Ünnepeljük együtt a Rum Világnapját, prémium rumokkal!

Ünnepeljük együtt a Rum Világnapját, prémium rumokkal!

Az egykoron a tengerészek és kalózok italaként emlegetett, de napjainkban egyre népszerűbb és felkapottabb rum valójában egy rendkívül finom, sokoldalú és izgalmas szeszes ital - feltéve ha valódi, minőségi terméket választunk!

A közép-, és dél-amerikai sztenderdek szerint készült rumoknál a nádcukorgyártáskor fennmaradt melaszt vagy a cukornád kipréselt levét dolgozzák  fel alapanyagként, először erjesztéssel majd lepárlással, végül hosszú ideig tartó, hordós érleléssel. 

A fehér rumok általában 37-40 % alkoholtartalmúak, az arany rumok 44-47 %-osak és minimum 3-4 évig érlelik őket, de vannak sötét, fűszeres és fekete rumok is, amelyeket még hosszabb ideig érlelnek, esetleg kevernek. De ahhoz, hogy igazán jó minőségű rum készüljön, nem elég a melasz és a szakértelem, mivel olyan külső tényezők is nagyban befolyásolják a végeredményt, mint a hőmérséklet vagy a magas páratartalom. A trópusi klímán történő érlelés nemcsak mélyebb, intenzívebb ízeket és aromákat, de valamivel markánsabb alkoholtartalmat is eredményez.

World Rum Day - idén július 13-án!

A Rum Világnapját minden évben július második szombatján ünneplik. Ez egy globálisan népszerű esemény, amelyhez természetesen a Heinemann webshop is örömmel csatlakozik:

Fedezd fel a rum kivételes ízgazdagságát - most 15% ünnepi kedvezménnyel és exkluzív ajánlatainkkal a webshopunkban!

Ez a nap a rum különféle változatainak és gazdag örökségének megünnepléséről szól. A különleges kóstolóktól a kalózos bulikig ilyenkor világszerte elképesztő parádék zajlanak, különösen az amerikai földrészen és a trópusi vidékeken.

A Rum Világnapja azonban hazánkban is egy remek alkalom arra, hogy felfedezd a prémium minőségű rum márkákat, amelyek közül néhányat most szeretnénk külön is figyelmedbe ajánlani!

Original Stroh rum - Ausztria különleges büszkesége

Elsőként az original Stroh rumot ajánljuk kipróbálásra. Ez a világszerte híres és kedvelt osztrák márka egyedi gyártási folyamata és jellegzetes, gyógynövényes ízvilága miatt emelkedik ki vetélytársai közül. 

Magas alkoholtartalmú verziói miatt is közkedveltek a Stroh rumok, így különböző ízléseknek és preferenciáknak is megfelel.

 • Stroh 40: A legalacsonyabb alkoholtartalmú változat, amely tökéletes önmagában és koktélokhoz is.
 • Stroh 60: Azoknak ajánljuk, akik a merészebb, intenzívebb ízeket kedvelik. 
 • Stroh 80: A legerősebb változat, amelyet erős puncsok, férfias koktélok és a “jägertee” készítéséhez javaslunk.

A Stroh rumok nem csupán italok hanem valódi, művészi igényességű alkotások, amelyek intenzív, mély élményekkel és melegséggel töltenek fel.

Mezan rum - kimagasló, prémium minőség a Karib-tenger térségéből

A Mezan márka titka elsősorban abban keresendő, hogy kizárólag a legkiválóbb minőségű, egyedi hordós rumokat választják ki a Karib-térség és Latin-Amerika legjobb területeiről. 

A Mezan rumok készítése során nem használnak hozzáadott cukrot vagy színezéket, így ízük és aromájuk tiszta, természetes, érintetlenül “trópusi” marad. 

