Masi Borok

Masi

A Boscaini család 1772-ben kezdett borkészítéssel foglalkozni, amikor birtokot vásároltak a Valpolicella régióban. A borászat a Masi nevet a 18. században vette fel, amikor a Boscaini család megvásárolta a „Vaio dei Masi” völgyben található birtokot.

Jelenleg a család irányítása alá tartozik a Serego Alighieri család birtoka is, az Alighieri család felmenői között volt a 14. században élt költő, Dante Alighieri is. Ezen kívül két borászatot működtet a család, egyet Argentínában, egyet pedig Toscana-ban. Napjainkban a Masi név világszerte egyet jelent az Amarone borokkal. Számos összetevője van az Amarone borok titkának, a Valpolicella Classico régióban, a Garda tó partján ahol hosszabbak a nappalok, tökéletes életfeltételeket találtak maguknak a Corvina, a Rondinella és a Molinara szőlőfajták. A borok másik titka a különleges feldolgozási technológiában rejlik. A tökéletesen érett állapotban leszüretelt szőlőt bambusztálcákra helyezik és legkevesebb 120 napig szárítják, hogy a szőlőben található szőlőcukor, ásványi anyagok és egyéb összetevők a víztartalom csökkenésével koncentrálódjanak. Az erjesztés csak a szárítási periódus végén következik. Az eredmény egy egyedülállóan koncentrált és komplex bor, melyet hosszú éveken keresztül érlelhetünk a borospincében.

Hírek

  • A víz és a whisk(e)y kapcsolata

    A víz és a whisk(e)y kapcsolata

    Március 22 a víz világnapja. A víz a Föld felületén megtalálható egyik leggyakoribb anyag, a földi élet alapfeltétele.  Sokszor nem is gondolunk rá, hogy a víz milyen fontos szerepet tölt be az életünkben. A víz élettani, gazdasági és ipari szempontból is kiemelkedően fontos.

    tovább
  • Újvilági Borakadémia - Egyesült Államok

    Újvilági Borakadémia - Egyesült Államok

    Évről-évre egyre több borkedvelő honfitársunk kezd rajongani az újvilági borok iránt is, amelyek legjellemzőbb stílusjegyei a könnyed, gyümölcsös aromák és a kiszámítható minőség. Az éghajlati adottságok miatt minden szüretnél közel hasonló alapanyagból készülnek ezek a borok, így az évjáratok sokkal kevésbé szólnak bele a minőségbe, mint Európában.

    “Újvilági Borakadémia” c. sorozatunkban most az Egyesült Államok legjobb termőhelyeivel ismerkedünk meg részletesebben, webshopunk kínálatából válogatva pedig az itt olvasottakat gyakorlati teszteléssel is ellenőrizheted! 

    tovább
expand_less