Codorníu Borok

Codorníu

A Codorníu család borász vállalkozása a XVI. század közepén kezdődött. Egy abból az időből származó okiratban olvasható, hogy a család már rendelkezett néhány borkészítéshez szükséges eszközzel és géppel.

1659-ben Anna Codorníu férjhez ment Manuel Raventóshoz és a jelentős borkészítési hagyományokkal rendelkező családok egyesültek. 1872-ben Josep Raventós először készített Cava-t Spanyolországban a „hagyományos módszerrel” és teljesen új iparágat alakított ki a Penedés vidéken. A XX. században a Codorníu pincészet Penedés meghatározó borászatává vált, mely a mai napig is őrzi vezető pozícióját, mindig kimagaslóan jó minőségű Cava-ival.

Hírek

  • A víz és a whisk(e)y kapcsolata

    A víz és a whisk(e)y kapcsolata

    Március 22 a víz világnapja. A víz a Föld felületén megtalálható egyik leggyakoribb anyag, a földi élet alapfeltétele.  Sokszor nem is gondolunk rá, hogy a víz milyen fontos szerepet tölt be az életünkben. A víz élettani, gazdasági és ipari szempontból is kiemelkedően fontos.

    tovább
  • Újvilági Borakadémia - Egyesült Államok

    Újvilági Borakadémia - Egyesült Államok

    Évről-évre egyre több borkedvelő honfitársunk kezd rajongani az újvilági borok iránt is, amelyek legjellemzőbb stílusjegyei a könnyed, gyümölcsös aromák és a kiszámítható minőség. Az éghajlati adottságok miatt minden szüretnél közel hasonló alapanyagból készülnek ezek a borok, így az évjáratok sokkal kevésbé szólnak bele a minőségbe, mint Európában.

    “Újvilági Borakadémia” c. sorozatunkban most az Egyesült Államok legjobb termőhelyeivel ismerkedünk meg részletesebben, webshopunk kínálatából válogatva pedig az itt olvasottakat gyakorlati teszteléssel is ellenőrizheted! 

    tovább
expand_less