Champagne Barons de Rothschild Blanc de Blancs 0,75l

Ár (bruttó): 39 900 Ft
Egységár: 53 200 Ft/liter

2007-ben vásárolt birtokot a Rothschild család Vertus-ben, hogy megalapítsa saját Champagne házát. Akárcsak Bordeaux-ban, itt is folytatták 250 éves borkészítési hagyományaikat, mely hűen tükrözi minőség iránti maximális elkötelezettségüket. Minden egyes palack champagne a legjobb termőhely és a Rothschild szakértelem gyümölcse.  A legjobb chardonnay szőlők borából házasították a tételt, ami legkevesebb 4 évig érlelődik a palackban, majd további 6-9 hónapot a degorzsálás után. Kristálytiszta, halvány sárga megjelenésű, buborékjai finomak. Intenzív aromái és tisztasága teszi egyedivé. Illatát a citrusok és a mandulai aromái vezetik, szárított gyümölcsökkel kiegészítve. Megkóstolva frissítőnek, ugyanakkor bársonyosnak érezzük, amit citrusok és fehér húsú gyümölcsök zamatai kísérnek. Krémes buborékok, minerális utóíz kíséri hosszú lecsengését. A nap bármely szakában ajánlható aperitifként. Ha ételek mellé társítjuk, akkor homár és fehér húsú halak mellé kínáljuk, főként ha citrom és kapor is szerepel az összeevőkben. 

 • Márka:
  Champagne Barons de Rothschild
 • Ország:
  Franciaország
 • Bruttó ár:
  39 900 Ft
 • Szín:
  fehér
 • Súly:
 • Karton kiszerelés:
  6 üveg
 • Űrtartalom:
  0,75 liter
 • Alkoholfok:
  12 %
 • Szőlőfajta:
  Chardonnay
 • Borvidék:
  Champagne
 • Típus:
  száraz

Részletes termékleírás

A Champagne Barons de Rothschild Blanc de Blancs pezsgő a Rothschild család szignatúra cuvée-je, amely kiválóan tükrözi a nagyszerű Côte des Blancs területek ragyogását. Ez a pezsgő 100%-ban Chardonnay szőlőből készül, a keverék 40%-át pedig tartalékvizek adják, amelyek nagy részét folyamatosan fenntartott tartalékukban (solera rendszerben) tartják. Az érlelés minimum 4 évig tart. A terroir 100%-ban Grands és Premiers crus, főleg Avize, Le Mesnil-sur-Oger és Oger területekről származik, amelyek különböző jellegzetességeket adnak hozzá a pezsgőhöz: a Le Mesnil-sur-Oger a kőzetszerűségét és hosszát, az Oger a gazdagságát és finomságát, míg az Avize a krétás mineralitását, gömbölyűségét, valamint a fehér gyümölcsök aromáját és frissességét​.

Ízvilágát tekintve a pezsgő az orron azonnal intenzív, kezdetben egzotikus karakterrel bontakozik ki, citrusos és szárított gyümölcsös jegyekkel. Aztán kinyílik, megmutatva egy második, briós és vajas orr karakterét sütemény és pirított mandula jegyekkel. Az ízlelés során tiszta és citromos a bevezető, nagy hosszúságot és vertikalitást mutat, majd kinyílik pörkölési és fűszeres jegyekkel, végül egy meleg, enyhén sós karakterrel zárul​.

A Champagne Barons de Rothschild Blanc de Blancs élvezhető aperitifként vagy tenger gyümölcseivel, füstölt lazaccal, citromos mártásokkal vagy krémes ételekkel. Ez egy intenzív, krémes és összetett pezsgő, amelyet a Wine Enthusiast 92 ponttal jutalmazott, kiemelve, hogy ez egy jól kiegyensúlyozott, elegáns és fogyasztásra kész bor​.

Ez a pezsgő a Rothschild család borászati hagyományainak méltó képviselője, amelyet a világ egyik legismertebb és legbecsültebb borászati családja állít elő, tükrözve ezzel az eleganciát, minőséget és a borászati kiválóságot.

expand_less