Sogrape Vinhos Borok

A borászati vállalkozást Fernando van Zeller Guedes alapította, tizenhat barátjával közösen, a második világháború idején, 1942-ben.

Jelenleg is az alapító család tulajdonában van a vállalt, vezetője Salvador Guedes, Fernando Guedes fia. Az Ibériai-félsziget egyik legjelentősebb bortermelőjének Portugálián kívül birtokai vannak Argentínában, Chilében, Új-Zélandon és Spanyolországban, összesen 3500 hektáron gazdálkodnak. Legsikeresebb boruk, a Mateus Rosé a világ legnagyobb mennyiségben készített rozé bora, több mint 120 országban, köztük Magyarországon is elérhető.

Hírek

 • Viaszba zárt tökéletesség

  2019.01.18.

  - Azt tudtad - kérdezi barlangász barátom, aki mellesleg tárgyfotós is, ezért ő készítette a képeket a Maker's Mark-üvegről ehhez a cikkhez -, hogy az igazi viszkifanok tartanak otthon egy kis forrásvizet is az ital származási helyéről, mert ha ebből öntenek pár cseppet a pohárba, még autentikusabbá válik az ízélmény?

  tovább
 • PORTÓI VARÁZSLAT MAGYARORSZÁGON

  2018.12.07.

  PORTÓI VARÁZSLAT MAGYARORSZÁGON

  BESZÁMOLÓ A REAL COMPANHIA VELHA KÓSTOLÓRÓL

  Novemberben a Heinemann Testvérek Kft. szervezésében lezajlott egy igen nívósra sikeredett portói bor kóstoló, amit egy remek szakember tartott, aki nem más, mint a Real Companhia Velha cég jelenlegi tulajdonosa, Pedro Silva Reis.

  tovább