Zonin Zinzula Rose Salento IGT 0,75 l

Ár (bruttó): 6 490 Ft
Egységár: 8 653 Ft/liter
 • Márka:
 • Súly:
 • Típus:
  brut
 • Ország:
  Olaszország
 • Bruttó ár:
  6 490 Ft
 • Szín:
  rosé
 • Szőlőfajta:
  Negroamaro
 • Karton kiszerelés:
  6 üveg
 • Alkoholfok:
  12,5 %
 • Borvidék:
  Puglia
 • Űrtartalom:
  0,75 liter

Részletes termékleírás

A Zìnzula, a Masseria Altemura ékköve, Puglia két tengere között született, és a tengerpart pompáját ünnepli, tisztelegve Salento legszebb barlangja, a Zìnzulusa előtt. Negroamaro szőlőből készült rozé, amely illatainak finomságával és karcsú, kanyargós, fénytől ragyogó testének ragyogásával csábít. A Zìnzula egyedülálló szépsége a kifinomult részletekből és a Földközi-tenger kristálytiszta vizének tisztaságából fakad.

A SZŐLŐBIRTOK

A Zìnzula szőlőültetvények mészkőágyon fekvő finom vörös talajrétegből állnak. A kiváló minőségű rozé előállítása érdekében a negroamarót ebben az esetben ugyanazokkal az agronómiai technikákkal termesztik, mint a legjobb fehérborok esetében: erőteljes lombkoronával, amely sikeresen védi a szőlőt a túléréstől és a leégéstől, elkerülve az oxidatív hatásokat, a magas alkoholtartalmat és a túlzott tanninokat. Ahhoz, hogy a szüret idejére teljesen kifejlett, ropogós fürtök szülessenek, elengedhetetlen, hogy a szőlő a döntő érési szakaszban megfelelő mennyiségű vízhez jusson. A szőlőültetvények gondos kezelése képezi az alapját a nagy savtartalommal, frissességgel és aromatikus finomsággal rendelkező rozénak.

BORKÉSZÍTÉS ÉS ÉRLELÉS

A Zìnzulában használt negroamarót szeptember közepén, a hajnal első sugarainál szüretelik. A must úgynevezett "lacrima" vagy statikus "csepegtetése" a szőlő saját súlya alatt történik a présben, mindenféle maceráció nélkül. Ez a technika lehetővé teszi a nagyon finom rózsás árnyalat kinyerését, és megőrzi a legfrissebb fajtajegyeket, a tanninok és a bőrrel kapcsolatos keserű jegyek abszolút minimálisra csökkentésével. Az így kapott bor rozsdamentes acéltartályokban erjed, és körülbelül 4 hónapig marad a finom seprőn, majd rövid ideig palackban érlelődik.

ÍZJEGYEI

színe: lágy és finom, mint a kompakt arcpúder, nagyon enyhe rézszínű reflexekkel.

illata: bőséges, kifinomult virágos rózsabogyó jegyekkel, amelyeket kellemes fekete cseresznye aromák és a rózsaborsra és gyömbérre emlékeztető fűszeresség kísér, a kurkuma legcsekélyebb leheletével.

íze: harmónia és intenzív frissesség a karcsú testesség, amelyet finom savak támogatnak, és amelyet egy vibráló, pikáns vonulat tesz kanyargóssá. A szájpadláson kellemesen, ropogós gyümölcsöket mutat, és egy markáns ásványos fináléval zárul, amely ingerli az ízlelőbimbókat.

GASZTRONÓMIAI AJÁNLÁSOK

A Zìnzula tökéletesen párosítható olyan előételekkel, mint a halas falatkák, aprósütemények és zöldségek, párolt kagylók, szezonális zöldségek, valamint friss és közepesen érlelt sajtok. Kiválóan illik a tenger gyümölcseihez vagy zöldséges rizottókhoz, spagettikhez, halragukhoz és friss, fűszeres nemzetközi ételekhez, például mediterrán tésztákhoz és pad thai-okhoz egyaránt.

APPELLÁCIÓ

Negroamaro Rosato Salento IGT

TERMŐTERÜLET

Brindisi tartomány

SZŐLŐ

100% Negroamaro

TÁLALÁSI HŐMÉRSÉKLET

10° - 12° C

ALKOHOLTARTALOM

12% vol.

ŰRTARTALOM

750 ml

 

DÍJAK:

James Suckling

90 pts / vintage 2021

 

Asia Trophy Wine Gold Medal / vintages 2020

FALSTAFF

91 pts / vintage 2022

G&G

90 pts GOLD MEDAL / vintage 2021

Márka

Zonin

A Zonin család 1821 óta termel szőlőt és készít borokat. Jelenleg a hetedik generáció irányítja Olaszország és egyben Európa egyik legnagyobb és legjelentősebb családi borgazdaságát, vezetője Gianni Zonin.

Tovább a márkaoldalra
expand_less