Ünnepeljük a Karácsonyt fenséges Mozart-koktélokkal!

Ünnepeljük a Karácsonyt fenséges Mozart-koktélokkal!

Közeledik az év talán legnagyobb izgalommal várt ünnepe. A Karácsony kiváló alkalom arra, hogy az ünnepi asztalra kerülő különleges fogásokkal és fenséges italokkal is kifejezzük egymás iránti tiszteletünket, szeretetünket. A karácsonyi menü méltó megkoronázása lehet egy impozáns koktél, amelyhez most néhány otthon is könnyen elkészíthető recepttel szeretnénk tippeket adni.

Koktél ötletek Mozart likőrből

Koccintsunk a fenséges Mozart csokoládé likőrök felhasználásával készült ínycsiklandó koktél-különlegességek egyikével.

Jól tudjuk, minden évszaknak megvan a maga specialitása, amely ízekben és hangulatban is megnyilvánul. Karácsony a szeretet, a meghittség, a béke és a kellemes megnyugvás ünnepe - az érzés, amit az osztrákok “Gemütlichkeit” néven szoktak emlegetni.

Mutassuk meg hát stílszerűen Ausztria legnemesebb eleganciájára építve, hogy van élet a forralt boron és rumpuncson túl is! A Mozart likőrök édes-romantikus alaphangulatát kiemelő, pompás koktélokkal valóban megadhatjuk a módját, hogy felejthetetlenné varázsoljuk a Karácsonyt!

Mozart Forralt Csokoládé

 

Hozzávalók (1 személyre):

5 cl Mozart Dark Chocolate likőr

10 cl Vörösbor

2 cl Amaretto likőr

1 teáskanál cukor

Díszítésnek egy rúd fahéj, vagy szegfűszeg

Elkészítés:

A vörösbort, az amaretto likőrt és a cukrot öntsük össze, majd forraljuk fel. Ha kész, töltsük át egy vastagfalú forraltboros pohárba, vagy olyan üvegpohárba, amelyik a forró italokat bírja. Ekkor adjuk hozzá a fél deci Mozart Dark Chocolate csokoládé likőrt. Keverjük össze, díszítsük fahéjrúddal, vagy szórjunk a tetejére őrölt fahéjat és egy csipet szegfűszeget. Még forrón tálalva fogyasszuk!

 

Mozart Csokoládés Margarita

 Mozart csokoládés margarita koktél

Hozzávalók (1 személyre):

2 cl Mozart Chocolate Cream likőr

4 cl Tequila

1 cl Narancs likőr

2 cl tejszín

Díszítésként csoki-reszelék.

Elkészítés:

Tegyünk egy shakerbe sok-sok jeget, majd öntsük hozzá egymás után kimérve az összes hozzávaló italt. Rázzuk össze alaposan, amíg a tenyerünket már csípi a hideg. Előhűtött mély öblű koktélospohárba, jégre töltve szervírozzuk. Díszítsük frissen reszelt belga csokoládéval.

Mozart Csokoládés Strawberry Gin Fizz

 Mozart Csokoládés Strawberry Gin Fizz

Hozzávalók (1 személyre):

3 cl Mozart Chocolate Strawberry likőr

3 cl Gin

1,5 cl frissen facsart citromlé

1 cl cukorszirup vagy juharszirup

Szóda - ízlés szerint

Díszítésnek szeletelt eper.

Elkészítés:

Tegyünk egy shakerbe sok-sok jeget, majd öntsük hozzá a szóda kivételével egymás után kimérve valamennyi szükséges hozzávalót. Rázzuk össze alaposan, amíg a tenyerünket már csípi a hideg. Előhűtött mély öblű koktélospohárba, néhány szem jégre töltsük ki az italt majd öntsük fel ízlés szerinti mennyiségű szódával.

Díszítsük friss eperrel vagy eper szeletekkel és mentalevéllel.

Hírek

expand_less