Peter Lehmann Borok

Peter Lehmann

Peter Lehmann 1979-ben alapította meg borászatát, amikor pénzügyi befektetők segítségével segítő kezet nyújtott a túltermelési válságban, a pénzügyi összeomlás szélén álló Barossa völgyi szőlőtermelőknek.

A termelőktől vásárolt szőlőből prémium minőségű, palackozott borokat készített, ezzel kiemelkedett a folyóborok tömegpiacáról és rövid idő alatt széleskörű nemzetközi megbecsülésre tett szert. Napjainkban is közel 200 szőlőtermelőnek biztosít megélhetést a borászat, saját ültetvényről csak a teljes termelés 2%-a származik. A Barossa völgyben soha nem ütötte fel fejét a filoxéra, ezért számos dűlőben a szőlőtőkék a mai napig saját gyökéren nőnek és az itt található legöregebb tőkék a világ legidősebb szőlői közé tartoznak. Bár számos szőlőfajta megtalálható a borvidéken, a Barossa völgy elsőszámú fajtája a Shiraz. A világon egyedülállóan intenzív, gyümölcsös karakterű, nagytestű borok készülnek itt.

Hírek

  • Újvilági Borakadémia - Egyesült Államok

    Újvilági Borakadémia - Egyesült Államok

    Évről-évre egyre több borkedvelő honfitársunk kezd rajongani az újvilági borok iránt is, amelyek legjellemzőbb stílusjegyei a könnyed, gyümölcsös aromák és a kiszámítható minőség. Az éghajlati adottságok miatt minden szüretnél közel hasonló alapanyagból készülnek ezek a borok, így az évjáratok sokkal kevésbé szólnak bele a minőségbe, mint Európában.

    “Újvilági Borakadémia” c. sorozatunkban most az Egyesült Államok legjobb termőhelyeivel ismerkedünk meg részletesebben, webshopunk kínálatából válogatva pedig az itt olvasottakat gyakorlati teszteléssel is ellenőrizheted! 

    tovább
  • Újvilági Borakadémia - Ausztrália és Új-Zéland

    Újvilági Borakadémia - Ausztrália és Új-Zéland

    Hazánkban is egyre többen kezdik felfedezni az újvilági borokat, vagyis a kaliforniai, dél-amerikai, dél-afrikai, ausztráliai, új-zélandi területekről származó izgalmas nedűket. Az egyre népszerűbb újvilági stílust leginkább a könnyed, gyümölcsös aromák jellemzik, amelyek könnyen fogyaszthatóak, és mivel az éghajlati adottságok miatt közel hasonló minőségű alapanyagból készülnek, az évjáratok sokkal kevésbé szólnak bele a minőségbe, mint nálunk Európában.

    tovább
expand_less