Gnarly Head Borok

Gnarly Head

Az Indelicato család 1912-ben vándorolt be Olaszországból az Egyesült Államokba. 1924-ben kezdtek el szőlőtermesztéssel foglalkozni.

A szesztilalom idején nem tűnhet okos döntésnek borászati vállalkozást alapítani, mégis sikerre vitték a vállalkozást, ugyanis a nagyvárosok olasz családjai szívesen vásároltak tőlük mustot, amiből el tudták készíteni saját borukat. Napjainkban az alapító család harmadik generációja irányítja a borászati vállalkozást. Egészen a kétezres évek elejéig boraikat kizárólag tartályban értékesítették, csak ezután kezdtek el palackozott borokat értékesíteni saját márkanév alatt. Napjainkban négy különböző területen, 3800 hektáron termelnek szőlőt, amit 3 önálló borászatban dolgoznak fel.    

Hírek

  • A tequila titka: a szigorúan ellenőrzött eredet és gyártási technológia

    A tequila népszerűségének és minőségének egyik legfőbb garanciája abban rejlik, hogy gyártását szigorú törvények írják le és szabályozzák. Ezen szabályok betartását ráadásul egy külön kormányhivatal, a mexikói Consejo Regulator del Tequila rendszeresen ellenőrzi, a szabályszegést pedig meglehetősen könyörtelen módon szankcionálja is.

    tovább
  • Mexikó tömény esszenciája, az istenek ajándéka – amit tudnod kell a tequiláról!

    Aki a tequila történetének és származásának ősi mítoszait keresi, annak a nyugat-mexikói Guadalajara városának vidékére, Jalisco tartományba kell utaznia. A nauhatl indiánok hajdani földjén élő leszármazottak ma is úgy mesélik, hogy a tequila az „istenek ajándéka”, amely már a világ kezdetén is létezett. Ha belekóstolsz egy igazi, mexikói tequilába, te is átélheted az azték istenek különös, félelmetes lényekkel és sötét titkokkal teli világát. Az élet és a halál körforgásának, az öröm és bánat hullámzásának, a megismerhető és az örökre kiismerhetetlen találkozásának ősi, latin-amerikai mítoszait most is magadba szívhatod minden egyes tüzes korttyal. A tequila ugyanis Mexikó tömény esszenciája.

    tovább
expand_less