TWO HANDS Borok

TWO HANDS

Michael Twelftree és Richard Mintz egy barátjuk eljegyzési partiján döntött úgy, hogy itt az ideje saját vállalkozásba fogni, ebből született meg a Two Hands Wines. Céljuk a mai napig az, hogy megmutassák az ausztrál Shiraz sokszínűségét, így az ország különböző régióiban termett szőlőt mind egyénileg kezelik és dolgozzák fel.

 Első évjáratuk 2000-ben született, 17 ezer tonna szőlő feldolgozásából.
Michael kihasználva kapcsolatait, először az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság piacain jelent meg boraival és igen kedvező fogadtatásban részesült. Ennek hatására növelte a cég termelését és 2003-ban megszületett a Garden Series, majd nem sokkal később a Pictures Series. Mindkét kollekció egyedülállónak számít Ausztráliában, míg az előbbi az ország hat legkiválóbb borrégiójából (Barossa Valley, Clare Valley, McLaren Vale, Eden Valley, Adelaide Hills és Heathcote) származó Shiraz-t mutatja be, addig az utóbbi különböző régiókból származó, különböző szőlőfajtákkal dolgozik. Ugyanebben az évben Michael a Marananga-patak mellett elhaladva megtalálta a Two Hands Wines későbbi központját is, egy elhanyagolt birtok képében. Ide építették 2004-ben a pincéjüket is, amely kifejezetten kis tételek feldolgozására alkalmas. Itt kísérleteznek új technikák bevezetésével, új szőlőfajták kipróbálásával, illetve ez a pince volt a 2005-ben indult Single Vineyard Series bölcsője is.
Megalapításuk óta számos elismerést begyűjtöttek, Robert Parker egyenesen „a déli félteke legjobb kereskedőjének” nevezte.

Hírek

 • Hogyan készül a Bourbon lépésről lépésre?

  Hogyan készül a Bourbon lépésről lépésre?

  Valójában a kérdésre a válasz egyszerű. A kukoricából és egyéb gabonákból cefrét készítünk, amihez élesztőt adunk, ami a cukrot alkohollá erjeszti, és ezt lepároljuk majd tölgy fahordókban érleljük. Pofonegyszerű.

  tovább
 • Hogyan lett a vodka a világ legnépszerűbb szeszes itala?

  Hogyan lett a vodka a világ legnépszerűbb szeszes itala?

  Szinte hihetetlennek hangzik, de tény, a XX. század elejéig a világ jelentős részén teljesen ismeretlen ital volt a vodka, amely először az orosz forradalom “mellékhatásaként” kezdte meghódítani a nyugati civilizációt. 1917 után ugyanis a bolsevik terror elől menekülve az orosz arisztokrácia, a polgárság és a művészek köréből is szép számú emigráns szóródott szét nyugaton, és ők az új környezetben sem akarták nélkülözni kedvelt „vizecskéjüket”. 

  tovább
expand_less