Peter Lehmann 1979-ben alapította meg borászatát, amikor pénzügyi befektetők segítségével segítő kezet nyújtott a túltermelési válságban, a pénzügyi összeomlás szélén álló Barossa völgyi szőlőtermelőknek.

A termelőktől vásárolt szőlőből prémium minőségű, palackozott borokat készített, ezzel kiemelkedett a folyóborok tömegpiacáról és rövid idő alatt széleskörű nemzetközi megbecsülésre tett szert. Napjainkban is közel 200 szőlőtermelőnek biztosít megélhetést a borászat, saját ültetvényről csak a teljes termelés 2%-a származik. A Barossa völgyben soha nem ütötte fel fejét a filoxéra, ezért számos dűlőben a szőlőtőkék a mai napig saját gyökéren nőnek és az itt található legöregebb tőkék a világ legidősebb szőlői közé tartoznak. Bár számos szőlőfajta megtalálható a borvidéken, a Barossa völgy elsőszámú fajtája a Shiraz. A világon egyedülállóan intenzív, gyümölcsös karakterű, nagytestű borok készülnek itt.

Hírek

  • Harry Potter - Jelly belly nyereményjáték

    2018.02.15.

    JÁTÉKSZABÁLYZAT – 2018.02.19.

    Harry Potter- Jelly Belly nyereményjáték

    2018.02.19. 17:00-tól 2018.02.26. 12:00 óráig tartó " NYEREMÉNYJÁTÉK" üzenőfali nyereményjátékhoz

    tovább
  • Hogy lett a Jelly Belly a világ legélethűbb ízű drazséja?

    2018.01.29.

    A JellyBelly™ cukorka gyökerei egy Goelitz nevű család nevéhez fűződnek. Két fiatalember, akik testvérek voltak Németországból emigráltak Amerikába, hogy megcsinálják a szerencséjüket. Elvégeztek egy cukorkagyártó iskolát, majd 2 évvel a megérkezésük után 1869-ben Gustav Goelitz, fagylalt és cukorka boltot vásárolt Bellevillben. Az ő testvére Albert pedig, lovas kocsiról az utcán árulta az édességeket.

     

    tovább