Francia borok

A francia pincészetek a világszerte elismert, kiváltságos helyzetüket elsősorban a talajok és a mikroklímák egyediségének köszönhetik.

A két legismertebb (és ősi rivális) helyi borrégió: Bordeaux és Burgundia. Bordeaux nagy kiterjedésű borvidéke egymaga nagyobb mennyiségben állít elő minőségi vörösbort, mint bármelyik más ország a világon. A leghíresebb itteni fajták a hazánkban is jól ismert és közkedvelt: cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot.

Keresési találat: 50

A burgundi fajták közül a legnépszerűbb a pinot noir, amelyet selymessége miatt méltán tartanak minden borok közt is a legnagyobb csábítónak. De Burgundiához tartozik a Chablis régió, a világ legacélosabb chardonnay borainak szülőhazája és az újborairól híres Beaujolais is. (Aki két-három pohár Beaujolais után emlékezetből, helyesen le tudja írni a régió nevét, az jelentkezzen nálunk különdíjért!) És persze ne feledkezzünk el a pezsgők őshazájáról, Champagne-ról sem!

A legjobb francia borok kipróbálásához szeretettel ajánljuk a Barons de Rothschild Lafite, a Guy Saget, a Laroche, a Roederer, a Miraval és a Domaines Ott remek nedűit!

Francia borászatok:

Laroche

Baron Philippe de Rothschild

Guy Saget

Miraval

Domaines Ott

expand_less