Champagne Rothschild Magnum Blanc de Blancs 1,5 l

Ár (bruttó): 84 900 Ft
Egységár: 56 600 Ft/liter

2007-ben vásárolt birtokot a Rothschild család Vertus-ben, hogy megalapítsa saját Champagne házát. Akárcsak Bordeaux-ban, itt is folytatták 250 éves borkészítési hagyományaikat, mely hűen tükrözi minőség iránti maximális elkötelezettségüket. Minden egyes palack champagne a legjobb termőhely és a Rothschild szakértelem gyümölcse.  A legjobb chardonnay szőlők borából házasították a tételt, ami legkevesebb 4 évig érlelődik a palackban, majd további 6-9 hónapot a degorzsálás után. Kristálytiszta, halvány sárga megjelenésű, buborékjai finomak. Intenzív aromái és tisztasága teszi egyedivé. Illatát a citrusok és a mandulai aromái vezetik, szárított gyümölcsökkel kiegészítve. Megkóstolva frissítőnek, ugyanakkor bársonyosnak érezzük, amit citrusok és fehér húsú gyümölcsök zamatai kísérnek. Krémes buborékok, minerális utóíz kíséri hosszú lecsengését. A nap bármely szakában ajánlható aperitifként. Ha ételek mellé társítjuk, akkor homár és fehér húsú halak mellé kínáljuk, főként ha citrom és kapor is szerepel az összeevőkben.   

 • Márka:
  Champagne Barons de Rothschild
 • Típus:
  száraz
 • Űrtartalom:
  1,5 liter
 • Ország:
  Franciaország
 • Súly:
 • Alkoholfok:
  12 %
 • Borvidék:
  Champagne
 • Szín:
  fehér
 • Szőlőfajta:
  Chardonnay
 • Bruttó ár:
  84 900 Ft
 • Karton kiszerelés:
  3 üveg

Részletes termékleírás

Az előkelő Champagne Barons de Rothschild Blanc de Blancs különlegessége a Côte des Blancs ragyogó terroirjainak esszenciáját öleli fel, kizárólag Chardonnay szőlő felhasználásával. Ez a pezsgő a család kivételes keveréke, melyben a tartalékvizek, melyek jelentős részét a folyamatosan fenntartott solera rendszerből nyerik, 40%-os arányban képviseltetik magukat. Az érlelési folyamat legalább négy évet vesz igénybe, melynek során a bor kifinomultságot és összetettséget szerez.

A termőhelyek tekintetében, a bor 100%-ban kiváló minőségű Grands és Premiers crus területekről származik, többek között Avize, Le Mesnil-sur-Oger és Oger régión keresztül, amelyek mindegyike egyedi karakterrel ruházza fel a pezsgőt. Le Mesnil-sur-Oger területének köves mineralitása, Avize krétás jegyei, valamint Oger gazdagsága és finomsága együttesen alkotnak egy kiegyensúlyozott és élvezetes ízvilágot.

Az ízélmény szempontjából, a Champagne Barons de Rothschild Blanc de Blancs már az első illatával lenyűgözi az orrot, egzotikus jegyekkel kezdve, amelyeket citrus és szárított gyümölcsök aromái követnek. Kibontakozásával a bor egy második, gazdagabb olfaktórikus réteget tár fel, sütemény, pirított mandula, briós és vajas jegyekkel. Az ízlelés során tiszta és friss citromos bevezetővel nyit, amiután kinyílik, pörkölési és fűszeres jegyekkel bővül, végül egy meleg és enyhén sós karakterrel zárul.

Ezt a rendkívüli pezsgőt ideális aperitifként szolgálni, vagy különféle tenger gyümölcseihez, füstölt lazachoz, citromos mártásokhoz és krémes fogásokhoz kínálni. Az intenzitás, krémesség és komplexitás jellemzi, amit a Wine Enthusiast magas pontszámmal, 92 ponttal is elismert, mint jól kiegyensúlyozott, elegáns és azonnal fogyasztható bor.

Ez a pezsgő tökéletesen tükrözi a Rothschild család borászati szenvedélyét és hagyományait, bizonyítva ezzel a család elkötelezettségét az elegancia, minőség és borászati kiválóság mellett.

expand_less