Rocca di Montemassi Borok

 Toscana-i borvidék Közép-Olaszország nyugati partvidékén helyezkedik el, s mintegy 23.000 km2 foglal magába, beleértve a partjai mentén található szigeteket, többek között Elbát is.

Toscana Olaszország egyik legszebb-, s egyben Európa egyik legöregebb borvidéke. Széltében hosszában hegyek, valamint, egymástól gyönyörű-, zöld erdőkkel elválasztott dombok és völgyek szelik át. A Toscana-i bortermelés gyökerei a Chianti vidékre vezethetőek vissza, ahol már az Etruszkok is szisztematikus szőlőtermesztést folytattak. Napjainkban Toscana szőlőtermesztése egyre inkább a dombvidékekre koncentrálódik, még a sík területeken egyre inkább visszaszorul.

Hírek

 • Viaszba zárt tökéletesség

  2019.01.18.

  - Azt tudtad - kérdezi barlangász barátom, aki mellesleg tárgyfotós is, ezért ő készítette a képeket a Maker's Mark-üvegről ehhez a cikkhez -, hogy az igazi viszkifanok tartanak otthon egy kis forrásvizet is az ital származási helyéről, mert ha ebből öntenek pár cseppet a pohárba, még autentikusabbá válik az ízélmény?

  tovább
 • PORTÓI VARÁZSLAT MAGYARORSZÁGON

  2018.12.07.

  PORTÓI VARÁZSLAT MAGYARORSZÁGON

  BESZÁMOLÓ A REAL COMPANHIA VELHA KÓSTOLÓRÓL

  Novemberben a Heinemann Testvérek Kft. szervezésében lezajlott egy igen nívósra sikeredett portói bor kóstoló, amit egy remek szakember tartott, aki nem más, mint a Real Companhia Velha cég jelenlegi tulajdonosa, Pedro Silva Reis.

  tovább