Belenkaya GOLD vodka

Akciós ár: 3 990 Ft
Ár: 4 990 Ft
Egységár: 5 700 Ft/liter
Ön ennyivel jár jól: 1 000 Ft
 • Márka:
  Belenkaya
 • Ország:
  Oroszország
 • Bruttó ár:
  4 990 Ft
 • Bruttó akciós ár:
  3 990 Ft
 • Karton kiszerelés:
  6 üveg
 • Űrtartalom:
  0,7 liter
 • Alkoholfok:
  40 %

Részletes termékleírás

A  'Belenkaya' már öt éve az első számú vodka - mégpedig a a vodka hazájában, Oroszországban!

Hogy ejtik a márka nevét?
Belenkaya [b' ɛ:l ɛnkaja]
Mit jelent?
A „Belenkaya” az orosz „Fehér” szóból származik
Miért választották ezt a nevet?
A márka története miatt. A 19. században a vodkát kizárólag otthon készítették, emiatt mindig „sáros”, piszkos volt az állaga. Miután a vodka gyártása állami monopólium lett, a gyártása meghatározott szabványok szerint történt, így tiszta és átlátható ital lett. Az emberek ezért szeretettel kezdték el „Belenkaya-nak” nevezni.

A kezdetek.

A 19. században a vodkát kizárólag otthon készítették, emiatt mindig „sáros”, piszkos volt az állaga. Miután a vodka gyártása állami monopólium lett, a gyártása meghatározott szabványok szerint történt, így tiszta és átlátható ital lett. Az emberek ezért szeretettel kezdték el „Belenkaya-nak” nevezni.

A szovjet örökség.

A szovjet idők során mindig ugyanazok a szeszfőzdék gyártottak Belenkaya-t, megőrizve ezzel a hagyományokat és a minőséget. Ebben az időben ez volt az egyetlen vodka, amely nyilvánosságra hozta összetevőit, amely így meghaladta az állami minőségi standardokat és az emberek megkedvelték.

A modern idők

2001 óta a Belenkaya folyamatosan a prémium minőséget képviseli, részt vesz a nemzetközi versenyeken és kiállításokon.
Napjainkban Oroszország első számú, az emberek legkedveltebb vodkája – amit a különleges minőségének, tradíciójának és hagyományainak köszönhetünk.

Előállítás

A sok tapasztalat és folyamatos fejlődés lehetővé tette, hogy kifejlesszenek egy 10 lépcsős előállítási folyamatot. Ezek közül a legkülönlegesebb a faszén oszlopokon keresztül történő szűrés- minden csepp Belenkaya 13 méter hosszú faszén szűrőn megy keresztül, ez adja teljesen egyedi ízét.

13-méter hosszú  faszenes szűrés, Artézi víz

A leghatékonyabb desztillációs módszer csak a Belenkaya-ra jellemző, ez adja az egyedi ízvilágát. A szénen keresztül történő szűrés közben a vodka elnyeli az oxigént, így különleges ízvilág keletkezik.
A lepárláshoz hozzáadott víz a legkiválóbb artézi lelőhelyekről származik – egyenesen a cég saját szibériai kútjaiból, amelyet mély kvarcrétegbe fúrtak -, amelynek egyedi az elektrolit- és folyadék egyensúlya, valamint ásványianyag-tartalma.

Hírek

 • Viaszba zárt tökéletesség

  2019.01.18.

  - Azt tudtad - kérdezi barlangász barátom, aki mellesleg tárgyfotós is, ezért ő készítette a képeket a Maker's Mark-üvegről ehhez a cikkhez -, hogy az igazi viszkifanok tartanak otthon egy kis forrásvizet is az ital származási helyéről, mert ha ebből öntenek pár cseppet a pohárba, még autentikusabbá válik az ízélmény?

  tovább
 • PORTÓI VARÁZSLAT MAGYARORSZÁGON

  2018.12.07.

  PORTÓI VARÁZSLAT MAGYARORSZÁGON

  BESZÁMOLÓ A REAL COMPANHIA VELHA KÓSTOLÓRÓL

  Novemberben a Heinemann Testvérek Kft. szervezésében lezajlott egy igen nívósra sikeredett portói bor kóstoló, amit egy remek szakember tartott, aki nem más, mint a Real Companhia Velha cég jelenlegi tulajdonosa, Pedro Silva Reis.

  tovább