 18 éves múltra tekint vissza. Testes és karakteres ízével különleges hangulatot teremt. 

Auchentoshan 12 Years Whiskyt Az első osztályú alföldi malátából készült párlat ezután 12 évig érlelődik, ezalatt igazán különleges és csábító aromákkal gazdagodik. Az itt készült termékeknek kétségtelenül van egy jellegzetes, meghatározó, pirított mandulás, karamelles, édes malátás ízvilága. Különleges ital, mindenképp érdemes egy próbát tennünk vele. 

Tudj meg többet a whisky történetéről és a Skóciában található lepárlókról! ---> BLOG - WHISKY

Hírek

  • A tequila titka: a szigorúan ellenőrzött eredet és gyártási technológia

    A tequila népszerűségének és minőségének egyik legfőbb garanciája abban rejlik, hogy gyártását szigorú törvények írják le és szabályozzák. Ezen szabályok betartását ráadásul egy külön kormányhivatal, a mexikói Consejo Regulator del Tequila rendszeresen ellenőrzi, a szabályszegést pedig meglehetősen könyörtelen módon szankcionálja is.

    tovább
  • Mexikó tömény esszenciája, az istenek ajándéka – amit tudnod kell a tequiláról!

    Aki a tequila történetének és származásának ősi mítoszait keresi, annak a nyugat-mexikói Guadalajara városának vidékére, Jalisco tartományba kell utaznia. A nauhatl indiánok hajdani földjén élő leszármazottak ma is úgy mesélik, hogy a tequila az „istenek ajándéka”, amely már a világ kezdetén is létezett. Ha belekóstolsz egy igazi, mexikói tequilába, te is átélheted az azték istenek különös, félelmetes lényekkel és sötét titkokkal teli világát. Az élet és a halál körforgásának, az öröm és bánat hullámzásának, a megismerhető és az örökre kiismerhetetlen találkozásának ősi, latin-amerikai mítoszait most is magadba szívhatod minden egyes tüzes korttyal. A tequila ugyanis Mexikó tömény esszenciája.

    tovább
expand_less