Chernel Szénsavasmentes víz 0,33 l - 1 karton felett csak budapesti kiszállítással!

Ár (bruttó): 369 Ft
Egységár: 1 118 Ft/liter
 • Márka:
  Chernel víz
 • Bruttó ár:
  369 Ft
 • Karton kiszerelés:
  24 üveg
 • Űrtartalom:
  0,33 liter
 • Ország:
  Magyarország
 • Súly:

Részletes termékleírás

Kedves Vásárlóink! Ezt a terméket kizárólag kartonnal (24db) értékesítjük. Nagy mennyiségben kizárólag BUDAPESTEN belüli szállítást vállalunk!

A Chernel (‘sernel) forrás vízadó helyét elsőként 1225-ben említik írásos források, mint gyógyító vízű forrás. A környék kedvelt vízadó forrása azóta, írásos emlékek rögzítették, hogy Mária Terézia magyarországi látogatásai alkalmával kedvelt megállóhelye volt a forrás, ahol szomját csillapította.

A Chernel nevet Chernel István híres magyar ornitológusunkról kapta.

A Chernel család az Árpádházi királyok korszakából eredeztethető, Kőszeg és környékén nagyobb földbirtokkal rendelkeztek mindig, így a forrás és környéke is egy ideig a családi birtokhoz tartozott. Chernel Istvánnal köszönhetjük a rozsdástorkú pityer (Anthus cervinus) és a vékonycsőrű víztaposó (Phalaropus hyperboreus) madárfajok felfedezését, valamint a síelés sport meghonosítását. Megszállottan szerette és védte a környezetet, megalapította a Madarak és Fák napját. A Chernel vizek neki állítanak emléket, felhívja a fi gyelmet a tudatos és minőségi életre.

Engedjük, hogy az Alpokból származó kristálytiszta forrásvíz egyedülálló frissességével lenyűgözzön minket, és a Chernel hozzásegítsen minket a minőségi élethez. Tökéletes kalcium-magnézium arányával, alacsony nátrium tartalmával és magas metakovasav tartalmával a legkiválóbb ásványvíznek tartjuk, ezzel elköteleztük magunkat arra, hogy a magyar minőségi vendéglátást a legkiválóbb minőségű hazai forrásból származó termékkel bővítsük.

expand_less