Boulard Calvados Párlatok

A leghíresebb almából készült szeszesital a franciák gyártotta Calvados, amely nagyon jót tesz a túlterhelt gyomornak, és néhány cseppje csodálatos ízeket bont ki a feketekávéból. A Calvados tulajdonképpen nem pálinka, hanem alma-brandy, mert almabor lepárlásával készül és nem az összezúzott gyümölcsöt erjesztik meg.

A lepárlás után úgy kezelik, mint a szőlőbor-párlatot, tölgyfahordóban érlelik, kicsit fűszerezik, visszahígítják 38-40 %-osra. Ezt az italt alma konyaknak is nevezhetnénk, de a szőlőbor-brandy is csak akkor nevezhető konyaknak, ha Cognac vidékén készült. Az almából készült ital is csak akkor calvados, ha Calvados vidékén készült. A Boulard Calvados kiváló minőségű valódi almapárlat, amely 120 fajta válogatott alma felhasználásával készül. A Normandia szívében található, híres Pays d'Auge régió gyümölcsöseiből származó zamatos almákból kétszeres lepárlással nyerik az üvegbe kerülő nemes párlatot, amelyet aztán tölgyfahordókban 3-tól 5 évig pihenni hagynak.

Hírek

  • Whisk(e)y a világ egyik legnemesebb itala

    2020.07.01.

    Hogy mi a whisky? Olyan szeszesital, melynek alapja gabona, melyet az erjesztést követően lepárolnak és hordóban érlelnek. Ez persze nagyon tág fogalom és talán ez is a szépsége az egésznek, hiszen ahány ház – jelen esetben lepárló - annyi szokás.

    tovább
  • Ismered a nyári tequila koktélokat Sierra Tequilából?

    2020.07.01.

    A nyári meleg, párás vagy éppen száraz napokon mindig jól jön a felfrissülés. Sokan választják a hideg fröccsöt vagy a sört, de ugyanennyire népszerűek a koktélok is. Most csak a tequila alapú koktélokra fókuszálunk, azok közül is azokra, amelyek nyáron felfrissítenek. 

    tovább