Bersano Borok

Piemonte szó szerint annyit jelent: a hegyek lábánál. Az Alpok ölelésében elterülő borvidék földrajzi adottságinak köszönhetően egészen sajátos klímával rendelkezik: a száraz, meleg nyarat párás ősz és hideg, gyakran ködös tél követi.

A Bersano pincészet az ismert piemont-i bortermelő vidék központjában van. Az egykori családi gazdaság jelentős piemont-i vállalkozássá alakult, amely szenvedéllyel fordul a régió kulturája és hagyománya felé. Ezt bizonyítja a Bersano székhelyén a vidék életét bemutató múzeum történelmi boroscimke kiállitása is. Monferrato környékén a bortermelés jelentős szereplője a cég, amely egy modern, a borászat rejtelmeit értő vállalkozássá fejlődött.

A Bersano környéki szőlőhegyek Torino, Asti és Alessandria között találhatók. Már 1896-ban a hagyományos piemonti eljárással készítették itt a borokat. Ma már friss szelek fújnak Bersano-ban. Üde, hangsúlyosan gyümölcsös fehér borok és fahordóban érlelt, kifejezett, de lágy csersavas vörösborok képviselik az új generációt. Ezért nagy súlyt fektetnek arra, hogy a nemzetközi divatirányzatok követése helyett megtartsák a hagyományos piemonti borokat és szőlőfajtákat és ezek erősségeit domborítsák ki.

Hírek

  • STROH RUM - RECEPTEK 2. - Szendrei Bencétől

    2018.04.03.

    Ahogy ígértük, jelentkezünk a 2. szuper STROH RUM recepttel, ami számunkra is nagy meglepetés volt. Hagytuk, hogy Bence alkosson valami olyat, ami tényleg 100%-ban kreatív és az Ő utánozhatatlan kezei közül születik, így most a Csokis-rumos bucit készíthetjük el mi is otthon!

    tovább
  • STROH RUM - RECEPTEK- Szendrei Bencétől

    2018.03.19.

    Mindig érdekes, amikor egy alkohol olyan sokszínű, mint a Stroh rumok. Tökéletes önmagában is, de szeretjük a hüttében ülve puncsként, illetve nem utolsó sorban az ebédünket megbolondítani vele. Ez utóbbi felhasználási módját szeretnénk most megmutatni nektek Szendrei Bence csodálatos receptjein keresztül.

    tovább