Masi Borok

A Boscaini család 1772-ben kezdett borkészítéssel foglalkozni, amikor birtokot vásároltak a Valpolicella régióban. A borászat a Masi nevet a 18. században vette fel, amikor a Boscaini család megvásárolta a „Vaio dei Masi” völgyben található birtokot.

Jelenleg a család irányítása alá tartozik a Serego Alighieri család birtoka is, az Alighieri család felmenői között volt a 14. században élt költő, Dante Alighieri is. Ezen kívül két borászatot működtet a család, egyet Argentínában, egyet pedig Toscana-ban. Napjainkban a Masi név világszerte egyet jelent az Amarone borokkal. Számos összetevője van az Amarone borok titkának, a Valpolicella Classico régióban, a Garda tó partján ahol hosszabbak a nappalok, tökéletes életfeltételeket találtak maguknak a Corvina, a Rondinella és a Molinara szőlőfajták. A borok másik titka a különleges feldolgozási technológiában rejlik. A tökéletesen érett állapotban leszüretelt szőlőt bambusztálcákra helyezik és legkevesebb 120 napig szárítják, hogy a szőlőben található szőlőcukor, ásványi anyagok és egyéb összetevők a víztartalom csökkenésével koncentrálódjanak. Az erjesztés csak a szárítási periódus végén következik. Az eredmény egy egyedülállóan koncentrált és komplex bor, melyet hosszú éveken keresztül érlelhetünk a borospincében.

Hírek

  • Whisk(e)y a világ egyik legnemesebb itala

    2020.07.01.

    Hogy mi a whisky? Olyan szeszesital, melynek alapja gabona, melyet az erjesztést követően lepárolnak és hordóban érlelnek. Ez persze nagyon tág fogalom és talán ez is a szépsége az egésznek, hiszen ahány ház – jelen esetben lepárló - annyi szokás.

    tovább
  • Ismered a nyári tequila koktélokat Sierra Tequilából?

    2020.07.01.

    A nyári meleg, párás vagy éppen száraz napokon mindig jól jön a felfrissülés. Sokan választják a hideg fröccsöt vagy a sört, de ugyanennyire népszerűek a koktélok is. Most csak a tequila alapú koktélokra fókuszálunk, azok közül is azokra, amelyek nyáron felfrissítenek. 

    tovább