Laroche

A Laroche pincészet története az 1850-es években kezdődött, amikor Jean-Victor Laroche első saját borát elkészítette. A ház székhelye azóta az Obédienerie, amely egy régi kolostor a IX. századból. Ez egyben a Chablis borok szülőhelye is, hiszen a szerzetesek életében a borok készítése mindig is nagyon nagy jelentőséggel bírt. Michel Laroche huszonegy évesen kezdte a borászkodást, apjának segített a 15 hektár szőlőbirtok művelésében. Több mint 30 év után a Laroche egy nemzetközileg is elismert pincészet lett, amely nem csak Chablis-ban, hanem az egész világon kiváló hírnévnek örvend. Chablis-n kívül további birtokokat vásároltak Languedoc borvidéken, Chilében és Dél-Afrikában.

1995-ben a Mas La Chevaliére megvásárlása egy álom megvalósulását jelentette Michel Laroche számára. A dél-francia birtok olyan változatos talaj adottságokkal és mikroklímával rendelkezik, amelyek a bortermelő számára a különböző szőlőfajták telepítésének végtelen változatosságát tették lehetővé. Ennek megfelelően számos szőlőfajtával dolgoznak és kiváló minőségű borokat készítenek, melyek hűen tükrözik a terroir adta lehetőségeket.

expand_less