Tarpa Párlatok

Tarpa

A Tarpa Manufaktúra Kft. 1995-ben alakult és ekkor építették meg az üzemet is, mely a mai napig ontja magából a különlegesebbnél, különlegesebb termékeket.

Az alapítók elképzelése az volt, hogy hagyományos receptek alapján, olyan gyártási folyamatokat alakítsanak ki, mellyel a régióra jellemző alapanyagok /szilva, dió, meggy, akácméz/ felhasználásával kiváló minőségű, piacképes termékeket állítsanak elő. A terv mára megvalósult. A forgalmazott gyümölcspálinkák és egyéb, bio tanúsítvánnyal is rendelkező lekvárok, dió és méz felhasználásával készült termékek száma jelenleg meghaladja a negyvenet. A termékcsalád, az előállítási helyről a Tarpa márkanevet kapta. Miközben a Tarpa márka megtalálható több EU-ország prémium kategóriájú és bio üzleteinek polcain, a gyártási folyamatok manufakturális jellege a mai napig megmaradt.

Hírek

  • A tequila titka: a szigorúan ellenőrzött eredet és gyártási technológia

    A tequila népszerűségének és minőségének egyik legfőbb garanciája abban rejlik, hogy gyártását szigorú törvények írják le és szabályozzák. Ezen szabályok betartását ráadásul egy külön kormányhivatal, a mexikói Consejo Regulator del Tequila rendszeresen ellenőrzi, a szabályszegést pedig meglehetősen könyörtelen módon szankcionálja is.

    tovább
  • Mexikó tömény esszenciája, az istenek ajándéka – amit tudnod kell a tequiláról!

    Aki a tequila történetének és származásának ősi mítoszait keresi, annak a nyugat-mexikói Guadalajara városának vidékére, Jalisco tartományba kell utaznia. A nauhatl indiánok hajdani földjén élő leszármazottak ma is úgy mesélik, hogy a tequila az „istenek ajándéka”, amely már a világ kezdetén is létezett. Ha belekóstolsz egy igazi, mexikói tequilába, te is átélheted az azték istenek különös, félelmetes lényekkel és sötét titkokkal teli világát. Az élet és a halál körforgásának, az öröm és bánat hullámzásának, a megismerhető és az örökre kiismerhetetlen találkozásának ősi, latin-amerikai mítoszait most is magadba szívhatod minden egyes tüzes korttyal. A tequila ugyanis Mexikó tömény esszenciája.

    tovább
expand_less