Laroche Borok

A Laroche pincészet története az 1850-es években kezdődött, amikor Jean-Victor Laroche első saját borát elkészítette. A ház székhelye azóta az Obédienerie, amely egy régi kolostor a IX. századból. Ez egyben a Chablis borok szülőhelye is, hiszen a szerzetesek életében a borok készítése mindig is nagyon nagy jelentőséggel bírt. Michel Laroche huszonegy évesen kezdte a borászkodást, apjának segített a 15 hektár szőlőbirtok művelésében. Több mint 30 év után a Laroche egy nemzetközileg is elismert pincészet lett, amely nem csak Chablis-ban, hanem az egész világon kiváló hírnévnek örvend. Chablis-n kívül további birtokokat vásároltak Languedoc borvidéken, Chilében és Dél-Afrikában.

1995-ben a Mas La Chevaliére megvásárlása egy álom megvalósulását jelentette Michel Laroche számára. A dél-francia birtok olyan változatos talaj adottságokkal és mikroklímával rendelkezik, amelyek a bortermelő számára a különböző szőlőfajták telepítésének végtelen változatosságát tették lehetővé. Ennek megfelelően számos szőlőfajtával dolgoznak és kiváló minőségű borokat készítenek, melyek hűen tükrözik a terroir adta lehetőségeket.

Hírek

  • Whisk(e)y a világ egyik legnemesebb itala

    2020.07.01.

    Hogy mi a whisky? Olyan szeszesital, melynek alapja gabona, melyet az erjesztést követően lepárolnak és hordóban érlelnek. Ez persze nagyon tág fogalom és talán ez is a szépsége az egésznek, hiszen ahány ház – jelen esetben lepárló - annyi szokás.

    tovább
  • Ismered a nyári tequila koktélokat Sierra Tequilából?

    2020.07.01.

    A nyári meleg, párás vagy éppen száraz napokon mindig jól jön a felfrissülés. Sokan választják a hideg fröccsöt vagy a sört, de ugyanennyire népszerűek a koktélok is. Most csak a tequila alapú koktélokra fókuszálunk, azok közül is azokra, amelyek nyáron felfrissítenek. 

    tovább