Különleges és izgalmas vodka koktélok - ínyenceknek!

Különleges és izgalmas vodka koktélok - ínyenceknek!

A külföldi bárokban a menő, kreatív bartenderek legalább akkora népszerűségnek örvendenek, mint mondjuk nálunk a sztár DJ-k. Nem véletlenül, hiszen ők az ital valódi művészei, akiknek alkotásaiban nem csak gyönyörködni lehet, hanem páratlan ízélmény kíséretében a műveket szó szerint el is fogyaszthatjuk. Nem véletlen az sem, hogy a legnemesebb nedűkhöz a művészi szintet képviselő mixerek kizárólag a legjobb minőségű vodkát pl. a szibériai Beluga egyes variációit használják. A Beluga vodka kifinomult ízvilága a kiváló minőségű összetevőknek köszönhető. Fő alapanyaga a rozs, de emellett zab, méz, máriatövis kivonat és egy csipetnyi vanília is szerepel a titkos receptben. Ami azonban a világ legjobb vodkái közé emeli a Belugát, a szibériai artézi víz, amely 300 méter mélyről érkezik és jégkorszaki tisztaságú. 

1. Beluga Chocolate Old-Fashioned

Ezt az igazán izgalmas és fenséges koktélt a különleges találkozásokra érdemes tartogatni: hiszen magában az italban is tökéletes harmóniában egyesül a csokoládé édessége a narancs kesernyés pikantériájával, valamint a tiszta vodka frissessége a skót whisky nemes eleganciájával.

Hozzávalók:

Az összetevőket keverőpohárba öntjük, majd alaposan felkavarjuk. Leszűrjük és jégkockákra töltjük, klasszikus whisky-s pohárban szervírozzuk.

Beluga Chocolate Old-Fashioned koktél

2. Beluga Collins

Ha már uncsi, hogy mindenki Aperollal a kezében társalog a bárpultnál, törd meg a narancsszínű monotóniát egy igazán frissítő, bodzás-vodkás-rozmaringos koktéllal, és adj új lendületet az éjszakának!

Hozzávalók:

  • 50 ml Beluga Nobble Vodka
  • 20 ml Bodza szirup
  • 20 ml frissen facsart citromlé
  • Szóda
  • Friss rozmaring

A vodkát a bodzasziruppal és a citromlével együtt töltsük magas falú long drink pohárba, majd ezután tegyünk bele 2-3 jégkockát. Kavarjuk össze és spricceljünk rá szódát (ne bubis vizet!). Díszítésként egy frissen vágott rozmaring-ágat szúrjunk bele a közepébe!

Beluga Collins vodka koktél

3. Beluga Spa Package

És végül egy nagydíjas koktél-recept azoknak, akik tudják, az élet a legjobb dolgokat mindig a bátraknak tartogatja. Ha szereted az extrém különlegességeket, ez az egyszerre hűsítő és pikáns koktél kitűnő választás a számodra.

Hozzávalók:

A szőlőszemeket, a jalapeno paprikát és az uborkát zúzzuk össze a shakerben, majd töltsük rá vodkát, a bort, a limonádét és az agavé-szirupot. Rázzuk össze alaposan. Majd szűrjük bele óvatosan egy nagyobb méretű, magas falú pohárba és tegyünk bele jeget. Koktélos kardra szúrt szőlőszemekkel vagy vékony szelet uborkával díszítjük. 

Beluga Spa Package koktél


Webáruházunkban kapható vodkák

Hírek

expand_less