Cégünk, a Heinemann Testvérek Kft. 1992-es megalakulása óta meghatározó szereplője a magyarországi minőségi italpiacnak. Nevünket anyacégünkről, a Gebr. Heinemann-ról kaptuk, ami egy több, mint 100 éves múlttal....
A franciák primeur-nek vagy nouveau-nak, az olaszok novello-nak, az osztrákok pedig Heurige-nek hívják a frissen elkészült, szinte éppen csak, hogy kierjedt, egy kissé még makrancos „új” bort.
A beaujolais nouveau szén-dioxidos erjesztéssel gamay szőlőből készül. A módszer lényege az egészfürtös, szén-dioxid párna alatt történő erjesztés. A bogyók mechanikai sérülés nélkül kerülnek a levegőtől hermetikusan elzárt tartályba, ahol a lassan beinduló erjedés következtében a bogyók belülről, szinte maguktól táródnak fel. Az egész folyamat napok alatt megy végbe, a préselés, tisztítás után hetekkel már palackozhatják is a bort. Ennek eredménye a könnyű test és a hallatlanul gazdag gyümölcsösség.
A Georges Deboeuf Pincészetnél az idei -minden tekintetben furcsa- évben a megszokottnál hamarabb, augusztus 20-án kezdődött a szüret. Ez lehetővé tette, hogy bőven legyen idő a gondos kézileg elvégzett fürt válogatásra. Ennek eredménye ez a különösen magas minőségű és élvezeti értékű Beaujolais Nouveau!
A tradícióknak megfelelően november harmadik csütörtökén kerül forgalomba