Tamnavulin

A Tamnavulin whisky lepárlója 1966-ban kezdte meg működését, Speyside régióban, Skóciában. A régió a skót whisky termelés központja, és a Tamnavulin egyik legkisebb lepárlója.

A Tamnavulin whisky-k alapanyagát a lepárló saját malátázójában előállított árpából készítik, amelyet helyben darálnak és kevernek a forró vízzel, majd fermentálnak és lepárolnak.

Lágy, gyümölcsös jegyekkel rendelkezik, és különösen a bourbon hordóban érlelt változatokat érdemes kiemelni, mivel a hordó adta fűszeres ízjegyek és a bourbon karaktere miatt rendkívül finom italt kapunk

A Tamnavulin mára a legkorszerűbb technológiával felszerelt skót whisky lepárlók közé tartozik.

A Tamnavulin márkának az egyik legkülönlegesebb vonása , hogy az italok érlelése során nem csak bourbon hordókat használnak, hanem sherry hordókat is. Ez egy különleges ízvilágot eredményez, amely a hordóktól függően lehet édes vagy fűszeres. A Tamnavulin egyik legnépszerűbb whisky-je a sherry hordóban érlelt whisky, amely gazdag, édes jegyekkel rendelkezik, és kiválóan párosítható édességekkel vagy egy jó kávéval.

A Tamnavulint az is jellemzi, hogy a lepárló szorosan együttműködik a közösséggel, amelyben működik. Az italok előállításához használt árpát és vizet helyi forrásokból szereznek be, és a lepárló gyakran támogatja a helyi jótékonysági szervezeteket is.

Összességében elmondható, hogy a Tamnavulin egy különleges Skót whisky márka, amely lágy, gyümölcsös jegyekkel rendelkezik, és különlegessé teszi az, hogy a whisky-k érlelése során a lepárló a sherry hordókat is használja.

expand_less