A Laroche pincészet története az 1850-es években kezdődött, amikor Jean-Victor Laroche első saját borát elkészítette. A ház székhelye azóta az Obédienerie, amely egy régi kolostor a IX. századból. Ez egyben a Chablis borok szülőhelye is, hiszen a szerzetesek életében a borok készítése mindig is nagyon nagy jelentőséggel bírt. Michel Laroche huszonegy évesen kezdte a borászkodást, apjának segített a 15 hektár szőlőbirtok művelésében. Több mint 30 év után a Laroche egy nemzetközileg is elismert pincészet lett, amely nem csak Chablis-ban, hanem az egész világon kiváló hírnévnek örvend. Chablis-n kívül további birtokokat vásároltak Languedoc borvidéken, Chilében és Dél-Afrikában.

1995-ben a Mas La Chevaliére megvásárlása egy álom megvalósulását jelentette Michel Laroche számára. A dél-francia birtok olyan változatos talaj adottságokkal és mikroklímával rendelkezik, amelyek a bortermelő számára a különböző szőlőfajták telepítésének végtelen változatosságát tették lehetővé. Ennek megfelelően számos szőlőfajtával dolgoznak és kiváló minőségű borokat készítenek, melyek hűen tükrözik a terroir adta lehetőségeket.

Hírek

  • Harry Potter - Jelly belly nyereményjáték

    2018.02.15.

    JÁTÉKSZABÁLYZAT – 2018.02.19.

    Harry Potter- Jelly Belly nyereményjáték

    2018.02.19. 17:00-tól 2018.02.26. 12:00 óráig tartó " NYEREMÉNYJÁTÉK" üzenőfali nyereményjátékhoz

    tovább
  • Hogy lett a Jelly Belly a világ legélethűbb ízű drazséja?

    2018.01.29.

    A JellyBelly™ cukorka gyökerei egy Goelitz nevű család nevéhez fűződnek. Két fiatalember, akik testvérek voltak Németországból emigráltak Amerikába, hogy megcsinálják a szerencséjüket. Elvégeztek egy cukorkagyártó iskolát, majd 2 évvel a megérkezésük után 1869-ben Gustav Goelitz, fagylalt és cukorka boltot vásárolt Bellevillben. Az ő testvére Albert pedig, lovas kocsiról az utcán árulta az édességeket.

     

    tovább