A Domaines Ott* lett

A Domaines Ott* lett "Az év európai borászata" 2022-ben

A Domaines Ott* lett "Az év európai borászata" 2022-ben

A tekintélyes amerikai Wine Enthusiast magazin a Domaines Ott*-nak ítélte a 2022-es „Az év európai borászata” díját San Franciscóban. Ez volt az első alkalom, hogy ezt a díjat egy rozétermelőnek ítélték oda.

Domaines Ott bor

A díjazottak rangos csoportja

A Wine Enthusiast minden évben díjazza azokat az innovatív vállalatokat és személyeket, akik valamilyen formában hozzájárultak a bor és az alkoholos italok piacának sikeréhez.

A világ minden borvidékéről érkező társadalmi elemzők, borászati cégek vezérigazgatói, termelők és sommelier-k is vannak a 2022-es díjazottak között idén is, a bor- és szeszesital-iparban úttörő tehetségek sokszínűségét tükrözve.

Domaines Ott*: a "Provence-hoz szorosan kötődő borház".

A Wine Enthusiast Wine Star Awards zsűrije a Domaines Ott*-nak ítélte oda ezt a díjat, amellyel elismeri, hogy ez a Provence-i zászlóshajó termék egy olyan rozé, amely az ikonikus amfora alakú palackkal nagyban hozzájárult a borászat hírnevének öregbítéséhez az Egyesült Államokban és világszerte a borkedvelők körében.

A díj egyben elismeri a három Domaines Ott* birtok sokszínűségét és egymást kiegészítő jellegét is: a történelmi Château Romassan Bandolban, a Clos Mireille, egy volt kolostor La Londe les Maures-ban, és a széljárta zászlóshajó, a Taradeau-ban található Château de Selle.

 Domaines Ott birtok

A "Wine Star Awards" a Domaines Ott* elismerésével a kézműves minőséget kívánta méltatni, amely elválaszthatatlan a borok személyiségétől.

A Domaines Ott* borok előállítása a szőlőtermesztés helyén történik, vegyszerek használata nélkül, a Borház 1896-os megalapítása óta. Ezek a borok egy autentikus, a természetet mélyen tisztelő szőlősgazdák szemléletének eredménye, ami egy egyedi karaktert és a világ minden táján elismert minőséget kölcsönöz.

 Domaines Ott bor

"A természet és az általa adott ajándék iránti végtelen tisztelet, valamint a kivételes termelőhely folyamatos ápolása a precíz, kíméletes és jól mérhető munkával: ez a kulcsa a finom borok készítésének, és ez motivál minket minden nap. Ez a díj valódi nemzetközi elismerést jelent. Nagy büszkeséggel tölti el a Domaines Ott* egész csapatát, és hatalmas ösztönzést jelent számunkra, hogy folytassuk a kézműves-borászat szemléletmódját, amelynek a Domaines Ott* 19. század végi megalapítása óta, generációkon át, elkötelezett hívei vagyunk" - mondta Jean-François Ott, a Domaines Ott* ügyvezető igazgatója.

Forrás: https://www.winemag.com/2022/11/03/domaines-ott-wine-star-2022-european-winery-of-the-year/

A Domaines Ott*-ról

A Domaines Ott* története Marcel Ott-tal kezdődött 1896-ban. Közel 130 évvel később a három Ott* birtok még mindig megtalálható Provence-ban, két borvidéken, Côtes de Provence-ban és Bandolban: A Château de Selle Taradeau-ban, a Clos Mireille La Londe les Maures-ban és a Château Romassan Le Castellet-ben.

A három birtok mindegyike sajátos talajadottságaival és mikroklímájával különleges tulajdonságot ad a Provence-i termőföldnek, amely csodálatos rozé, valamint finom fehér- és vörösborokat eredményez.

 Domaines Ott rozé bor

A birtok negyedik generációjaként Jean-François Ott folytatja az elődje által bevezetett és a mai napig töretlenül működő borászati szemléletét: kíméletes és fenntartható szőlőtermesztés a 2022-es évjárat óta tanúsított organikus módszerekkel, a hatályos előírásokon messze túlmutató biodinamikus gyakorlatok által inspirált termesztési módszerekkel párosulva. Ez egy olyan lelkiállapotot és szakértelmet tükröz, amely a kézművességen és a személyre szabott megközelítésen alapul, amelyek természetes módon rezonálnak a Roederer Collection ethoszával, amelynek a Domaines Ott* 2004 óta része.

Tekintse meg a Domaines Ott borokat a kínálatunkban.

Hírek

expand_less