TWO HANDS Borok

Michael Twelftree és Richard Mintz egy barátjuk eljegyzési partiján döntött úgy, hogy itt az ideje saját vállalkozásba fogni, ebből született meg a Two Hands Wines. Céljuk a mai napig az, hogy megmutassák az ausztrál Shiraz sokszínűségét, így az ország különböző régióiban termett szőlőt mind egyénileg kezelik és dolgozzák fel.

 Első évjáratuk 2000-ben született, 17 ezer tonna szőlő feldolgozásából.
Michael kihasználva kapcsolatait, először az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság piacain jelent meg boraival és igen kedvező fogadtatásban részesült. Ennek hatására növelte a cég termelését és 2003-ban megszületett a Garden Series, majd nem sokkal később a Pictures Series. Mindkét kollekció egyedülállónak számít Ausztráliában, míg az előbbi az ország hat legkiválóbb borrégiójából (Barossa Valley, Clare Valley, McLaren Vale, Eden Valley, Adelaide Hills és Heathcote) származó Shiraz-t mutatja be, addig az utóbbi különböző régiókból származó, különböző szőlőfajtákkal dolgozik. Ugyanebben az évben Michael a Marananga-patak mellett elhaladva megtalálta a Two Hands Wines későbbi központját is, egy elhanyagolt birtok képében. Ide építették 2004-ben a pincéjüket is, amely kifejezetten kis tételek feldolgozására alkalmas. Itt kísérleteznek új technikák bevezetésével, új szőlőfajták kipróbálásával, illetve ez a pince volt a 2005-ben indult Single Vineyard Series bölcsője is.
Megalapításuk óta számos elismerést begyűjtöttek, Robert Parker egyenesen „a déli félteke legjobb kereskedőjének” nevezte.

Hírek

 • Jim Beam White-on túl...

  2020.05.04.

  Az idén 225. évfordulóját ünneplő Jim Beam, talán az egyik legismertebb bourbon márka a hazai piacon. Nem túlzás, azt állítanom, hogy a Jim Beam White szinte minden vendéglátóhelyen megtalálható az országban.

   

  tovább
 • Roku, az első Japán kézműves Gin

  2020.04.22.

  Napjaink egyik legnépszerűbb itala a Gin és természetesen a Gin&Tonik. Nagyjából 8-10 éve indult el ez a forradalom a világszerte és kezdtek el megjelenni egyre újabb és trendibb ginek a piacon.

  tovább