Papidoux Párlatok

Érlelt (legalább 5 évig, tölgyfa hordóban), normandiai almaborpárlat, alkoholtartalma 40 %. Elegáns, jól lekerekített, finom alma jegyekkel.

A Calvados Franciaország nemzeti almapálinkája. Normandiában már a középkor végén készítettek almapárlatokat. Az első írás az italról egy Cotentin-i újságban 1553. március 23-án, egy helyi nemes, Gilles de Gouberville tollából jelent meg. A calvados-főzők első egyesülete 1600-ban alakult meg. A Calvados elnevezés állítólag egy romantikus történethez kötődik, miszerint egy hajó a spanyol király legyőzhetetlen Armadájából, az El Salvador hajótörést szenvedett Normandia partjainál, ennek emlékére először El Calvador, majd "le Calvados" lett a terület neve, ami 1790-ben nyert hivatalos elismerést.  Az elnevezés 1942-től törvénnyel eredet védett, az almából készült ital csak akkor Calvados, ha Calvados (Normandia) vidékén készült.

Hírek

  • Viaszba zárt tökéletesség

    2019.01.18.

    - Azt tudtad - kérdezi barlangász barátom, aki mellesleg tárgyfotós is, ezért ő készítette a képeket a Maker's Mark-üvegről ehhez a cikkhez -, hogy az igazi viszkifanok tartanak otthon egy kis forrásvizet is az ital származási helyéről, mert ha ebből öntenek pár cseppet a pohárba, még autentikusabbá válik az ízélmény?

    tovább
  • PORTÓI VARÁZSLAT MAGYARORSZÁGON

    2018.12.07.

    PORTÓI VARÁZSLAT MAGYARORSZÁGON

    BESZÁMOLÓ A REAL COMPANHIA VELHA KÓSTOLÓRÓL

    Novemberben a Heinemann Testvérek Kft. szervezésében lezajlott egy igen nívósra sikeredett portói bor kóstoló, amit egy remek szakember tartott, aki nem más, mint a Real Companhia Velha cég jelenlegi tulajdonosa, Pedro Silva Reis.

    tovább