Woodhaven

A Woodhaven Cellars mögött az Indelicato család áll a Delicato Wines vállalatcsoportjával. Három generáción keresztül a szicíliai bevándorlók aktívan részt vettek az amerikai borászatban. Gaspare Indelicato 1924-ben kezdte, amikor első szőlőültetvényét Manteca, Kalifornia területén telepítette.

Az a terület annyira emlékeztette őt a szülőhazájára, hogy otthon érezte magát itt, és ezt a helyet választotta pincészete elindításához. Nem elégedett meg azzal, hogy pincészete kicsi maradjon, ő és három fia dolgozni kezdtek azon, hogy hírnevet szerezzenek borainak és birtokuknak.

Vincent fia a vállalatot "apja álmának" nevezte, ami több mint csak megélhetés, és ez ma is meghatározza a Delicato Wines-t. 1940-re évente több mint 500 hl bort készítettek, és 1955-re ezt a számot 2800 hl-re növelték. Végül 1964-ben már évente több mint 15000 hl-t termeltek.

Ma a Delicato az USA tíz legnagyobb borszállítója közé tartozik, a pincészet maga az ország hatodik legnagyobbja. Ma évente 16 millió eset bort állítanak elő, és a vállalat továbbra is növekszik.

A Delicato szőlőtermesztése és általában Kalifornia szőlőtermesztése Ma már hét helyszín tartozik a Delicato-hoz:

  • Manteca
  • Napa
  • Black Stallion Estate
  • San Bernabe
  • Clay Station
  • Alba Coast
  • Santa Lucia Highlands

A Woodhaven Cellars borai Kalifornia különböző helyszínein termesztett szőlőből készülnek. A kaliforniai szőlőtermesztés az ország legöregebb és legfontosabb része. Az éghajlat hasonló a mediterránhoz, jó feltételeket biztosítva a szőlőnek.

A helyszíntől függően a talajtípusok nagymértékben változnak, és a geológiai hatások is érzékelhetők a klímában. Így például a Csendes-óceán közelében tengeri szelek hűtik a földet. A borvidéket 5 melegedési régióra osztják, amelyek a Mosel vagy Burgundia melegétől a görög és tunéziai körülményekig terjednek. Ennek megfelelően a különböző régiókban különböző szőlőfajtákat termesztenek.

Míg a hidegebb régiókban inkább fehér bort termelnek, a melegebbekben vörös bort, és a nagyon forrókban inkább az erősített vagy asztali borok alapjait. A két legfontosabb szőlőfajta az államban a Chardonnay és a Cabernet Sauvignon.

További amerikai borok>>

expand_less