A gyár kezdetben Duntochner néven indult útjára, aminek megemlítésére már a 19. század elejéről is találhatunk nyomokat. A mostani nevét később, 1834-ben vette fel a Lowland és Lowlander között található lepárló.

Bár a második világháború során lebombázták, 1948-ban megkezdődött a rekonstrukció, amelynek következtében egy új és modern Auchentoshan épült fel. Néhány évvel ezelőtt, 2008-ban felújították az üzemet, átalakultak a címkék valamint az épület fekvése, és a látogatóközpontot is korszerűsítették. A lepárló nem egy világvégi skót mezőn fekszik, mint ahogy azt egy skót lepárlótól elvárnánk, hanem Glasgow városában működik. Ezt egyik fő jellemzőjükként is sokszor említik, az Auchentoshan része a városnak, és a város része az Auchentoshannak, úgy mondják, itt találkozik a kézműves minőség, és a városiakat jellemző progresszív gondolkodásmód. Az itt készült whiskyk jellemzője a háromszori lepárlás, ez ugyan egy drágább megoldás, de a cég úgy gondolja, csak így lehet igazán minőségi terméket előállítani. 

Auchentosan 21 YO A hármas desztillálás után ez a különleges whisky több mint húsz esztendeig érik, ennek nagyobb felét amerikai bourbon hordókban tölti, majd a spanyol sherry-s hordókban történő érlelés következik. 21 év hosszú idő, ezalatt ez a kifinomult alföldi maláta whisky kivételesen gazdag és komplex ízvilágot nyer. Igazi Auchentoshan termék, amelyet minden malt kedvelő meg kéne kóstoljon.

Az egyedülálló Auchentoshan Three Wood whisky – mint ahogy a neve is mutatja – három különböző hordóban érlelődik. Az amerikai bourbon után a spanyol oloroso sherry és a Pedro Ximenez Sherry hordókba kerül, hogy így egy igazán különleges ital születhessen meg. 

Az Auchentoshan American Oak whisky kizárólag amerikai bourbon hordókban, háromszori lepárlással készülő, igazán remek ital.

Az Auchentoshan 18 Years Whiskyt háromszorosan párolták le és a nedű 18 éves múltra tekint vissza. Testes és karakteres ízével különleges hangulatot teremt. 

Auchentoshan 12 Years Whiskyt Az első osztályú alföldi malátából készült párlat ezután 12 évig érlelődik, ezalatt igazán különleges és csábító aromákkal gazdagodik. Az itt készült termékeknek kétségtelenül van egy jellegzetes, meghatározó, pirított mandulás, karamelles, édes malátás ízvilága. Különleges ital, mindenképp érdemes egy próbát tennünk vele. 

Hírek

  • Harry Potter - Jelly belly nyereményjáték

    2018.02.15.

    JÁTÉKSZABÁLYZAT – 2018.02.19.

    Harry Potter- Jelly Belly nyereményjáték

    2018.02.19. 17:00-tól 2018.02.26. 12:00 óráig tartó " NYEREMÉNYJÁTÉK" üzenőfali nyereményjátékhoz

    tovább
  • Hogy lett a Jelly Belly a világ legélethűbb ízű drazséja?

    2018.01.29.

    A JellyBelly™ cukorka gyökerei egy Goelitz nevű család nevéhez fűződnek. Két fiatalember, akik testvérek voltak Németországból emigráltak Amerikába, hogy megcsinálják a szerencséjüket. Elvégeztek egy cukorkagyártó iskolát, majd 2 évvel a megérkezésük után 1869-ben Gustav Goelitz, fagylalt és cukorka boltot vásárolt Bellevillben. Az ő testvére Albert pedig, lovas kocsiról az utcán árulta az édességeket.

     

    tovább