Peter Lehmann Borok

Peter Lehmann 1979-ben alapította meg borászatát, amikor pénzügyi befektetők segítségével segítő kezet nyújtott a túltermelési válságban, a pénzügyi összeomlás szélén álló Barossa völgyi szőlőtermelőknek.

A termelőktől vásárolt szőlőből prémium minőségű, palackozott borokat készített, ezzel kiemelkedett a folyóborok tömegpiacáról és rövid idő alatt széleskörű nemzetközi megbecsülésre tett szert. Napjainkban is közel 200 szőlőtermelőnek biztosít megélhetést a borászat, saját ültetvényről csak a teljes termelés 2%-a származik. A Barossa völgyben soha nem ütötte fel fejét a filoxéra, ezért számos dűlőben a szőlőtőkék a mai napig saját gyökéren nőnek és az itt található legöregebb tőkék a világ legidősebb szőlői közé tartoznak. Bár számos szőlőfajta megtalálható a borvidéken, a Barossa völgy elsőszámú fajtája a Shiraz. A világon egyedülállóan intenzív, gyümölcsös karakterű, nagytestű borok készülnek itt.

Hírek

  • Whisk(e)y a világ egyik legnemesebb itala

    2020.07.01.

    Hogy mi a whisky? Olyan szeszesital, melynek alapja gabona, melyet az erjesztést követően lepárolnak és hordóban érlelnek. Ez persze nagyon tág fogalom és talán ez is a szépsége az egésznek, hiszen ahány ház – jelen esetben lepárló - annyi szokás.

    tovább
  • Ismered a nyári tequila koktélokat Sierra Tequilából?

    2020.07.01.

    A nyári meleg, párás vagy éppen száraz napokon mindig jól jön a felfrissülés. Sokan választják a hideg fröccsöt vagy a sört, de ugyanennyire népszerűek a koktélok is. Most csak a tequila alapú koktélokra fókuszálunk, azok közül is azokra, amelyek nyáron felfrissítenek. 

    tovább