Cégünk, a Heinemann Testvérek Kft. 1992-es megalakulása óta meghatározó szereplője a magyarországi minőségi italpiacnak. Nevünket anyacégünkről, a Gebr. Heinemann-ról kaptuk, ami egy több, mint 100 éves múlttal....
A Zìnzula, a Masseria Altemura ékköve, Puglia két tengere között született, és a tengerpart pompáját ünnepli, tisztelegve Salento legszebb barlangja, a Zìnzulusa előtt. Negroamaro szőlőből készült rozé, amely illatainak finomságával és karcsú, kanyargós, fénytől ragyogó testének ragyogásával csábít. A Zìnzula egyedülálló szépsége a kifinomult részletekből és a Földközi-tenger kristálytiszta vizének tisztaságából fakad.
A SZŐLŐBIRTOK
A Zìnzula szőlőültetvények mészkőágyon fekvő finom vörös talajrétegből állnak. A kiváló minőségű rozé előállítása érdekében a negroamarót ebben az esetben ugyanazokkal az agronómiai technikákkal termesztik, mint a legjobb fehérborok esetében: erőteljes lombkoronával, amely sikeresen védi a szőlőt a túléréstől és a leégéstől, elkerülve az oxidatív hatásokat, a magas alkoholtartalmat és a túlzott tanninokat. Ahhoz, hogy a szüret idejére teljesen kifejlett, ropogós fürtök szülessenek, elengedhetetlen, hogy a szőlő a döntő érési szakaszban megfelelő mennyiségű vízhez jusson. A szőlőültetvények gondos kezelése képezi az alapját a nagy savtartalommal, frissességgel és aromatikus finomsággal rendelkező rozénak.
BORKÉSZÍTÉS ÉS ÉRLELÉS
A Zìnzulában használt negroamarót szeptember közepén, a hajnal első sugarainál szüretelik. A must úgynevezett "lacrima" vagy statikus "csepegtetése" a szőlő saját súlya alatt történik a présben, mindenféle maceráció nélkül. Ez a technika lehetővé teszi a nagyon finom rózsás árnyalat kinyerését, és megőrzi a legfrissebb fajtajegyeket, a tanninok és a bőrrel kapcsolatos keserű jegyek abszolút minimálisra csökkentésével. Az így kapott bor rozsdamentes acéltartályokban erjed, és körülbelül 4 hónapig marad a finom seprőn, majd rövid ideig palackban érlelődik.
ÍZJEGYEI
színe: lágy és finom, mint a kompakt arcpúder, nagyon enyhe rézszínű reflexekkel.
illata: bőséges, kifinomult virágos rózsabogyó jegyekkel, amelyeket kellemes fekete cseresznye aromák és a rózsaborsra és gyömbérre emlékeztető fűszeresség kísér, a kurkuma legcsekélyebb leheletével.
íze: harmónia és intenzív frissesség a karcsú testesség, amelyet finom savak támogatnak, és amelyet egy vibráló, pikáns vonulat tesz kanyargóssá. A szájpadláson kellemesen, ropogós gyümölcsöket mutat, és egy markáns ásványos fináléval zárul, amely ingerli az ízlelőbimbókat.
GASZTRONÓMIAI AJÁNLÁSOK
A Zìnzula tökéletesen párosítható olyan előételekkel, mint a halas falatkák, aprósütemények és zöldségek, párolt kagylók, szezonális zöldségek, valamint friss és közepesen érlelt sajtok. Kiválóan illik a tenger gyümölcseihez vagy zöldséges rizottókhoz, spagettikhez, halragukhoz és friss, fűszeres nemzetközi ételekhez, például mediterrán tésztákhoz és pad thai-okhoz egyaránt.
APPELLÁCIÓ
Negroamaro Rosato Salento IGT
TERMŐTERÜLET
Brindisi tartomány
SZŐLŐ
100% Negroamaro
TÁLALÁSI HŐMÉRSÉKLET
10° - 12° C
ALKOHOLTARTALOM
12% vol.
ŰRTARTALOM
750 ml
DÍJAK:
James Suckling
90 pts / vintage 2021
Asia Trophy Wine Gold Medal / vintages 2020
FALSTAFF
91 pts / vintage 2022
G&G
90 pts GOLD MEDAL / vintage 2021