Finsbury

A Finsbury gin egy több mint 250 éves, gondosan őrzött, titkos recept alapján készül Londonban, ezt fejezi ki a márka mottója is: "Az eredeti nem változik". 

A Finsbury a klasszikus London Dry Gin kategória etalonnak számító megtestesítője, és az egyik legnépszerűbb gin egész Európában. A legismertebb gin-alapú koktélok közül talán a legjobb alapanyag gin-tonikhoz, ahol a boróka „harapása” hagyományosan elvárható jellegzetesség az italtól, illetve Martini készítéséhez is kitűnő választás. 

A borókafa apró, sötét bogyói adják a Finsbury jellegzetes, erős illatát. Bár mind ízében, mind illatában a boróka a legdominánsabb elem, azért nem ez az egyetlen összetevője. 

Illatában élénk citrus és koriander jegyek is érezhetők, ízében pedig az édesgyökér, a boróka és a citrom vidám egyvelege jelenik meg a végén egy határozott fűszeres lecsengéssel.

A márka palackja egészen egyedülálló: átlátszó üvegből készült, nagy és széles formájú élénk sárga címkével. A címke tetején London város eredeti címere látható.

A “klasszikus” sárga címkés verzió mellett egyre népszerűbb a 47% alkoholtartalmú, fériasabb Platinum változat valamint a rikítóan élénk rózsaszín-magenta címkés Wild Strawberry is, amely elsősorban a gyümölcsös ízű gin kedvelői számára tökéletes választás.

A “London Dry Gin”, a talán legismertebb gin típus. Nevét onnan kapta, hogy Londonban vált népszerűvé, az akkoriban megszokott gineknél jóval szárazabb alternatívaként.

A London Dry Gin címkét viselő italoknak határozottan semleges ízbázisúnak és legalább 37,5% alkoholtartalmúnak kell lenniük, hogy a London Dry besorolás kerülhessen a palackra. A borókát közvetlen érés előtt szedik és 2 évig érlelik, aszalják. 

 

Az angol ginek jelentősen különböznek az amerikai vetélytársaktól. Az angol gin ugyanis jóval szárazabb és illatosabb tengerentúli rokonánál, míg az amerikai inkább édesebb, de kevésbé aromás. A világon bármilyen módszerrel is ízesítik a London Dry Gint, az minden esetben száraz italnak tekinthető.  Az összes gin, ami webáruházunkban kapható: gin

expand_less