Izraeli borok

Izrael földjén a bibliai idők óta termelnek bort. A római korban bort exportáltak Rómába, de a muzulmán uralkodók alatt a termelés gyakorlatilag megszűnt. A keresztesek idején a borászat átmenetileg újjáéledt.

Keresési találat: 4

A modern izraeli boripart Edmond James de Rothschild báró, a Château Lafite-Rothschild bordeaux-i birtok tulajdonosa alapította. Manapság az izraeli borászat öt szőlőtermő vidéken zajlik: Galilban (Galilea, beleértve a Golán-fennsíkot is), amely a szőlőtermesztésre leginkább alkalmas régió magas fekvése, hűvös szellői, jelentős nappali és éjszakai hőmérséklet-változásai, valamint gazdag, jó vízelvezetése miatt. A webáruházunkban árult Gamla borok is innen származnak.

A Jeruzsálem városát körülvevő júdeai dombok; Shimshon (Sámson), amely a júdeai dombok és a tengerparti síkság között található; a Negev, egy félszáraz sivatagi régió, ahol a csepegtető öntözés lehetővé tette a szőlőtermesztést; és a Saron-síkság a Földközi-tenger partja közelében és Haifától délre, Zichron Ya'akov és Binyamina városok körül, amelyek Izrael legnagyobb szőlőtermő területe.

Az izraeli borok túlnyomórészt olyan klasszikus francia fajtákból készülnek, mint a Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc és Chardonnay. A helyi borászok is kísérleteznek mediterrán fajtákkal, amelyek jobban megfelelnek a forró, száraz nyaraknak. Ezek közé tartozik Grenache, Carignan, Mourvedre és Viognier.

Izraeli borászatok:

Gamla- Golan Heights winery

expand_less