Masi Borok

A Boscaini család 1772-ben kezdett borkészítéssel foglalkozni, amikor birtokot vásároltak a Valpolicella régióban. A borászat a Masi nevet a 18. században vette fel, amikor a Boscaini család megvásárolta a „Vaio dei Masi” völgyben található birtokot.

Jelenleg a család irányítása alá tartozik a Serego Alighieri család birtoka is, az Alighieri család felmenői között volt a 14. században élt költő, Dante Alighieri is. Ezen kívül két borászatot működtet a család, egyet Argentínában, egyet pedig Toscana-ban. Napjainkban a Masi név világszerte egyet jelent az Amarone borokkal. Számos összetevője van az Amarone borok titkának, a Valpolicella Classico régióban, a Garda tó partján ahol hosszabbak a nappalok, tökéletes életfeltételeket találtak maguknak a Corvina, a Rondinella és a Molinara szőlőfajták. A borok másik titka a különleges feldolgozási technológiában rejlik. A tökéletesen érett állapotban leszüretelt szőlőt bambusztálcákra helyezik és legkevesebb 120 napig szárítják, hogy a szőlőben található szőlőcukor, ásványi anyagok és egyéb összetevők a víztartalom csökkenésével koncentrálódjanak. Az erjesztés csak a szárítási periódus végén következik. Az eredmény egy egyedülállóan koncentrált és komplex bor, melyet hosszú éveken keresztül érlelhetünk a borospincében.

Hírek

  • Jim Beam - A világ legnépszerűbb Bourbon Whiskeyje

    2020.03.26.

    A jól ismert Jim Beam Brand idén ünnepeli 225. évfordulóját. Az alapító Jacob Beam Németországból érkezett telepesek gyermeke, akik mezőgazdaságból éltek. Elsők között települnek be Kentucky államban és kezdenek kukoricát termeszteni, majd Jacob Beam 1795-ben árulni kezdi saját whiskey-ét Old Jacob Beam Sour Mash néven. Az 1800-as évek elején nagyon hamar válik a környék egyik kedvenc whiskeyjévé.

    tovább
  • Viaszba zárt tökéletesség

    2019.01.18.

    - Azt tudtad - kérdezi barlangász barátom, aki mellesleg tárgyfotós is, ezért ő készítette a képeket a Maker's Mark-üvegről ehhez a cikkhez -, hogy az igazi viszkifanok tartanak otthon egy kis forrásvizet is az ital származási helyéről, mert ha ebből öntenek pár cseppet a pohárba, még autentikusabbá válik az ízélmény?

    tovább