Fedezd fel a legjobb amerikai chardonnay borainkat!

Fedezd fel a legjobb amerikai chardonnay borainkat!

A “napfény íze” - emlékszel még erre a remek filmre?

Ha megkóstolod a webshopunkban kapható, kiváló minőségű francia és amerikai chardonnay borainkat, te is úgy érzed majd, mintha belekóstolnál a napfény ízébe.

A chardonnay ugyanis nem véletlenül lett mára a világ egyik legnépszerűbb szőlőfajtája, amely bár Franciaországban “született”, de ma már szinte minden nagyszerű adottságokkal rendelkező borvidéken megtalálható. 

Az Egyesült Államokban a chardonnay az 1970-es években kezdte el meghódítani a borkedvelők szívét, és azóta valóban a legkedveltebb fehérbor fajtává vált. Különösen a kaliforniai és az oregoni borászok kimagasló munkájának köszönhetően.

Az amerikai chardonnay borok stílusa az éghajlattól, a talajtól és a borkészítési technikáktól függően elég változatos ugyan, de általában “napfényesebbek”, bársonyosabbak és krémesebbek, mint francia társaik. Gyakran találkozhatunk hordós érleléssel is, ami extra vaníliás, füstös jegyeket kölcsönöz a bornak.

Kalifornia a siker, a csillogás és a chardonnay otthona!

Kalifornia napos éghajlata egyértelműen érezhető az itt készült borok megunhatatlan ízvilágában, amelyben citrusféléket, trópusi gyümölcsöket, valamint almás, körtés és vajas ízeket is felfedezhetünk.

Ebben a blogbejegyzésben öt kiemelkedő amerikai borászatot ajánlunk figyelmedbe, amelyek nedűit megkóstolva te is megismerheted a legjobb amerikai chardonnay-k egyedi, világszerte népszerű világát.

  • Robert Mondavi: A kaliforniai Napa Valley borrégiójának egyik legnevesebb pincészete, amely úttörő szerepet játszott az amerikai chardonnay népszerűsítésében. Boraik testesek, gyümölcsösek és karakteres vaníliás jegyekkel bírnak. Mind a Robert Mondavi Woodbridge, mind a Robert Mondavi Private Selection chardonnay tökéletesen kiegyensúlyozott ital. Illatukban finom citrusfélék és alma, ízükben érett trópusi gyümölcsös karaktereket élvezhetünk. 


 

  • Black Stallion: A kaliforniai Napa Valley másik ikonikus borászata, amely messze földön ismert a chardonnay iránti szenvedélyéről. Boraik elegánsak, kiegyensúlyozottak és határozott citrusos-ásványos jegyekkel rendelkeznek.
    A webshopunkban kapható Black Stallion Napa Chardonnay a Wine Advocate értékelésén 90 pontot kapott. Illatában őszibarack, körte és citromfű pazar egyvelegét élvezhetjük, kiegészülve almavirág aromával és cédrussal. 

  • Woodhaven: Szintén Kaliforniában, de annak egy valamivel enyhébb klímájú részén, a Sonoma Valley borvidéken található a Woodhaven borászat, amelynek kiváló ár/érték arányú chardonnay borai élénk, ásványos, citrusos ízvilággal kényeztetik érzékeinket.

 

  • Gnarly Head: A napfényes kaliforniai borvidék korábbi központja volt Lodi, ahol a Gnarly Head borászat is található. A legendás pincészet innovatív megközelítéséről és szemléletéről híres, ezt a 20-as, 30-as korosztály körében különösen népszerű chardonnay borukban is tetten érhetjük. A Gnarly Head chardonnay-ja telt ízű, gyümölcsös és kirobbanóan citrusos,  krémes sárgadinnyés zamatokkal.  • 1924 Scotch Barrel: A kaliforniai Delicato Family Vineyards cégcsoporthoz tartozó márka egy kísérletező szellemű borászat egyik rendkívüli, zászlóshajó terméke. Az egyedi, használt tölgyfahordós érlelési technika következtében az 1924 Scotch Barrel Chardonnay egy újhullámos, merész italkülönlegesség lett, amely a chardonnay szőlő klasszikus jegyeit ötvözi a skót whiskys hordókban történő érlelés különleges aromájával. Az eredmény egy összetett és emlékezetes ízélmény fűszeres és vaníliás lecsengéssel. 

Borkedvelő honfitársaink körében is folyamatosan növekszik az újvilági borok népszerűsége. A könnyed, gyümölcsös aromák, a kiszámítható minőség és a páratlan éghajlati adottságok miatt mi is jó szívvel ajánljuk a nálunk kapható chardonnay tételeket!

Fedezd fel az amerikai mellett a legjobb francia és hazai chardonnay borainkat is:

=> franciaországi chardonnay borok

=> amerikai chardonnay borok

Hírek

expand_less