Papidoux Párlatok

Érlelt (legalább 5 évig, tölgyfa hordóban), normandiai almaborpárlat, alkoholtartalma 40 %. Elegáns, jól lekerekített, finom alma jegyekkel.

A Calvados Franciaország nemzeti almapálinkája. Normandiában már a középkor végén készítettek almapárlatokat. Az első írás az italról egy Cotentin-i újságban 1553. március 23-án, egy helyi nemes, Gilles de Gouberville tollából jelent meg. A calvados-főzők első egyesülete 1600-ban alakult meg. A Calvados elnevezés állítólag egy romantikus történethez kötődik, miszerint egy hajó a spanyol király legyőzhetetlen Armadájából, az El Salvador hajótörést szenvedett Normandia partjainál, ennek emlékére először El Calvador, majd "le Calvados" lett a terület neve, ami 1790-ben nyert hivatalos elismerést.  Az elnevezés 1942-től törvénnyel eredet védett, az almából készült ital csak akkor Calvados, ha Calvados (Normandia) vidékén készült.

Hírek

  • STROH RUM - RECEPTEK 2. - Szendrei Bencétől

    2018.04.03.

    Ahogy ígértük, jelentkezünk a 2. szuper STROH RUM recepttel, ami számunkra is nagy meglepetés volt. Hagytuk, hogy Bence alkosson valami olyat, ami tényleg 100%-ban kreatív és az Ő utánozhatatlan kezei közül születik, így most a Csokis-rumos bucit készíthetjük el mi is otthon!

    tovább
  • STROH RUM - RECEPTEK- Szendrei Bencétől

    2018.03.19.

    Mindig érdekes, amikor egy alkohol olyan sokszínű, mint a Stroh rumok. Tökéletes önmagában is, de szeretjük a hüttében ülve puncsként, illetve nem utolsó sorban az ebédünket megbolondítani vele. Ez utóbbi felhasználási módját szeretnénk most megmutatni nektek Szendrei Bence csodálatos receptjein keresztül.

    tovább