TWO HANDS Borok

TWO HANDS

Michael Twelftree és Richard Mintz egy barátjuk eljegyzési partiján döntött úgy, hogy itt az ideje saját vállalkozásba fogni, ebből született meg a Two Hands Wines. Céljuk a mai napig az, hogy megmutassák az ausztrál Shiraz sokszínűségét, így az ország különböző régióiban termett szőlőt mind egyénileg kezelik és dolgozzák fel.

 Első évjáratuk 2000-ben született, 17 ezer tonna szőlő feldolgozásából.
Michael kihasználva kapcsolatait, először az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság piacain jelent meg boraival és igen kedvező fogadtatásban részesült. Ennek hatására növelte a cég termelését és 2003-ban megszületett a Garden Series, majd nem sokkal később a Pictures Series. Mindkét kollekció egyedülállónak számít Ausztráliában, míg az előbbi az ország hat legkiválóbb borrégiójából (Barossa Valley, Clare Valley, McLaren Vale, Eden Valley, Adelaide Hills és Heathcote) származó Shiraz-t mutatja be, addig az utóbbi különböző régiókból származó, különböző szőlőfajtákkal dolgozik. Ugyanebben az évben Michael a Marananga-patak mellett elhaladva megtalálta a Two Hands Wines későbbi központját is, egy elhanyagolt birtok képében. Ide építették 2004-ben a pincéjüket is, amely kifejezetten kis tételek feldolgozására alkalmas. Itt kísérleteznek új technikák bevezetésével, új szőlőfajták kipróbálásával, illetve ez a pince volt a 2005-ben indult Single Vineyard Series bölcsője is.
Megalapításuk óta számos elismerést begyűjtöttek, Robert Parker egyenesen „a déli félteke legjobb kereskedőjének” nevezte.

Hírek

 • A víz és a whisk(e)y kapcsolata

  A víz és a whisk(e)y kapcsolata

  Március 22 a víz világnapja. A víz a Föld felületén megtalálható egyik leggyakoribb anyag, a földi élet alapfeltétele.  Sokszor nem is gondolunk rá, hogy a víz milyen fontos szerepet tölt be az életünkben. A víz élettani, gazdasági és ipari szempontból is kiemelkedően fontos.

  tovább
 • Újvilági Borakadémia - Egyesült Államok

  Újvilági Borakadémia - Egyesült Államok

  Évről-évre egyre több borkedvelő honfitársunk kezd rajongani az újvilági borok iránt is, amelyek legjellemzőbb stílusjegyei a könnyed, gyümölcsös aromák és a kiszámítható minőség. Az éghajlati adottságok miatt minden szüretnél közel hasonló alapanyagból készülnek ezek a borok, így az évjáratok sokkal kevésbé szólnak bele a minőségbe, mint Európában.

  “Újvilági Borakadémia” c. sorozatunkban most az Egyesült Államok legjobb termőhelyeivel ismerkedünk meg részletesebben, webshopunk kínálatából válogatva pedig az itt olvasottakat gyakorlati teszteléssel is ellenőrizheted! 

  tovább
expand_less