Robert Weil

Az 1875-ben alapított Weingut Robert Weil-t ma Wilhelm Weil vezeti, az alapító család negyedik generációja.

A birtok alapítója, Dr. Robert Weil 1867-ben vásárolta első szőlőültetvényeit Kiedricher Bergben, amikor még a párizsi Sorbonne német professzora volt.

Az 1870/71-es francia-porosz háború közeledtével kénytelen volt elhagyni Franciaországot.

Wiesbadenben telepedett le, ahol újságíróként dolgozott, majd Kiedrichben, ahol a legjobb fekvésű területek megvásárlásával bővítette szőlőbirtokait a hegységben.

A minőségorientált szőlőtermesztés iránti rendíthetetlen elkötelezettségének, előrelátásának és a birtokba való befektetési hajlandóságának köszönhetően a birtok gyorsan fejlődött, és borai hamarosan nemzetközi hírnévre tettek szert.

A Weingut Robert Weil Spätlese és Auslese borai számos európai császári és uralkodói házakban, mint a bordeaux-i vörösborok fehér megfelelői.

Ma a birtok 90 hektárnyi szőlőterületén 100%-ban rizlinget termesztenek.

A birtok története során mindig is a rizlingszőlőre összpontosított, és szigorú, minőségorientált gyakorlatot követett a szőlőben - például szigorú metszést a terméshozam ellenőrzésére és szelektív kézi szüretet -, valamint a pincében, ahol a borokat a lehető legkíméletesebben érlelik.

Ez a megingathatatlan és kompromisszumok nélküli minőségirányítás a központi eleme annak, hogy a Weingut Robert Weil 1989 óta minden évjáratban minden Prädikat besorolású bort, egészen a Trockenbeerenauslese-ig bezárólag, töretlen sorozatban állít elő.

A birtok 1875 óta tartó elkötelezettsége a rizling iránt a nemzetközi borvilág számos megfigyelőjét arra késztette, hogy a Weingut Robert Weil a "château-jelleggel" a német rizlingkultúra világméretű szimbólumának tekintse.

expand_less