Papidoux Párlatok

Érlelt (legalább 5 évig, tölgyfa hordóban), normandiai almaborpárlat, alkoholtartalma 40 %. Elegáns, jól lekerekített, finom alma jegyekkel.

A Calvados Franciaország nemzeti almapálinkája. Normandiában már a középkor végén készítettek almapárlatokat. Az első írás az italról egy Cotentin-i újságban 1553. március 23-án, egy helyi nemes, Gilles de Gouberville tollából jelent meg. A calvados-főzők első egyesülete 1600-ban alakult meg. A Calvados elnevezés állítólag egy romantikus történethez kötődik, miszerint egy hajó a spanyol király legyőzhetetlen Armadájából, az El Salvador hajótörést szenvedett Normandia partjainál, ennek emlékére először El Calvador, majd "le Calvados" lett a terület neve, ami 1790-ben nyert hivatalos elismerést.  Az elnevezés 1942-től törvénnyel eredet védett, az almából készült ital csak akkor Calvados, ha Calvados (Normandia) vidékén készült.

Hírek

  • Jim Beam - A világ legnépszerűbb Bourbon Whiskeyje

    2020.03.26.

    A jól ismert Jim Beam Brand idén ünnepeli 225. évfordulóját. Az alapító Jacob Beam Németországból érkezett telepesek gyermeke, akik mezőgazdaságból éltek. Elsők között települnek be Kentucky államban és kezdenek kukoricát termeszteni, majd Jacob Beam 1795-ben árulni kezdi saját whiskey-ét Old Jacob Beam Sour Mash néven. Az 1800-as évek elején nagyon hamar válik a környék egyik kedvenc whiskeyjévé.

    tovább
  • Viaszba zárt tökéletesség

    2019.01.18.

    - Azt tudtad - kérdezi barlangász barátom, aki mellesleg tárgyfotós is, ezért ő készítette a képeket a Maker's Mark-üvegről ehhez a cikkhez -, hogy az igazi viszkifanok tartanak otthon egy kis forrásvizet is az ital származási helyéről, mert ha ebből öntenek pár cseppet a pohárba, még autentikusabbá válik az ízélmény?

    tovább