Peter Lehmann Borok

Peter Lehmann 1979-ben alapította meg borászatát, amikor pénzügyi befektetők segítségével segítő kezet nyújtott a túltermelési válságban, a pénzügyi összeomlás szélén álló Barossa völgyi szőlőtermelőknek.

A termelőktől vásárolt szőlőből prémium minőségű, palackozott borokat készített, ezzel kiemelkedett a folyóborok tömegpiacáról és rövid idő alatt széleskörű nemzetközi megbecsülésre tett szert. Napjainkban is közel 200 szőlőtermelőnek biztosít megélhetést a borászat, saját ültetvényről csak a teljes termelés 2%-a származik. A Barossa völgyben soha nem ütötte fel fejét a filoxéra, ezért számos dűlőben a szőlőtőkék a mai napig saját gyökéren nőnek és az itt található legöregebb tőkék a világ legidősebb szőlői közé tartoznak. Bár számos szőlőfajta megtalálható a borvidéken, a Barossa völgy elsőszámú fajtája a Shiraz. A világon egyedülállóan intenzív, gyümölcsös karakterű, nagytestű borok készülnek itt.

Hírek

  • STROH RUM - RECEPTEK 2. - Szendrei Bencétől

    2018.04.03.

    Ahogy ígértük, jelentkezünk a 2. szuper STROH RUM recepttel, ami számunkra is nagy meglepetés volt. Hagytuk, hogy Bence alkosson valami olyat, ami tényleg 100%-ban kreatív és az Ő utánozhatatlan kezei közül születik, így most a Csokis-rumos bucit készíthetjük el mi is otthon!

    tovább
  • STROH RUM - RECEPTEK- Szendrei Bencétől

    2018.03.19.

    Mindig érdekes, amikor egy alkohol olyan sokszínű, mint a Stroh rumok. Tökéletes önmagában is, de szeretjük a hüttében ülve puncsként, illetve nem utolsó sorban az ebédünket megbolondítani vele. Ez utóbbi felhasználási módját szeretnénk most megmutatni nektek Szendrei Bence csodálatos receptjein keresztül.

    tovább