Masi Borok

A Boscaini család 1772-ben kezdett borkészítéssel foglalkozni, amikor birtokot vásároltak a Valpolicella régióban. A borászat a Masi nevet a 18. században vette fel, amikor a Boscaini család megvásárolta a „Vaio dei Masi” völgyben található birtokot.

Jelenleg a család irányítása alá tartozik a Serego Alighieri család birtoka is, az Alighieri család felmenői között volt a 14. században élt költő, Dante Alighieri is. Ezen kívül két borászatot működtet a család, egyet Argentínában, egyet pedig Toscana-ban. Napjainkban a Masi név világszerte egyet jelent az Amarone borokkal. Számos összetevője van az Amarone borok titkának, a Valpolicella Classico régióban, a Garda tó partján ahol hosszabbak a nappalok, tökéletes életfeltételeket találtak maguknak a Corvina, a Rondinella és a Molinara szőlőfajták. A borok másik titka a különleges feldolgozási technológiában rejlik. A tökéletesen érett állapotban leszüretelt szőlőt bambusztálcákra helyezik és legkevesebb 120 napig szárítják, hogy a szőlőben található szőlőcukor, ásványi anyagok és egyéb összetevők a víztartalom csökkenésével koncentrálódjanak. Az erjesztés csak a szárítási periódus végén következik. Az eredmény egy egyedülállóan koncentrált és komplex bor, melyet hosszú éveken keresztül érlelhetünk a borospincében.

Hírek

  • STROH RUM - RECEPTEK 2. - Szendrei Bencétől

    2018.04.03.

    Ahogy ígértük, jelentkezünk a 2. szuper STROH RUM recepttel, ami számunkra is nagy meglepetés volt. Hagytuk, hogy Bence alkosson valami olyat, ami tényleg 100%-ban kreatív és az Ő utánozhatatlan kezei közül születik, így most a Csokis-rumos bucit készíthetjük el mi is otthon!

    tovább
  • STROH RUM - RECEPTEK- Szendrei Bencétől

    2018.03.19.

    Mindig érdekes, amikor egy alkohol olyan sokszínű, mint a Stroh rumok. Tökéletes önmagában is, de szeretjük a hüttében ülve puncsként, illetve nem utolsó sorban az ebédünket megbolondítani vele. Ez utóbbi felhasználási módját szeretnénk most megmutatni nektek Szendrei Bence csodálatos receptjein keresztül.

    tovább