Codorníu Borok

A Codorníu család borász vállalkozása a XVI. század közepén kezdődött. Egy abból az időből származó okiratban olvasható, hogy a család már rendelkezett néhány borkészítéshez szükséges eszközzel és géppel.

1659-ben Anna Codorníu férjhez ment Manuel Raventóshoz és a jelentős borkészítési hagyományokkal rendelkező családok egyesültek. 1872-ben Josep Raventós először készített Cava-t Spanyolországban a „hagyományos módszerrel” és teljesen új iparágat alakított ki a Penedés vidéken. A XX. században a Codorníu pincészet Penedés meghatározó borászatává vált, mely a mai napig is őrzi vezető pozícióját, mindig kimagaslóan jó minőségű Cava-ival.

Hírek

  • STROH RUM - RECEPTEK 2. - Szendrei Bencétől

    2018.04.03.

    Ahogy ígértük, jelentkezünk a 2. szuper STROH RUM recepttel, ami számunkra is nagy meglepetés volt. Hagytuk, hogy Bence alkosson valami olyat, ami tényleg 100%-ban kreatív és az Ő utánozhatatlan kezei közül születik, így most a Csokis-rumos bucit készíthetjük el mi is otthon!

    tovább
  • STROH RUM - RECEPTEK- Szendrei Bencétől

    2018.03.19.

    Mindig érdekes, amikor egy alkohol olyan sokszínű, mint a Stroh rumok. Tökéletes önmagában is, de szeretjük a hüttében ülve puncsként, illetve nem utolsó sorban az ebédünket megbolondítani vele. Ez utóbbi felhasználási módját szeretnénk most megmutatni nektek Szendrei Bence csodálatos receptjein keresztül.

    tovább