Fedezd fel a nálunk kapható Mezan különlegességeket:

 • Mezan Panama Chiriqui: Kivételesen sima, gyümölcsös ízjegyekkel rendelkező rum a Panamában található Chiriqui régióból, édeskés vanília és  karamell árnyalatokkal.
 • Mezan Jamaica: Kizárólag egyetlen lepárlóból származó (azaz single distillery) italkülönlegesség, amely Jamaica egyedi ízvilágát képviseli.
 • Mezan Trinidad: 12 éven át érlelt, kizárólag egyetlen lepárlóból származó (azaz single distillery) ritkaság, Trinidad és Tobago szigetéről.

Doorly’s - első osztályú minőség Barbados szigetéről

A Doorly's rumokat a nagyhírű Foursquare szeszipari vállalat készíti Barbados szigetén, a mai napig hagyományos módszerekkel, fahordós érleléssel.

 • Doorly's 3 yo Fine Old Barbados White Rum: a márka 3 éves, belépő verziója 40%-os alkoholtartalmú, fehér rum fiatalos trópusi gyümölcsös ízvilággal, egy csipetnyi kókusz és vanília lecsengéssel. 
 • Doorly's 5 yo Fine Old Barbados Rum: 5 évig érlelt, 40%-os alkoholtartalmú barbadosi rum telt, harmonikus ízvilággal, amelyet a sherry hordós érlelés nemesít lágy, bársonyos karakterűvé. Tisztán vagy nyári koktélokban is kiváló választás.
 • Doorly's XO Fine Barbados Rum: extra old, azaz “XO”, 43%-os alkoholtartalmú barbadosi rum, több mint 8 évig tartó érleleléssel. Gazdag, komplex íz- és illatjegyekkel rendelkezik, nem véletlenül tartjuk a márka egyik csúcstermékének, amely a legigényesebb rumrajongók számára is tökéletes élményt nyújt.
 • Doorly’s 12 yo Fine Old Barbados Rum: 12 évig érlelt, 43%-os alkoholtartalmú barbadosi rum lágy, könnyed ízvilággal, amely az extra hosszú érlelésnek köszönhető. Ízében és aromájában tökéletes egyensúlyban vannak a fűszeres és édes jellegek, már első kortyra is gyönyörű párlat, amely valóban csúcsminőségű karakterisztikát kínál.

Old Pascas - ismerkedj meg a Barbados rumok különleges élményével!

A Doorly's mellett az Old Pascas is a Foursquare Distilleries márkája. Szintén Barbados szigetén készül hagyományos módszerekkel. A márka a prémium kategóriába tartozik, de kedvező árfekvésének köszönhetően számos rajongója van a magyar piacon is.

 • Old Pascas White Rum: 37,5%-os alkoholtartalmú, fehér színű barbadosi rum. Lágy, selymes textúrával és kellemes gyümölcsös ízjegyekkel rendelkezik, így kiváló választás a klasszikus rum-alapú koktélokhoz is.
 • Old Pascas Dark Rum: 38,5%-os alkoholtartalmú, sötét színű barbadosi rum gazdag, komplex ízvilággal, amelyet a hosszabb érlelés biztosít.
 • Old Pascas 73% Jamaica Dark Rum: egy igazi nehézfiú a rumok világában. 73%-os alkoholtartalmú, erős jamaicai rum kifejezetten intenzív, karakteres ízzel. Ahogy mondani szokás: “Mélyvíz, csak jó úszóknak!”, azaz kifejezetten a merészebb rumrajongóknak ajánljuk, erős koktélokhoz.

Készen állsz a Rum Világnapjának megünneplésére?

Válogass most a prémium rumok kínálatából ünnepi 15% kedvezménnyel, és merülj el Latin-Amerika és a Karib-tenger hangulatában! 

Lehetsz akár tapasztalt rum szakértő, akár kíváncsi kezdő, exkluzív rumválasztékunkban biztosan találsz kedvedre való különlegességet!

Hírek

expand_less