A Finsbury gin 250 éves titkos recept alapján készül Londonban. A borókafa apró, sötét bogyói adják a gin jellegzetes, erős illatát. Bár a ginnek mind ízében, mind illatában a boróka a legdominánsabb elem, azért nem ez az egyetlen összetevője. Tulajdonképpen minden száraz gint hasonló eljárással készítenek. Gabona felhasználásával (75% kukorica, 15% maláta, 10% egyéb gabona) tiszta alkoholt nyernek, és ezt követően desztillálják borókabogyó-olajjal. A borókát közvetlen érés előtt szedik és 2 évig érlelik, aszalják. Használnak ízesítésre mandulát, citrom- és narancshéjat, de ezek nem igazán jellemzők a tradicionális gingyártásra. Ezek a másodízesítések fedik fel a ginkészítők művészetét és adják meg a speciális bukéját egyes gineknek.

Az angol ginek, ha nem is sokban, de különböznek egymástól, ellenben szakadék választja el az angolt az amerikaitól. Az első, legszembeötlőbb különbség az alkoholtartalmukban van, a 45-47%-os angol ginnel szemben jó, ha 38-40%-os az amerikai. Az angol gin jóval szárazabb és illatosabb tengerentúli rokonánál. A világon bármilyen módszerrel is ízesítik a gint, az minden esetben száraz italnak tekinthető. Csak egyetlen gin készül cukor hozzáadásával, és ez az Old Tom, angol gin

Hírek

  • Harry Potter - Jelly belly nyereményjáték

    2018.02.15.

    JÁTÉKSZABÁLYZAT – 2018.02.19.

    Harry Potter- Jelly Belly nyereményjáték

    2018.02.19. 17:00-tól 2018.02.26. 12:00 óráig tartó " NYEREMÉNYJÁTÉK" üzenőfali nyereményjátékhoz

    tovább
  • Hogy lett a Jelly Belly a világ legélethűbb ízű drazséja?

    2018.01.29.

    A JellyBelly™ cukorka gyökerei egy Goelitz nevű család nevéhez fűződnek. Két fiatalember, akik testvérek voltak Németországból emigráltak Amerikába, hogy megcsinálják a szerencséjüket. Elvégeztek egy cukorkagyártó iskolát, majd 2 évvel a megérkezésük után 1869-ben Gustav Goelitz, fagylalt és cukorka boltot vásárolt Bellevillben. Az ő testvére Albert pedig, lovas kocsiról az utcán árulta az édességeket.

     

    tovább