Újabb 3 fantasztikus koktélrecept - Roku ginből!

Újabb 3 fantasztikus koktélrecept - Roku ginből!

Mint tudjuk, gin felhasználásával már jóval azelőtt készültek remek koktélok, hogy James Bond és az amerikai filmipar divatba hozta volna a legendás száraz martinit. Valójában a gin-koktélok már a XX. század első felében a partik elengedhetetlen kellékei voltak.

A gin gyógynövényes aromája olyan jellegzetes vibe-ot ad, amely semmilyen más italhoz nem hasonlítható. Több ezer gin cocktail létezik a világban, amelyek jelentős részét egy-egy specifikus gin teszi különlegessé.

A Roku gin válogatott alapanyagokból készül

Az immár hazánkban is óriási népszerűségnek örvendő Roku gin kizárólag a felkelő nap országának legjobb termőhelyeiről érkező prémium alapanyagokból készül. A távol-keleti kézműves hagyományok alapján, a japán mesterekre jellemző évszázados szabályok követésével és a részletekig aprólékos precizitással.

A Roku egyedi módon, négyszeres lepárláson esik át, a különböző alapanyagokat ráadásul külön-külön párolják le. További különlegesség az úgynevezett vákuum-desztillációs eljárás, amelynek révén az italban valóban megmarad a cseresznyefa virágának egyedülállóan édeskés íze.

A legmenőbb koktélok Roku ginből:

A japánok, a tradícióik iránti tisztelet jegyében találták ki a Rokuhoz legjobban passzoló gin-tonik verziójukat. A Japanese Gin & Tonic a japán vendégszeretet alapvető esszenciáját, vagyis az “omotenashit” testesíti meg, amely afféle frissítő rituálé. A tökéletes “Roku-élményt” garantáló koktél receptjét megtalálod itt, a márkaoldalunkon.

És most következzen további 3 fantasztikus, azaz “gintasztikus” koktél - egyenesen Japánból!

1. Roku Spring Highball

Ezernyi okunk lehet arra, hogy napunkat egy csodálatos gin-koktéllal koronázzuk meg, de ha valami igazán különleges frissességre vágyunk, akkor ennél keresve sem találhatunk jobbat. 

Hozzávalók:

35 ml Roku gin 

25 ml rebarbara likőr

90 ml hibiszkusz ízű tonik

sok jég

Roku Spring Highball koktél

2. Roku Plum Martini

A Roku Plum Martini koktél esetében a részletekre való maximális odafigyelés a koktél tálalásában, díszítésében is tökéletesen megnyilvánul. 

Hozzávalók:

45 ml Roku gin 

10 ml ume (japán kajszi) likőr vagy szilva likőr 

20 ml szóda

díszítésként egy szem koktélszilva vagy cseresznye

Roku Plum Martini koktél
3. Roku Gimlet

Legyen szó egy elegáns partiról vagy egy romantikus éjszakai találkáról, … ha örökre emlékezetes benyomást szeretnénk kelteni, válasszuk ezt az egyszerű, de nagyszerű, klasszikus ínyencséget.

Hozzávalók:

60 ml Roku gin 

30 ml lime lé 

egy teáskanál cukor (vagy szirup)

sok jég

Roku Gimlet koktél

Webáruházunk további gin választéka: minden gin

Hírek

expand_less