Codorníu Borok

A Codorníu család borász vállalkozása a XVI. század közepén kezdődött. Egy abból az időből származó okiratban olvasható, hogy a család már rendelkezett néhány borkészítéshez szükséges eszközzel és géppel.

1659-ben Anna Codorníu férjhez ment Manuel Raventóshoz és a jelentős borkészítési hagyományokkal rendelkező családok egyesültek. 1872-ben Josep Raventós először készített Cava-t Spanyolországban a „hagyományos módszerrel” és teljesen új iparágat alakított ki a Penedés vidéken. A XX. században a Codorníu pincészet Penedés meghatározó borászatává vált, mely a mai napig is őrzi vezető pozícióját, mindig kimagaslóan jó minőségű Cava-ival.

Hírek

  • Whisk(e)y a világ egyik legnemesebb itala

    2020.07.01.

    Hogy mi a whisky? Olyan szeszesital, melynek alapja gabona, melyet az erjesztést követően lepárolnak és hordóban érlelnek. Ez persze nagyon tág fogalom és talán ez is a szépsége az egésznek, hiszen ahány ház – jelen esetben lepárló - annyi szokás.

    tovább
  • Ismered a nyári tequila koktélokat Sierra Tequilából?

    2020.07.01.

    A nyári meleg, párás vagy éppen száraz napokon mindig jól jön a felfrissülés. Sokan választják a hideg fröccsöt vagy a sört, de ugyanennyire népszerűek a koktélok is. Most csak a tequila alapú koktélokra fókuszálunk, azok közül is azokra, amelyek nyáron felfrissítenek. 

    tovább