Érlelt (legalább 5 évig, tölgyfa hordóban), normandiai almaborpárlat, alkoholtartalma 40 %. Elegáns, jól lekerekített, finom alma jegyekkel.

A Calvados Franciaország nemzeti almapálinkája. Normandiában már a középkor végén készítettek almapárlatokat. Az első írás az italról egy Cotentin-i újságban 1553. március 23-án, egy helyi nemes, Gilles de Gouberville tollából jelent meg. A calvados-főzők első egyesülete 1600-ban alakult meg. A Calvados elnevezés állítólag egy romantikus történethez kötődik, miszerint egy hajó a spanyol király legyőzhetetlen Armadájából, az El Salvador hajótörést szenvedett Normandia partjainál, ennek emlékére először El Calvador, majd "le Calvados" lett a terület neve, ami 1790-ben nyert hivatalos elismerést.  Az elnevezés 1942-től törvénnyel eredet védett, az almából készült ital csak akkor Calvados, ha Calvados (Normandia) vidékén készült.

Hírek

  • Harry Potter - Jelly belly nyereményjáték

    2018.02.15.

    JÁTÉKSZABÁLYZAT – 2018.02.19.

    Harry Potter- Jelly Belly nyereményjáték

    2018.02.19. 17:00-tól 2018.02.26. 12:00 óráig tartó " NYEREMÉNYJÁTÉK" üzenőfali nyereményjátékhoz

    tovább
  • Hogy lett a Jelly Belly a világ legélethűbb ízű drazséja?

    2018.01.29.

    A JellyBelly™ cukorka gyökerei egy Goelitz nevű család nevéhez fűződnek. Két fiatalember, akik testvérek voltak Németországból emigráltak Amerikába, hogy megcsinálják a szerencséjüket. Elvégeztek egy cukorkagyártó iskolát, majd 2 évvel a megérkezésük után 1869-ben Gustav Goelitz, fagylalt és cukorka boltot vásárolt Bellevillben. Az ő testvére Albert pedig, lovas kocsiról az utcán árulta az édességeket.

     

    tovább